ΑρχικήHow toΣυμβουλές διαφήμιση: Πως να διαφημίσετε την επιχείρηση σας

Συμβουλές διαφήμιση: Πως να διαφημίσετε την επιχείρηση σας

Συμβουλές και τρόποι διαφήμισης: Πως να διαφημίσετε την επιχείρηση σας.

Η διαφήμιση θεωρείται ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε επιχείρηση που θέλει να αναπτυχθεί, ούτως ώστε να γίνει γνωστή ακόμα περισσότερο στο ευρύ κοινό. Παρόλο που χρειάζεται αρκετός χρόνος και χρήματα για να δημιουργηθεί μια καλή διαφημιστική εκστρατεία, δεν θα πρέπει ποτέ να παραβλέψετε αυτήν την μεθοδολογία για κανένα λόγο.

Μία αποτελεσματική διαφήμιση θα βοηθήσει τον κόσμο να εξοικειωθεί με το εμπορικό σας σήμα, το προϊόν ή την υπηρεσία σας, αυξάνοντας τις πωλήσεις, και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη του εμπορικού σήματος.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε προτού προβείτε σε μία τελική διαφήμιση, αλλά είναι επίσης και μια διασκεδαστική διαδικασία που δίνει στην επιχείρηση σας την ευκαιρία να δείξει τη δημιουργική της πλευρά! Αυτό το άρθρο θα παρέχει τις βασικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο της αποτελεσματικής προβολής της επιχείρησης σας.

Σχεδιάστε την διαφημιστική σας καμπάνια

Εννοείται πως σε πρώτη φάση πρέπει να καταστρέψετε ένα στρατηγικό πλάνο και ένα σχέδιο που θα έχει βάθος χρόνου όπου θα ξέρετε ακριβώς ποιο θα είναι το επόμενο σας βήμα.

Γνωρίστε το ακροατήριό σας

Το πιο σημαντικό πράγμα για μια αποτελεσματική διαφήμιση είναι να γνωρίζετε σε ποιό κοινό θα στοχεύσετε. Παραδείγματος χάριν. Η διαφήμιση που απευθύνεται στους συνταξιούχους είναι πολύ διαφορετική από μια διαφήμιση που στοχεύει αποκλειστικά για τα έφηβα κορίτσια.

Εάν δεν είστε σε πλήρη αρμονία με το ακροατήριό σας, τότε δεν θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε μια διαφήμιση που να φαίνεται ωραία προς τους ανθρώπους, και κατά συνέπεια το προϊόν / υπηρεσία σας θα έχει ως αποτέλεσμα να πάει στο βρόντο και να χαθούν πολύτιμοι πόροι. Να είστε έξυπνοι με τη διαφήμισή σας, και να την προσαρμόσετε ειδικά για το κοινό σας. Διαφορετικά θα πετάξετε τα χρήματα σας.

Τα βασικά δημογραφικά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το φύλο και το εύρος της ηλικίας. Με το φύλο, η αγορά-στόχος σας μπορεί να ταξινομηθεί σε άνδρες, γυναίκες και σε ενήλικους ή ανήλικους. Όσον αφορά το εύρος ηλικίας, οι πελάτες σας ενδέχεται να εμπίπτουν σε μία ή περισσότερες τυποποιημένες ομάδες ηλικιών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία του μάρκετινγκ. Αυτές είναι οι εξής: 12-24, 18-34, 18-49, 25-54 ή 50+.

Λάβετε υπόψη ότι η πελατειακή σας βάση μπορεί να μετατοπιστεί με την πάροδο του χρόνου, ως αποτέλεσμα διαφόρων εξωτερικών παραγόντων, όπως το άνοιγμα ή το κλείσιμο παρόμοιων επιχειρήσεων με εσάς, και η μεταβαλλόμενη δημογραφική ηλικία της τοπικής σας κοινότητας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αυτές τις αλλαγές, καθώς οι διαφημιστικές σας ανάγκες θα αλλάξουν μαζί τους.

