Σημάδια απιστίας. Το κέρατο μου

Σημάδια απιστίας. Το κέρατο μου

Άρθρο της Θέτιδας Παπαδοπούλου.

Δεν είναι ανάγκη να βρεις σημάδια από κραγιόν στο γιακά του πουκαμίσου του για να αντιληφθείς ότι ο καλός σου έχει έντονη ροπή στη διπροσωπία. Το παρακάτω απλό τεστ θα σου αποκαλύψει όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις εκ των προτέρων, αφού των φρονίμων τα παιδιά προσέχουν για να έχουν (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων).

Μπορείς να συγχωρήσεις πολλά σε έναν άντρα, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να γυρίσεις το άλλο μάγουλο όταν καταλάβεις ότι του αρέσουν τα πορτοκάλια τόσο πολύ, ώστε ψάχνει κι αλλού πορτοκαλιές. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το Cosmo έκανε τη σχετική έρευνα, για να εντοπίσει τα σημάδια που μαρτυρούν αν ο καλός σου ποτίζει κι άλλο περιβόλι. Μερικά από τα ευρήματά μας υπήρξαν ομολογουμένως πολύ σοκαριστικά.

Πριν όμως φρικάρεις, θυμήσου ότι μόνο και μόνο επειδή έχει μερικά από τα χαρακτηριστικά του περιπλανώμενου πιστολέρο, δε σημαίνει πως έχει έτοιμη και την αντικαταστάτρια. Θα πρέπει μαζί με τη μελέτη των στοιχείων να εμπιστευτείς και το ένστικτό σου. Διάβασε λοιπόν προσεκτικά την παρακάτω λίστα, που θα σε βοηθήσει να δεις καθαρά αν όντως παίζει το μάτι του και τι πρέπει να κάνεις πριν του το βγάλεις.

Σημάδι απιστίας Νο 1

Το παρελθόν του

 • Ήταν κακομαθημένο παιδί;
 • Μήπως οι γονείς του τον υπερπροστατεύουν και τον βγάζουν πάντα απ’ τη δύσκολη θέση;
 • Καυχιέται για τις αντιγραφές του στο πανεπιστήμιο και την ικανότητά του να ξεφεύγει από την εφορία;

Αν διαπιστώσεις ότι ο καλός σου δεν έχει χρειαστεί ποτέ στη ζωή του να κολυμπήσει στα βαθιά, πρόσεχε. Oι ευνοημένοι από την τύχη συχνά υποφέρουν από το σύνδρομο του κακομαθημένου παιδιού και πιστεύουν ότι οι ίδιοι δεν υπόκεινται στους κανόνες που ισχύουν για τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Ένας τέτοιος άντρας είναι τόσο συνηθισμένος να παίρνει αυτό που θέλει, που δε βρίσκει το λόγο να σταματήσει τώρα. Μπορεί να σε απατήσει μόνο και μόνο επειδή νιώθει ότι του αξίζει να ικανοποιεί κάθε του επιθυμία, ανεξάρτητα από το ποιος θα πληγωθεί. Πιθανότατα μάλιστα δεν αντιλαμβάνεται πόσο θα αναστατωθείς αν μάθεις κάτι, γιατί είναι τόσο εγωκεντρικός, που δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα δικά σου συναισθήματα.

Πως λοιπόν θα ξέρεις αν αυτός ο αχόρταγος τύπος έχει άλλες γυναίκες στη λίστα αναμονής του; Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να εξετάζεις πώς αντιδρά όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του. Λυπάται που τον έπιασες να στέλνει τα τολμηρά σου e-mail στους φίλους του, αλλά δεν έχει καμία τύψη που το έκανε; Κατηγορεί τους άλλους για τα λάθη του, ενώ εκείνος δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη; Αν αρνείται να καταλάβει πως οι πράξεις του επηρεάζουν τους άλλους, τότε είναι πολύ απίθανο να είσαι εσύ η πρώτη του σκέψη όταν ο πειρασμός τού χτυπήσει την πόρτα.

Σημάδι απιστίας Νο 2

Η καριέρα του

 • Συνεργάζεται κυρίως με γυναίκες;
 • Αργεί τα βράδια (είναι στο γραφείο, σε επαγγελματικά γεύματα κ.λπ.);
 • O μισθός του είναι ιδιαίτερα παχυλός;

Σίγουρα είναι καλό να έχεις ένα σύντροφο με φιλοδοξίες -και ένα φουσκωμένο πορτοφόλι δε σε ενοχλεί, ειδικά όταν σου κάνει ακριβά και όμορφα δώρα- αλλά το επαγγελματικό περιβάλλον μπορεί να είναι ο προθάλαμος για άλλου είδους περιπέτειες. Έρευνες έδειξαν ότι οι άντρες που απατούν τις συντρόφους τους συνήθως το κάνουν με κάποια συνάδελφό τους.

