ΑρχικήΟχήματαStefano Domenicali: Αφήνει τη Lamborghini για να γίνει διευθύνων σύμβουλος στη Formula...

Stefano Domenicali: Αφήνει τη Lamborghini για να γίνει διευθύνων σύμβουλος στη Formula 1

Ο Stefano Domenicali ετοιμάζεται να φύγει από τη Lamborghini για να μπεί στη Formula 1 όπου θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς θα είναι CEO και πρόεδρος. Ο Domenicali θα αναλάβει τη νέα του θέση από την 1η Ιανουαρίου 2021 και θα αντικαταστήσει τον Chase Carey, ο οποίος θα είναι ο μη εκτελεστικός πρόεδρος.

Ο Stefano Domenicali, ανέφερε: Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω ως ενεργό μέλος στη διοργάνωση της Formula 1, ένα άθλημα που ήταν πάντα μέρος της ζωής μου. Γεννήθηκα στην Ίμολα και ζω στη Μόντσα. Έχω διατηρήσει επαφή με τον αθλητισμό μέσω της δουλειάς μου με την Επιτροπή της FIA και ανυπομονώ να έρθω σε επαφή με τις ομάδες, τους χορηγούς και άλλους πολλούς συνεργάτες που βοηθούν να μεγεθυνθεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Εργάστηκα σκληρά για έξι συνεχόμενα χρόνια στην Audi και στη συνέχεια στην Lamborghini, που μου έδωσαν μια ευρύτερη επαγγελματική προοπτική και εμπειρία που θα την μεταδώσω με ιδιαίτερη χαρά στη Formula 1.

Για τον Domenicali, τα τελευταία χρόνια με την Lamborghini ήταν ιδιαίτερα θετικά. Από την ένταξή του το 2016, ηγήθηκε της μάρκας σε μια σημαντική ιστορική περίοδο μεγάλου μετασχηματισμού με την εισαγωγή του Urus, προβαίνοντας σε περισσότερες από 700 νέες προσλήψεις υπαλλήλων, σε διπλασιασμός των παγκόσμιων πωλήσεων και σε σημαντική αύξηση της αναγνωρισιμότητας της μάρκας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Domenicali είχε επίσης μακρά εμπειρία με τη Ferrari, όπου εντάχθηκε το 1991, κατέχοντας διάφορες θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Team Principal από το 2008 έως το αποχωρισμό του το 2014.

Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε πως η παρούσα κίνηση από την ηγεσία της formula 1 την δεδομένη χρονική στιγμή, μόνο τυχαία δεν είναι, αφού συμβαίνουν περίεργα πράγματα σε όλο τον πλανήτη, όπως οικονομικές αναταραχές, ακόμη και στις πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη, λόγω της πανδημίας, κάτι που συνεπάγεται πως είναι επιτακτική ανάγκη να βρίσκονται στη FIA Formula One World Championship πρόσωπα κλειδιά που θα αποτρέψουν τυχόν στραβοπατήματα, άλλωστε είναι κοινό μυστικό πως το συγκεκριμένο μηχανοκίνητο άθλημα είναι ιδιαίτερα δαπανηρό και ήδη οι συμμετέχουσες ομάδες δεινοπαθούνω από τα υπέρογκα έξοδα, αναγκάζοντας πολλούς από αυτούς να σκεφτούν να τα παρατήσουν, κάτι που συνέβη αρκετές φορές κατά το παρελθόν με άλλες γνωστές ομάδες στην F1.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166