Αποφασίστε την τοποθεσία προορισμού

Μόλις εντοπίσετε το κοινό σας, το επόμενο βήμα είναι να διασφαλίσετε ότι οι διαφημίσεις σας είναι κατάλληλα τοποθετημένες σε κάποια γεωγραφική τοποθεσία για να προσεγγίσουν με ακρίβεια το κοινό που επιθυμείτε να απευθυνθείτε.

Η διαφήμισή σας ενδέχεται να έχει βαθμονομηθεί με τέλειο τρόπο για να προσελκύσει την αγορά-στόχο σας, ωστόσο εάν η τοποθεσία είναι λάθος, τότε το κοινό πού θέλετε να αγγίξετε μπορεί να μην έχει ποτέ την ευκαιρία να τη δει / ακούσει. Για παράδειγμα, μια ραδιοφωνική διαφήμιση για μια συγκολλητική ουσία οδοντοστοιχιών μπορεί να μην λειτουργεί καλά σε έναν σταθμό που παίζει νεανική μουσική. Ενώ μια διαφήμιση για τα προϊόντα φροντίδας της τρίχας που στοχεύουν στις έφηβες κοπέλες μπορεί να μην είναι ιδανική σε μια εφημερίδα με βαρύ πολιτικό περιεχόμενο.

Σκεφτείτε φερειπείν, που είναι πιο πιθανό το πολυπόθητο Target – group σας να δει τη διαφήμιση , μην λαμβάνετε αποφάσεις με βάση την προσωπική σας προτίμηση. Μην διαφημιστείτε στο ραδιόφωνο μόνο και μόνο επειδή προσωπικά μπορεί να ακούτε κάποια ραδιοφωνική εκπομπή, και μη στραφείτε στο διαδίκτυο μόνο και μόνο επειδή είναι της μόδας. Κάνετε εξαρχής την έρευνά σας, και πάρτε μία ώριμη απόφαση με βάση μόνο τους πελάτες σας που επιδιώκεται να στοχεύσετε.

Θυμηθείτε ότι κανένας τύπος διαφήμισης δεν είναι πιο αποτελεσματικός από κάποιον άλλο, όταν γίνεται γενικά και αόριστα. Αυτό που έχει σημασία είναι το μέσο που θα επιλέξετε να καλύπτει πέρα ως πέρα τα ενδιαφέροντα των επιθυμητών πελατών σας.

Η χρήση αυτής της στρατηγικής παρέχει επίσης μεγαλύτερη ακρίβεια και σαφήνεια στις κινήσεις σας, καθώς η τοποθέτηση των διαφημίσεών σας σε τοποθεσίες όπου γνωρίζετε ότι το κοινό σας θα τις δει, θα εξαλείφει την ανάγκη να διαφημιστείτε παντού, σκορπώντας αλόγιστα τα χρήματά σας. Πρωταρχικό μέλημα σας είναι να τις δουν οι κατάλληλοι άνθρωποι.

Ορίστε έναν συγκεκριμένο οικονομικό προϋπολογισμό

Φυσικά, ο οικονομικό προϋπολογισμός θα διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην ποιότητα και τη διανομή της διαφήμισης σας. Πολύ λίγες επιχειρήσεις (εκτός από τις εταιρίες που είναι μεγαθήρια) έχουν απεριόριστο προϋπολογισμό για τις διαφημιστικές τους καμπάνιες, οπότε είναι σημαντικό να σκεφτείτε στρατηγικά τις διαφημίσεις σας και να τις σχεδιάσετε προσεκτικά, προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματά σας.

Εάν αισθάνεστε απρόθυμοι να ξοδέψετε χρήματα για μία ποιοτική διαφήμιση, τότε θυμηθείτε ότι ακόμα και αν παρέχετε το καλύτερο προϊόν ή υπηρεσία στον κόσμο, χωρίς να το γνωρίζει κανείς, μάλλον θα είναι δώρο άδωρο, και προφανώς ποτέ δεν θα αγγίξετε τους στόχους σας.