Κι αυτό όχι μόνο γιατί οι δυο τους έχουν κοινά ενδιαφέροντα σε καθημερινή βάση, αλλά και γιατί στο χρόνο που περνούν μαζί είναι συνήθως πιο όμορφοι και πιο δραστήριοι. Δυστυχώς, όσο πιο παχύ είναι το πορτοφόλι του, τόσο πιο πιθανό είναι να χωράει στην καρδιά του και μια καλλίγραμμη συνάδελφος. Συνήθως οι άντρες που κατέχουν υψηλές θέσεις είναι και πιο επιρρεπείς στην απιστία από τους υπόλοιπους – και όχι μόνο επειδή το χρώμα του χρήματος έλκει σαν μαγνήτης τις χαριτόβρυτες υπάρξεις.

Η επαγγελματική ανέλιξη κάνει τους άντρες να συνειδητοποιούν ότι όσο περισσότερα μπορούν να παρέχουν, τόσο πιο ελκυστικοί γίνονται για το άλλο φύλο. Και αφού η τεστοστερόνη είναι αυτή που οδηγεί τους άντρες στο κυνήγι της δύναμης, κάποιος που έχει κατακτήσει την κοινωνική καταξίωση είναι πολύ πιθανό να ασχοληθεί και με την εκπλήρωση των σεξουαλικών του επιθυμιών. Σου λέει κάτι το όνομα Μόνικα Λεβίνσκι;

Πριν όμως αρχίσεις να τη στήνεις στο πάρκινγκ του γραφείου του, θυμήσου ότι ένας άντρας που κυνηγάει την καριέρα μπορεί όντως να περνάει πολλές ώρες στο γραφείο, και όχι απαραίτητα πάνω από τη γραμματέα του. Αν ακούγεται χαρούμενος που τον παίρνεις τηλέφωνο μέσα στη μέρα, σε καλεί στο γραφείο και πηγαίνετε μαζί στις συγκεντρώσεις των συνεργατών του, το πιθανότερο είναι ότι εσύ είσαι η μία και μοναδική.

Αν όμως είναι τόσο μυστικοπαθής με τη δουλειά του όσο και ένας πράκτορας της CIA σε μυστική αποστολή, τότε μάλλον πρέπει να ανησυχείς.

Σημάδι απιστίας Νο 3

Η γοητεία του

 • Μήπως καταφέρνει με τα λόγια να πείθει τους πάντες;
 • Προσπαθεί συστηματικά να γοητεύσει όλο τον κόσμο: τις συναδέλφους σου, τη μεγάλη σου αδελφή, τη σερβιτόρα;
 • Όταν πηγαίνετε σε κάποιο πάρτι, επιμένει να φέρνει πάντα εκείνος τα ποτά;

Oι φίλες και οι δικοί σου τον υπεραγαπούν και καταφέρνει πάντα να σε διασκεδάζει. Πώς θα μπορούσες λοιπόν να μην τον λατρεύεις; Πρόσεξε όμως, γιατί συχνά οι γλυκομίλητοι άντρες έχουν μια ανάγκη για επιβεβαίωση και πεθαίνουν για προσοχή. Μα ποιο λοιπόν είναι το κακό στο να βγαίνεις με έναν τόσο ευχάριστο τύπο; Μμμμ, μερικές φορές η ανάγκη του για προσοχή μπορεί να μην ικανοποιείται από μία μόνο γυναίκα.

Και αφού έχει τον τρόπο του με όλες, σίγουρα η ευκαιρία δε θα αργήσει να εμφανιστεί μπροστά του. Oι γοητευτικοί άντρες γνωρίζουν πολλές γυναίκες και τις κερδίζουν εύκολα. Ακόμη λοιπόν και αν ο σκοπός τους δεν είναι να τις ρίξουν στο κρεβάτι, μπορεί εκείνες να είναι υπερβολικά πρόθυμες, οπότε εκεί η αντίσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Για να διαπιστώσεις αν ο αγαπημένος σου μπορεί να ενδώσει, παρατήρησε πώς λειτουργεί σε μια παρέα.

Ένας άντρας που θέλει να κάνει παιχνίδι και με άλλες γυναίκες μπορεί να σε παραμελήσει πιάνοντας κουβέντα με μια καινούρια γνωριμία ή να αισθάνεται άβολα όταν μιλάτε για σας μπροστά σε άλλες ενδιαφέρουσες παρουσίες. Θα πρέπει λοιπόν να συμπεριφέρεται όπως ένας σωστός σύντροφος, ρίχνοντάς σου πλάγιες ματιές όταν μιλάει με κάποια άλλη ή περνώντας τουλάχιστον ένα μέρος της βραδιάς μαζί σου. Δε θα πείραζε όμως αν κι εσύ του έδειχνες πότε πότε τι αξίζεις. Όταν τον δεις να χαριεντίζεται με κάποια σε μια γωνία, φρόντισε κι εσύ να φλερτάρεις με άλλους άντρες. Μόλις δει ότι κάνεις παιχνίδι αλλού, θα ξαναγυρίσει κοντά σου τρέχοντας.