Τίποτα δεν θα βοηθήσει περισσότερο την επιχείρηση σας, να αναπτυχθεί και να γίνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου, από μια κατάλληλα στοχοθετημένη διαφήμιση – σκεφτείτε το σαν μια επένδυση. Το αρχικό κόστος μπορεί να είναι υψηλό, αλλά η αξία των χρημάτων σας θα σας επιστραφεί με άλλη μορφή, δηλαδή με νέους πελάτες και επιπλέον πιθανές πωλήσεις. Όταν μιλάμε για μία διαφήμιση πρέπει να έχουμε κατά νου, πως πρέπει να ξοδέψουμε χρήματα έτσι ώστε να τα κερδίσουμε στο πολλαπλάσιο μετά.

Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για καλές διαφημιστικές εκστρατείες. Οι κακές διαφημιστικές καμπάνιες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, με αρνητικό αποτέλεσμα η επένδυσή σας να πάει στράφι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας να κάνετε την έρευνά σας και να επενδύσετε χρόνο για να δημιουργήσετε μια σπουδαία διαφήμιση.

Ευρεία αναγνώριση του brand name σας, μέσω ενός λογότυπου, μουσικής ή βίντεο

Ένας από τους κύριους στόχους της διαφήμισης είναι η δημιουργία αναγνώρισης του εμπορικού σας σήματος μεταξύ των δυνητικών πελατών που υπάρχουν εκεί έξω στην αγορά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι καταναλωτές είναι πολύ πιο πιθανό να επιλέξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες με τις οποίες είναι εξοικειωμένοι.

Επομένως, όταν δημιουργείτε μια διαφήμιση για την επιχείρηση σας, το προϊόν ή την υπηρεσία σας, θα πρέπει να βρείτε μια απλή αλλά εντυπωσιακή εικόνα που οι πελάτες θα την αναγνωρίσουν αμέσως. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως τα χρώματα που χρησιμοποιούνται, την γραμματοσειρά, τις φωτογραφίες, τη μουσική, τα άτομα που συμμετέχουν στη διαφήμιση, όπως γνωστές διασημότητες από τον χώρο του θεάματος

Μέρος της δημιουργίας για μια εξαιρετική εικόνα, είναι απαράβατη προϋπόθεση να συνοδεύεται πάντα από ένα αναγνωρίσιμο λογότυπο, σλόγκαν ή jingle που οι πελάτες το συνδέουν άμεσα με το εμπορικό σας σήμα. Σκεφτείτε το λογότυπο του McDonald, και της coca-cola. Αυτά τα πράγματα έχουν γίνει συνώνυμα με τις εταιρείες που τα δημιούργησαν και για αυτό δεν μπαίνουν στη διαδικασία να τα αλλάξουν.

Δεν είναι σημαντικό από μόνο του το γεγονός να βρείτε απλά ένα σπουδαίο λογότυπο, δηλαδή επιβάλλεται να έχει κάποια σχετικότητα με την επιχείρηση σας, Οπότε, εφόσον καταλήξετε σε κάποιο συγκεκριμένο καλαίσθητο λογότυπο, μουσική, βίντεο, τότε όλες οι διαφημίσεις σας θα πρέπει να έχουν την ίδια εμφάνιση και αίσθηση, ανεξάρτητα από το μέσο.

Αν συνεχώς πειραματίζεστε και αλλάζετε μεταξύ διαφορετικών εικόνων, θα συγχέετε τους καταναλωτές και θα περιορίσετε τις δυνατότητες της επιχείρησης σας για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στο σήμα σας. Βρείτε μια μοναδική και εύκολα αναγνωρίσιμη εικόνα και καθιερώστε την.

Σκεφτείτε ποιο μήνυμα θέλετε να περάσετε

Αν το μήνυμα πού θέλετε να περάσει η διαφήμισή σας, είναι κάκιστο ή άστοχο, τότε μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την καμπάνια σας. Μια καλή διαφήμιση με ένα έξυπνο μήνυμα θα κρατήσει την προσοχή των πελατών για αρκετό καιρό, και όποτε θα το βλέπει θα του έρχονται ευχάριστες μνήμες, και ως εκ τούτου το ευρύ κοινό θα το έχει πάντα άμεσα συνυφασμένο με το προϊόν ή η υπηρεσία σας, και θα υπερέχουν έναντι των ανταγωνιστών σας.

Επισημάνετε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα. Βεβαιωθείτε ότι το μήνυμα της διαφήμισής σας εφιστά την προσοχή στα οφέλη από την αγορά του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας σε σχέση με αυτά των ανταγωνιστών σας. Πάρα πολλές διαφημίσεις επικεντρώνονται στο ότι είναι ελκυστικές για το οπτικό πεδίο, χιουμοριστικές ή έξυπνες, αλλά αποτυγχάνουν να παρουσιάσουν ένα πειστικό επιχείρημα ως προς το γιατί το προϊόν ή η υπηρεσία τους είναι καλύτερη.

Αποφύγετε τα κλισέ των διαφημίσεων. Χρειάζεται η διαφήμισή σας να είναι μοναδική – αν φαίνεται ή ακούγεται ακριβώς όπως εκατό άλλες διαφημίσεις που έχουν δημιουργηθεί κατά το παρελθόν, τότε ο καταναλωτής θα την ξεχάσει αμέσως και εσείς θα χάσετε τους πόρους που έχετε επενδύσει. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αποφύγετε τα συγκεκριμένα μοτίβα διαφημίσεων, όπως η επισήμανση των τιμών πώλησης που τελειώνουν σε 99 ή 95 σεντ, χρησιμοποιώντας φράσεις όπως “για περιορισμένο μόνο χρόνο” ή “παγκοσμίου φήμης” ή χρησιμοποιώντας περιεχόμενο που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το προϊόν που σκοπεύετε να πουλήσετε.

Μην προσπαθήσετε να τους ευχαριστήσετε όλους

Για να ευχαριστήσετε όλο τον κόσμο, το μήνυμα της διαφήμισής σας θα πρέπει να είναι αρκετά ήπιο και μη δεσμευτικό, είναι μια προσέγγιση που σπάνια λειτουργεί καλά. Και πάλι, σκεφτείτε το δημογραφικό στόχο σας και χρησιμοποιήστε τη διαφήμισή σας για να στείλετε ένα μήνυμα που απευθύνεται ειδικά σε αυτούς.

Το μήνυμα της διαφήμισης θα πρέπει να απευθύνεται στον καταναλωτή σε προσωπικό επίπεδο – μπορεί να το κάνει με δύο βασικούς τρόπους: παίζοντας με τις συναισθηματικές ανησυχίες και μιλώντας στην καρδιά του πελάτη ή διασκεδάζοντας τον πελάτη με κάτι που απευθύνεται στην αίσθηση του χιούμορ.

Για παράδειγμα, σκεφτείτε τις διαφημιστικές εκστρατείες του Axe, οι οποίες στοχεύουν στην πώληση αποσμητικών για το σώμα, προϊόντων περιποίησης μαλλιών σε νέους άνδρες, και άλλα πολλά. Η μάρκα αυτή είναι τόσο επιτυχημένη επειδή στέλνει ένα μήνυμα τέλεια προσαρμοσμένο στις επιθυμίες της αγοράς-στόχου της – «φορέστε τα προϊόντα μας και θα θα κερδίσετε όλα τα καυτά κορίτσια που σας αρέσουν». Το Axe δεν ενδιαφέρεται για το ότι τα προϊόντα τους δεν είναι ελκυστικά για τις γυναίκες ή τους παντρεμένους άνδρες, επειδή γνωρίζει πως αυτά έχουν τεράστια απήχηση σε άνδρες ηλικίας 12 έως 24 ετών.

Ένα άλλο, πολύ διαφορετικό παράδειγμα διαφήμισης που στοχεύει συναισθηματικά είναι οι διαφημίσεις για προϊόντα καθαρισμού που παίζουν με τους φόβους των μητέρων (και των πατέρων) για τα μικρά παιδιά και τα μωρά. Αυτές οι διαφημίσεις εστιάζουν στην ικανότητα του προϊόντος τους να διατηρούν τις οικογένειες “ασφαλείς” από επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια. Το υποκείμενο μήνυμα είναι ότι αν είστε καλός γονέας που φροντίζει να κρατάει τα παιδιά του ασφαλή και υγιή, θα πρέπει να αγοράσει αυτό το προϊόν καθαρισμού.

Αυτός ο τύπος διαφήμισης, αν και κάπως χειριστικός ή χειραγωγικός, μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικός για την αγορά-στόχο του. Ωστόσο, οι άνθρωποι χωρίς παιδιά, ή σχεδόν όλοι κάτω από την ηλικία των 20 ετών, δεν θα είναι τόσο πεπεισμένοι για το μεγαλείο του. Αυτός είναι ένας συμβιβασμός που θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν μπορείτε να τον αποφύγετε.

Δοκιμάστε τη διαφήμιση σας πριν τη δημοσιεύσετε

Πριν στείλετε τις διαφημίσεις σας στον έξω κόσμο, είναι καλή ιδέα να τις δοκιμάσετε για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατανοητές και εκτιμώνται από το κοινό-στόχο σας.

Παρόλο που χρειάζεται χρόνος και χρήμα, θα πρέπει να προσλάβετε μία εξειδικευμένη ομάδα όπου θα αναλάβει να προβάλει τη διαφήμιση σε μία μικρή μερίδα χρηστών για να τους πουν τα σχόλια τους σχετικά με αυτήν. Αυτή η τακτική είναι εξαιρετικά επωφελής.

Επίσης μπορείτε να προβάλετε τη διαφήμιση στου πιστούς σας πελάτες και να τους ζητήσετε να την αξιολογήσούν, ή να τους κάνετε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με αυτήν, είτε αν την απόλαυσαν ή όχι, κι αν ισχύει το τελευταίο, ρωτήστε τους τι δεν τους άρεσε.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν η διαφήμιση είναι έτοιμη προς δημοσίευση, ή εάν χρειάζεται κάποια μικροαλλαγές ή εάν πρέπει να επιστρέψετε ξανά στο βήμα της επανασχεδίασης.

Ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε ανατροφοδότηση σχετικά με τις διαφημίσεις σας είναι μέσω ερωτηματολογίων από πληρωμένες δημοσκοπήσεις, αποφύγετε τις δωρεάν, διότι τείνουν να είναι λιγότερο αξιόπιστες.

Ακόμη και μετά την απελευθέρωση της διαφήμισης, θα πρέπει να προσπαθήσετε να παρακολουθήσετε τις αντιδράσεις των πελατών σας προς αυτήν. Αυτό δεν είναι δύσκολο – το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρωτήσετε τους νέους σας πελάτες, που έμαθαν για εσάς και σας επισκέφτηκαν. Αν αναφέρουν τη διαφήμισή σας, θα ξέρετε ότι λειτουργεί σωστά.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τους απευθύνεται πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με το τι τους άρεσε στη διαφήμιση, και ποια στοιχεία πραγματικά τράβηξαν την προσοχή τους. Αν έχουν κάποιες επικρίσεις, προσπαθήστε να τις δείτε ως εποικοδομητικές και να εξετάσετε την εφαρμογή των προτάσεων όταν θα δημιουργήσετε την επόμενη σας διαφήμιση.

Διαφήμιση στο internet

H διαφήμιση στο internet κερδίζει διαρκώς έδαφος τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, κυρίως λόγω ορισμένων μοναδικών χαρακτηριστικών της, που αποτελούν σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες παραδοσιακές μορφές διαφήμισης.

Συγκεκριμένα, η διαφήμιση στο internet είναι πολύ πιο στοχευμένη, πολύ πιο οικονομική και έχει μετρήσιμη αποτελεσματικότητα. Παρ’ όλα αυτά, η επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια στο internet δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Αυτό είναι αποτέλεσμα τόσο του μεγάλου ανταγωνισμού, που συχνά οδηγεί το διαφημιστικό κόστος ανά κλικ (CPC) ψηλά όσο και γιατί από τα πρώτα χρόνια των ενοχλητικών διαφημιστικών pop-up banners, οι χρήστες έχουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό αναπτύξει το φαινόμενο της διαφημιστικής τυφλότητας (ad blindness). Με άλλα λόγια, συνειδητά ή ασυναίσθητα έχουν την τάση να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν τους διαφημιστικούς συνδέσμους.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι χρήστες θεωρούν τη διαφήμιση από αναγκαίο κακό έως ενοχλητική στην πλοήγηση τους και γιατί ασυνείδητα αισθάνονται ότι το διαφημιστικό περιεχόμενο εμφανίζεται με μία μορφή επιβολής, απλά και μόνο επειδή κάποιος πλήρωσε γι’ αυτό και όχι γιατί έχει απαραίτητα κάποια αξία ως περιεχόμενο και μπορεί να τους ενδιαφέρει (κατά τον ίδιο τρόπο που ο τηλεθεατής τείνει να κάνει zapping ή να στρέφει την προσοχή του αλλού κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού διαλείμματος).

Η τάση αυτή ενισχύεται σε σελίδες, όπως για παράδειγμα τα αποτελέσματα αναζήτησης του Google ή το Facebook, όπου οι διαφημίσεις προβάλονται σε προκαθορισμένους χώρους και με προκαθορισμένους τρόπους. Συνεπώς, μια επιτυχημένη διαφημιστική καταχώρηση στο internet πρέπει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, δηλαδή τις υπόλοιπες καταχωρήσεις που βρίσκονται γύρω της.

Για αυτό απαιτείται δημιουργικότητα στη χρήση των χρωμάτων, του κειμένου ή τα πολυμέσων που περιλαμβάνει, ώστε αρχικά να καταφέρει να τραβήξει το βλέμμα και επιπλέον να εκπέμπει ένα διαφημιστικό μήνυμα διατυπωμένο με τρόπο που θα κάνει το χρήστη να αισθανθεί ενδιαφέρον, προκειμένου τελικά να την ακολουθήσει.

Όλες οι διαφημίσεις δεν λειτουργούν το ίδιο καλά σε όλους τους χρήστες. Απαιτείται διαρκής εναλλαγή, δοκιμές και καταγραφή της αποτελεσματικότητας διαφορετικών concepts, ώστε τελικά να επιτευχθεί το μέγιστο Click Through Rate και η βέλτιστη απόδοση της διαφημιστικής επένδυσης (Return Of Investment).

Διαφήμιση στο Google

Αναλογιστείτε ότι ο χρήστης – υποψήφιος πελάτης σας, που αναζητεί πληροφορίες στο Google ή σε σελίδες που προβάλουν διαφημίσεις Google για το προϊόν ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε, βρίσκεται σε κατάσταση έρευνας (research mode) ή σε κατάσταση σύγκρισης και ανάλυσης πριν την αγορά. Σε κάθε περίπτωση είναι αρκετά πιθανό να βρεθεί σε κατάσταση άμεσης αγοράς (buying mode). Γι’ αυτό η διαφήμιση στο Google AdWords έχει συνήθως βραχυπρόθεσμο στόχο την άμεση μετατροπή του επισκέπτη σε πελάτη και την άμεση πώληση, λόγω της ψυχολογίας που τον διακατέχει.

Φυσικά, αυτό δε συμβαίνει πάντα. Μια καμπάνια στο Google AdWords μπορεί κάλλιστα να έχει στόχο την πληροφόρηση του κοινού για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία ή την ενίσχυση της εταιρικής αναγνωρισιμότητας (brand awareness).

Η διαφήμιση μέσω του προγράμματος Google AdWords προσφέρει:

Στοχευμένη Προσέγγιση

Μπορείτε να προβάλλετε διάφορες μορφές διαφημίσεων κειμένου ή πολυμέσων, στοχεύοντας συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις – κλειδιά σχετικές με το περιεχόμενο του website σας.

Μπορείτε ακόμα να στοχεύσετε τις διαφημίσεις σε κοινό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες!

Απόλυτο Οικονομικό Έλεγχο

Επεξεργαζόμαστε τις διαφημιστικές καμπάνιες σας, ώστε να επιτύχουμε τη βέλτιστη επιστροφή της επένδυσης (ROI), ενώ εσείς διατηρείτε πάντα την απόλυτη ελευθερία να προσαρμόζετε τον διαφημιστικό προϋπολογισμό σας, καθώς δεν υπάρχει καθορισμένο όριο δαπανών. Με την επιλογή χρέωσης με κόστος ανά κλικ (CPC) χρεώνεστε μόνο αν κάποιος κάνει κλικ στις διαφημίσεις σας και επισκεφτεί το website σας!

Μετρήσιμη Αποτελεσματικότητα

Δεν υπάρχει δεσμευτικός χρόνος συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η απόδοση της κάθε διαφημιστικής καμπάνιας μπορεί να καταγραφεί και να αξιολογηθεί με το Google Analytics.

Διαφήμιση στο Facebook

Ο μέσος χρήστης του Facebook δεν είναι πολύ πιθανό να βρεθεί σε κατάσταση άμεσης αγοράς (buying mode). Αντίθετα, χρησιμοποιεί το Facebook για να μάθει τα νέα των φίλων του, να συζητήσει, να παίξει και γενικότερα να διασκεδάσει. Γι’ αυτό η διαφήμιση στο Facebook έχει συνήθως μεσο-μακροπρόθεσμη προοπτική και δεν αποσκοπεί στην άμεση πώληση.

Μέσω της διαφήμισης στο Facebook η επιχείρηση επιδιώκει να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητά της ή να επεκτείνει την πελατειακή της βάση και να δημιουργήσει σταθερούς δεσμούς και διαύλους επικοινωνίας με δυνητικούς μελλοντικούς πελάτες.

Η διαφήμιση μέσω του προγράμματος Facebook Adverts προσφέρει:

Στοχευμένη Προσέγγιση

Μπορείτε να προβάλετε τη διαφήμιση σε χρήστες του Facebook που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια με βάση το φύλο, την ηλικία, τα ενδιαφέροντα, το αντικείμενο εργασίας ή τον τόπο διαμονής τους.

Συνδυάζοντας σωστά τα συγκεκριμένα φίλτρα, περιορίζουμε το κοινό που βλέπει τη διαφήμιση στο απολύτως αναγκαίο, μειώνοντας στο ελάχιστο τις απώλειες του διαφημιστικού προϋπολογισμού και βελτιστοποιούμε την επιστροφή της επένδυσης (ROI).

Απόλυτο Οικονομικό Έλεγχο

Υπάρχει δυνατότητα να καθορίσετε συγκεκριμένο διαφημιστικό προϋπολογισμό καθώς και να προγραμματίσετε ποιές μέρες και ώρες της ημέρας θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις, ώστε να αποδίδουν καλύτερα με βάση το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Οι επιλογές χρέωσης είναι είτε με κόστος ανά κλικ (CPC), είτε με κόστος ανά 1000 εμφανίσεις (CPM).

Μετρήσιμη Αποτελεσματικότητα

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο δαπανών ή δέσμευση χρόνου συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η απόδοση της κάθε διαφημιστικής καμπάνιας μπορεί να καταγραφεί και να αξιολογηθεί με το Facebook Insights.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166