Σημάδι απιστίας Νο 4

Oι φίλοι του

 • Συνήθως βγαίνει με αντροπαρέες στις οποίες κανείς δεν έχει κοπέλα;
 • Μήπως οι φίλοι τον ενθαρρύνουν να συμμετέχει σε αμιγώς αντρικές δραστηριότητες;
 • Μήπως οι φίλοι του δεν είναι ιδιαίτερα σταθεροί στις σχέσεις τους;

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια αρκούν για να κάνουν οποιαδήποτε γυναίκα να ανησυχεί ελαφρώς. Παρόλο που οι άντρες είναι άντρες και λίγος χρόνος με τους φίλους του θα τον κάνει να νιώθει λιγότερο παγιδευμένος, οι σειρήνες της εργένικης ζωής μπορεί να τον εξωθήσουν σε ανεπιθύμητες περιπέτειες. Μια πρόσφατη έρευνα μεταξύ 37.000 αντρών και γυναικών έδειξε ότι όταν οι άντρες έβλεπαν τους γύρω τους να εγκαταλείπουν το έτερόν τους ήμισυ, είχαν την τάση να κάνουν το ίδιο.

Και, βέβαια, αν ο καλός σου κυκλοφορεί με πέντε μαντράχαλους διψασμένους για έρωτα, σίγουρα θα μπει στον πειρασμό να τους κάνει παρέα. Εσύ θέλεις να πιστεύεις ότι οι φίλοι του έχουν αρκετή λογική για να τον εμποδίσουν να παρεκτραπεί με μια σουρλουλού μπαρόβια, αλλά μην ελπίζεις πως θα είναι πάντα με το μέρος σου.

Αν όλοι οι φίλοι ενός ζευγαρωμένου άντρα ψάχνουν για περιπέτεια, μπορεί όχι μόνο να τον πειράζουν για τη σκλαβιά του, αλλά και να τον προκαλούν να κάνει κάτι γι’ αυτό, οπότε το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να τον καλύψουν.

Και πάλι, δεν είναι ανάγκη να του απαγορεύσεις να βγαίνει με τους εργένηδες φίλους του αν βλέπεις ότι μπορεί να κρατάει την ισορροπία ανάμεσα σε εκείνους κι εσένα. Θα πρέπει να σε παίρνει μαζί του κάποιες φορές και, ακόμη και αν η παρέα του μοιάζει με το λάκκο των λεόντων, εσύ μπορείς να τους φέρεις στα νερά σου (και με ψεύτικες γλύκες αν χρειάζεται), οπότε θα κάνεις ένα μεγάλο βήμα για τη σχέση σου. Αν κερδίσεις το σεβασμό τους, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνουν συνεργοί του σε οποιαδήποτε απιστία.

Η απιστία είναι γένους θηλυκού

Θα περίμενες ποτέ ότι οι άπιστες είναι περισσότερες από τους άπιστους;

1.000 άντρες και 1.000 γυναίκες απάντησαν στην ερώτηση «Μπορείς να πεις με ειλικρίνεια ότι δεν έχεις παραστρατήσει ούτε μία φορά;». Το 55% των αντρών και το σοκαριστικό 59% των γυναικών παραδέχτηκαν ότι απάτησαν κάποτε το σύντροφό τους. Ποιοι όμως είναι οι λόγοι που οδηγούν τις γυναίκες στην απιστία;

 • Νιώθουμε δίψα για ένταση.
  • Oι γυναίκες τρελαίνονται για την έκκριση ενδορφίνης που προκαλεί η αρχική έλξη που νιώθουν για έναν άγνωστο άντρα.
 • Αναζητούμε την προσοχή.
  • Oι γυναίκες μπορεί να ξενοκοιτάζουν γιατί νιώθουν ότι ο σύντροφός τους τις θεωρεί δεδομένες. Ένας νέος εραστής τούς προσφέρει το ενδιαφέρον που ο αγαπημένος τους ξεχνάει να τους δείχνει.
 • Νιώθουμε πίεση.
  • Όταν οι γυναίκες αγχώνονται (ειδικά με το σύντροφό τους), μπορεί να καταφύγουν σε μια ξένη αγκαλιά για να ξεχαστούν λίγο από το πρόβλημα.
Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμιοι πρωταθλητές στον έρωτα οι Έλληνες
Επόμενο άρθροHyundai Sonata vs Kia Magentis Σύγκριση
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας