Suzuki μοτοσικλέτες, λίστα με μοντέλα και μηχανές

Suzuki μοτοσικλέτες, λίστα με μοντέλα και μηχανές

Δημιούργησα μία λίστα με Suzuki μοτοσικλέτες που οδήγησα κατά τα προηγούμενα έτη, αναλύοντας διεξοδικά το κάθε μοντέλο ξεχωριστά. Να σημειωθεί πως αυτή η λίστα θα επεκτείνεται περαιτέρω με την πάροδο του χρόνου, δηλαδή κάθε φορά που θα οδηγάω μία νέα καινούργια μηχανή της συγκεκριμένης κατασκευάστριας εταιρείας.Επίσης η παρακάτω σειρά είναι τυχαία, και δεν σχετίζεται με τις τιμές, ούτε με τα κυβικά εκατοστά των μοτοσικλετών.

Suzuki GSX-R 1000

Η περασμένη αγωνιστική σεζόν ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρα για τη Suzuki, αφού κέρδισε την κατηγορία Superbike στο πρωτάθλημα AMA Superbike των ΗΠΑ. Συνάμα κατέλαβε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Endurance. Οι εμπειρίες της από τα δύο αυτά πρωταθλήματα, καθώς επίσης και από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike, αποτέλεσαν πάγκο εργασίας για την εταιρεία, όπου σχεδιάστηκε και στήθηκε το νέο GSX-R 1000 K7.

Η πρώτη έκδοσή του K5 πριν από δύο χρόνια άναψε φωτιά στην καρδιά των οπαδών της εταιρείας και φέτος τη φούντωσε για τα καλά. Η νέα μοτοσικλέτα εξελίχθηκε σε τρεις τομείς, τη λειτουργία του κινητήρα, την επιβράδυνση και το πλαίσιο. Επιπλέον, η εταιρεία εστίασε την προσοχή της στη «ρύθμιση», έναν τομέα που επιτρέπει σε κάθε αναβάτη να φέρει τη μοτοσικλέτα στα μέτρα του.

Κινητήρας

Το τεχνικό επιτελείο της Suzuki αύξησε στο σύνολο την ισχύ του μοτέρ κατά 4%, διατηρώντας παράλληλα τη ροπή και την εμφάνιση της δύναμης στο χαμηλό φάσμα των στροφών. Η σχεδίαση του μοτέρ πηγάζει στην ουσία από τον κινητήρα των 750 κ.εκ., που αρχικά του δόθηκε μεγαλύτερη διαδρομή στο στρόφαλο, επιτρέποντας τη συμπαγή διάσταση του θόλου καύσης και τη διατήρηση της επίπεδης κορώνας στα έμβολα.

Κατά αυτό τον τρόπο επιτεύχθηκε καλύτερη σχέση συμπίεσης, ενώ με τη νέα σχεδίαση των εκκεντροφόρων και το νέο χρονισμό ενισχύθηκε η ισχύς στο άνω άκρο των στροφών και ο κινητήρας κέρδισε επιπλέον 1.000 σ.α.λ. Διαφοροποιήθηκε το σχήμα των αυλών εισαγωγής και εξαγωγής, άλλαξε η θέση των μπεκ του ψεκασμού, που με τη σειρά τους έχουν περισσότερες τρύπες, νέες διαστάσεις έχουν οι βαλβίδες τιτανίου και μειώθηκε η συμπίεση στο στροφαλοθάλαμο με τη χρήση νέων οπών.

Επανασχεδιάστηκε το Power Valve στην εξάτμιση, ανακαινίστηκε ο αντικραδασμικός άξονας και με τη σειρά του αναβαθμίστηκε το κιβώτιο. Η Suzuki ίδρυσε το S-DMS (Suzuki Drive Mode Selector), με το οποίο ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει 3 διαφορετικές λειτουργίες (στην ουσία χαρτογραφήσεις της ηλεκτρονικής) του μοτέρ και να φέρει τη μοτοσικλέτα στα μέτρα του.

Πλαίσιο

Στην ουσία το νέο πλαίσιο έχει σχεδιαστεί εξαρχής και δίνει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις στη μοτοσικλέτα. Ωστόσο, παρέχει μεγαλύτερη στιβαρότητα, διαθέτει νέες ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρονικό σταμπιλιζατέρ και διαθέτει καλύτερη κατανομή των μαζών, στοχεύοντας στο πιο καλό ζύγισμα της μοτοσικλέτας.

Το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 10 χλστ., η γωνία κάστερ παρέμεινε στις 23,45 μοίρες και το τρέιλ αυξήθηκε από τα 96 στα 98 χλστ. Αξίζει δε να σημειωθεί το γεγονός ότι τα μαρσπιέ είναι ρυθμιζόμενα σε τρεις θέσεις. Οι νέες αναρτήσεις της Kayaba παρέχουν 2 στάδια ρύθμισης στην απόσβεση επαναφοράς και η πίσω ανάρτηση διαθέτει νέο μοχλικό σύστημα.

Φρένα

Οι νέοι δίσκοι των 310 χιλιοστών. πλέον στηρίζονται σε 10 συνδέσμους (και όχι σε 8, όπως του προγόνου του), με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται καλύτερη επαγωγή της θερμότητας, ενισχύοντας τις επιδόσεις ακόμη και με συχνή χρήση τους. Οι τετραέμβολες δαγκάνες της Tokico διαθέτουν ακτινική στήριξη και παίρνουν εντολές από την ακτινική δαγκάνα της Nissin. Το πίσω σύστημα είναι εφοδιασμένο με δαγκάνα μονού εμβόλου και δίσκο 220 χιλιοστά.

Ηλεκτρονικό σταμπιλιζατέρ

Το νέο GSX-R 1000 είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρονικό σταμπιλιζατέρ. Τη ρύθμισή του (σκληρό ή μαλακό) ελέγχει μέρος της κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας, ανάλογα με την ταχύτητα της μοτοσικλέτας. Κατά συνέπεια δίνει εντολή σε μία ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα που διαθέτει κωνική σχεδίαση, επιτρέποντας ανάλογα τη ροή του λιπαντικού. Στο σύνολο το νέο όπλο της Suzuki κερδίζει τις εντυπώσεις με την αναβαθμισμένη αισθητική του και τα καθαρόαιμα γραφικά του. Τα τελευταία ακολουθούν σταθερά τη φιλοσοφία της εταιρείας, χωρίς να παρουσιάζουν ριζικές αλλαγές από το ένα μοντέλο στο άλλο.

Suzuki GSX-R1000 K9

Ανέκαθεν το όνομα των GSX-R προκαλούσε έντονα συναισθήματα πάθους στους λάτρεις των supersport μοντέλων, πόσο μάλλον όταν μετά την κωδική ονομασία ακολουθούσε και η ένδειξη των 1000 κυβικών. Το επανασχεδιασμένο σε όλους τους τομείς superbike της Suzuki έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σχέση με τον προκάτοχο του και αναμφίβολα αποτελεί ένα κορυφαίο σύνολο.

Δύο ακριβώς χρόνια μετά από τις τελευταίες σημαντικές αλλαγές του GSX-R1000 η Suzuki έβαλε ξανά σχεδιαστές και μηχανικούς στα εργαστήρια και εμφανίστηκε με ένα ουσιαστικά νέο μοντέλο. Μάλιστα για το 2010 ενόψει και των οικονομικών δυσκολιών που προβληματίζουν τον χώρο της μοτοσικλέτας, η ναυαρχίδα της Suzuki δεν θα έχει καμία απολύτως βελτίωση παρά μόνο όσον αφορά τις χρωματικές επιλογές.

Βέβαια το Suzuki GSX-R1000 K9 διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του ως σύνολο κάνοντας πραγματικά δύσκολο το να σκεφτεί κάποιος κάποιο τμήμα του που να χρειάζεται αλλαγή. Απόδειξη αυτού είναι και η μεγάλη του εμπορική επιτυχία στην χώρα μας με αριθμό πωλήσεων μεγαλύτερο από τις πωλήσεις που σημειώνουν όλοι οι ανταγωνιστές του μαζί!

Περισσότερη δύναμη

Οι μηχανικοί της Suzuki για αρχή έθεσαν ως στόχο την αύξηση της ιπποδύναμης, της ροπής και της ευστροφίας. Σίγουρα ένας όχι και τόσο εύκολος στόχος. Έτσι λοιπόν άλλαξαν τις διαστάσεις κάνοντας τις περισσότερες υπερτετράγωνες αφού η διάμετρος επί την διαδρομή άλλαξε στα 74.5 χλστ. X 57.3 χλστ. (από τα 73.4 X 59 του προηγούμενου μοντέλου). Στην συνέχεια επανασχεδίασαν το θάλαμο καύσης και αύξησαν την συμπίεση από το 12.5:1 στο 12.8:1.

Επίσης στο κυνήγι της απόλυτης ιπποδύναμης χρειάστηκε να αλλαχτεί και το προφίλ των εκκεντροφόρων, οι οποίοι πλέον έχουν μεγαλύτερο βύθισμα. Μάλιστα ο εκκεντροφόρος εισαγωγής έγινε πιο κοντός επιτρέποντας και στην κεφαλή να μικρύνει σε διαστάσεις. Φυσικά οι βαλβίδες τιτανίου δεν θα μπορούσαν να μείνουν ως είχαν.

Η διάμετρος τους αυξήθηκε με αυτές της εισαγωγής να φτάνουν τα 31 χιλιοστά από τα 30 και της εξαγωγής τα 25 χιλιοστά από τα 24. Η πιο σημαντική αλλαγή όμως είναι η επανατοποθέτηση του στρόφαλου πιο μπροστά στον κινητήρα, γεγονός που μίκρυνε το συνολικό μήκος του κινητήρα κατά 59.6 χιλιοστά.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα να τοποθετηθεί μακρύτερο ψαλίδι κατά 33 χιλιοστά για βελτίωση της πρόσφυσης, παρ’ όλο που το μεταξόνιο μίκρυνε επίσης κατά 10 χιλιοστά (1.405 χλστ. πλέον). Ο υδραυλικός συμπλέκτης αποτελεί παρελθόν χάριν ενός νέου μηχανικού που υπόσχεται πιο άνετη λειτουργία. Μεγαλύτερο είναι και το τραπεζοειδές ψυγείο για καλύτερη ψύξη, τεχνολογία που προέρχεται κατευθείαν από τους αγώνες. Οι εξατμίσεις έχουν καινούριο σχήμα με σκοπό να κατεβάσουν το κέντρο βάρους χαμηλότερα.

Η δυνατότητα επιλογής τριών διαφορετικών χαρτογραφήσεων της ηλεκτρονικής μέσω ενός κουμπιού στο τιμόνι παραμένει και στο μοντέλο του 2009. Τέλος το φιλτροκούτι του ram-air είναι νέο με μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πλαίσιο βελτιωμένο στα σημεία

Οι κεντρικές δοκοί του πλαισίου έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να μπορέσει να ταιριάξει κατάλληλα ο μικρότερος κινητήρας. Επίσης το πλαίσιο είναι πλέον πιο κοντό σε μήκος και η απόσταση από τον άξονα του λαιμού μέχρι τον άξονα του ψαλιδιού έχει μειωθεί.

Ελαφρύτερο είναι και το καινούριο μονοκόμματο αλουμινένιο υποπλαίσιο. Το ψαλίδι έχει καινούριο σχήμα τύπου “μπανάνα” και είναι μακρύτερο κατά 33 χιλιοστά σε σχέση με το προηγούμενο. Αυτό έγινε εφικτό εξαιτίας των μικρότερων διαστάσεων του κινητήρα. Παρ’ όλα αυτά όμως το μεταξόνιο μίκρυνε κατά 10 χιλιοστά φτάνοντας τα 1.405.

Εξελιγμένες αναρτήσεις

Η Suzuki γύρισε την πλάτη στις αναρτήσεις της Kayaba και σε συνεργασία πλέον με την Showa έδωσε μεγάλη έμφαση σε αυτό τον τομέα. Το αποτέλεσμα είναι να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε GSX-R τεχνολογία στις αναρτήσεις βγαλμένη κατευθείαν από τον χώρο των αγώνων. Το ανεστραμμένο πιρούνι των 43 χιλιοστών διαθέτει εντελώς νέο εσωτερικό με την κωδική ονομασία Big Piston. Ο σκοπός είναι καλύτερη και πιο σταθερή λειτουργία κάτω από όλες τις συνθήκες.

Επίσης το νέο πιρούνι είναι ελαφρύτερο κατά 720 γραμμάρια από το προηγούμενο και τα καλάμια διαθέτουν αντιτριβική επίστρωση καρβιδίων του τιτανίου. Στο αμορτισέρ βρίσκουμε νέο μοχλικό και την δυνατότητα για πλήρεις ρυθμίσεις. Σημαντική είναι και η τοποθέτηση ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου σταμπιλιζατέρ τιμονιού.

Οδηγική απόλαυση

Με την πρώτη ματιά που θα ρίξεις στο νέο GSX-R1000 θα διαπιστώσεις ότι η σχεδιαστική του γραμμή δεν έχει ξεφύγει αισθητά από το απερχόμενο μοντέλο. Παρατηρώντας προσεκτικότερα όμως θα δεις ότι το καινούριο φέρινγκ με την πιο στενή σιλουέτα και οι πολλές μικρές βελτιώσεις έχουν ομορφύνει ακόμα περισσότερο το σύνολο. Η θέση οδήγησης είναι πλέον πιο σκυφτή, τα μαρσπιέ είναι ρυθμιζόμενα και το ρεζερβουάρ στενότερο. Όλα πάνω στην μοτοσικλέτα φωνάζουν επίθεση.

Με σύμμαχο τον ανέλπιστα καλό καιρό για την εποχή μπορέσαμε να οδηγήσουμε το GSX-R1000 για πολλά χιλιόμετρα και να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα. Δεν θα αναλωθούμε ιδιαίτερα για το πώς συμπεριφέρεται μέσα στην πόλη αφού πρόκειται για ένα καθαρόαιμο superbike και όποιος αποφασίσει να κινηθεί με αυτό εντός των τειχών είναι απολύτως προετοιμασμένος για το τι θα αντιμετωπίσει. Στην εθνική οδό σε μία γρήγορη βόλτα προς τα δυτικά έρχεται το πρώτο σοκ.

Η ποιότητα κύλισης της μοτοσικλέτας είναι εξαιρετική και η σταθερότητα της παροιμιώδης. Όσο άτσαλα και αν ανοίξετε το γκάζι, όσο απότομα και αν συμπεριφερθείτε (τηρουμένων των αναλογιών πάντα) το GSX-R είναι ακλόνητο. Εκεί που πραγματικά λάμπει όμως είναι στον τρόπο που περνάει την δύναμη στην άσφαλτο.

Παρά τα ταλαιπωρημένα ελαστικά ακόμα και με απότομο άνοιγμα γκαζιού με πρώτη ήταν εξαιρετικά δύσκολο να χάσει την πρόσφυση. Το μόνο που αισθάνεσαι είναι μία συνεχόμενη και έντονη δύναμη επιτάχυνσης που στις δύο πρώτες ταχύτητες μεταφράζεται σε απολαυστικές σούζες ισχύος. Για αυτή την συμπεριφορά ευθύνεται από την μία το μακρύτερο ψαλίδι και από την άλλη η ομαλή παροχή ισχύος κάτω από τις 5.000 στροφές.

Επιτέλους οι κατασκευαστές άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι οι συγκεκριμένες μοτοσικλέτες θα οδηγηθούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία και σε δημόσιους δρόμους και πρέπει να “ραφιναριστούν” κατά κάποιο τρόπο. Προς θεού όμως μην νομίσει κανείς ότι το GSX-R1000 δεν έχει δύναμη. Είναι μία από τις ισχυρότερες superbike και φροντίζει να το επιβεβαιώνει κάθε φορά που η βελόνα του στροφόμετρου περνάει την ένδειξη των 8.000 στροφών.

Η απόδοση είναι τόσο ισχυρή που προκαλεί δέος σε δημόσιους δρόμους. Το κοντέρ με σχετική ευκολία θα τερματίσει στην ένδειξη των 299 χιλιομέτρων με το σύνολο να παραμένει ατάραχο σε αυτές τις ταχύτητες. Σε εθνική οδό με καλή άσφαλτο και σφιχτές στροφές το GSX-R δείχνει υποδειγματική συμπεριφορά. Πλαγιάζει με ευκολία και ακρίβεια και συνεχώς σου υπενθυμίζει ότι μπορεί κι άλλο. Εσύ όμως;

Ακόμα και σε επαρχιακούς δρόμους θα κινηθεί ταχύτατα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Οι αναρτήσεις της Showa είναι εξαιρετικές στην συμπεριφορά τους όπως επίσης και τα φρένα. Φοβερή αίσθηση και δύναμη από τις ακτινικές τετραέμβολες δαγκάνες της Tokico. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο του GSX-R1000 είναι το φαρδύτερο φαίρινγκ στο μπροστινό μέρος που καλύπτει ικανοποιητικά τον αναβάτη από τον αέρα.

Θέλω κι εγώ ένα

Το Suzuki GSX-R1000 είναι εξαιρετικό από όλες τις απόψεις. Πρόκειται πραγματικά για μία από τις ελάχιστες μοτοσικλέτες που επέστρεψα στην αντιπροσωπεία με μαύρη καρδιά. Είναι ταυτόχρονα φιλικό και απόλυτο, μπορεί να ταξιδέψει ήρεμα και από τη μία στιγμή στην άλλη να σε γεμίσει αδρεναλίνη. Είναι όμορφο, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και κουβαλάει πολύχρονη αγωνιστική παράδοση. Και όλα αυτά με τιμή που μόλις αγγίζει τα 13.000 ευρώ.

Η δοκιμή έγινε με τον εξής εξοπλισμό που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα καταστήματα Moto-Market, τηλ 801 11 795 615. Κράνος: BELL M1, Δερμάτινη στολή: SPIDI Varitek Wind Pro, Μπότες: Gaerne XPD, Γάντια: SPIDI

Suzuki GSR 600 ABS

Αν εξετάσει κανείς την ιστορία της Suzuki στην κατηγορία των μοτοσικλετών τα τελευταία 30 χρόνια θα διαπιστώσει ότι στην πλάτη της φέρει μία μεγάλη γενιά από επιτυχίες, ιδίως στην κατηγορία μεσαίου κυβισμού. Τι να πει κανείς για τα θρυλικά αερόψυκτα GS 550 της δεκαετίας του ’80, ή την επιτυχημένη σειρά GSX 550E που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως… χιλιομετροφάγος.

Τη δεκαετία του 1990 το GSX 600F και το Bandit σημείωσαν τη δική τους επιτυχία, πόσω μάλλον όταν ακόμη κι οι εκπαιδευτές στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ δασκάλευαν πάνω στη σέλα τους. Το GSR 600 αποτελεί έναν γνήσιο απόγονο των παραπάνω εμπορικών επιτυχιών της Suzuki.

Από όποια γωνία κι αν το κοιτάξεις, καταφέρνει να σε κερδίζει με την απλή αλλά συνάμα μοντέρνα αισθητική του. Το σχεδιαστικό επιτελείο του Hamamatsu φρόντισε επιμελώς ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια. Το ρεζερβουάρ, η σέλα, τα φλας, τα τελικά των εξατμίσεων, ακόμη και τα όργανα, δένουν μεταξύ τους σε ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα. Στην «καρδιά» του δεσπόζει ο κινητήρας που έχει αποδείξει σε σειρά ετών την «αλεξίσφαιρη» αξιοπιστία του.

Ιδού η Ρόδος…

Πάνω στη σέλα του GSR 600 νιώθεις σαν γίγαντας, από τη στιγμή που καταφέρνει να κρύψει τις διαστάσεις και τον κυβισμό του ως δια μαγείας. Η σέλα σε κουμπώνει σε συγκεκριμένο σημείο, με τα γόνατά σου να βρίσκουν το δρόμο τους στις αντίστοιχες εσοχές του ρεζερβουάρ.

Τα χέρια σου πέφτουν στα τυφλά στη βολική μπάρα του τιμονιού που έχει λογικές διαστάσεις χωρίς να είναι υπερβολικά φαρδιά. Συνολικά οι γωνίες που σχηματίζουν τα άκρα σου είναι βολικές και το αφρώδες υλικό της σέλας ενισχύει την άνεση των μαλακών σου μορίων.

Η ροπή κι η ελαστικότητα είναι τα βασικά προτερήματα του τετρακύλινδρου κινητήρα, κι αυτά είναι που κάνουν εύκολη τη ζωή του οδηγού τόσο μέσα στην πόλη όσο και στις επαρχιακές, φιδίσιες διαδρομές. Κουμπώνεις μία 3η ή 4η σχέση στο μαλακό κι εύχρηστο κιβώτιο και κινείσαι μέσα στην πόλη σαν να οδηγείς αυτόματο.

Η ισχύς του μοτέρ εμφανίζεται από το χαμηλό φάσμα των στροφών, σχεδόν από το ρελαντί, με ομαλό τρόπο και γίνεται ελαφρώς πιο αισθητή στις μεσαίες στροφές, χωρίς να εμφανίζει σημάδια καθυστέρησης. Κατά συνέπεια βάζεις στο περιθώριο την καθιερωμένη ενασχόληση με το κιβώτιο κι εστιάζεις την προσοχή σου στην απόλαυση της μοτοσικλέτας.

Ιδανικός συνδυασμός

Οι αναρτήσεις του καταφέρνουν να συνδυάσουν την καλή οδική συμπεριφορά με την άνεση των αναβατών. Πιο συγκεκριμένα, τόσο το πιρούνι όσο και το πίσω αμορτισέρ διαθέτουν μέτρια σκληρότητα. Στους ρυθμούς της πόλης φροντίζουν να αποσβένουν σωστά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος χωρίς να σε αναγκάζουν να ανασηκώνεσαι κάθε φορά που αντικρίζεις σαμαράκι.

Από την άλλη πλευρά, όταν βρεθείς σε στρωτή επαρχιακή διαδρομή, απολαμβάνεις τον σπορτίφ χαρακτήρα του, χάρη στην καλή πληροφόρηση που σου παρέχεται. Μπορεί μεν να μην αποτελεί μια καθαρόαιμη σπορ μοτοσικλέτα ωστόσο δεν «ευνουχίζει» εντελώς τις σπορ διαθέσεις σου.

Το κοντό μεταξόνιο κι η σπορτίφ γεωμετρία του αποτελούν μέρος των “καθαρόαιμων” γονιδίων του. Οι απότομες αλλαγές κατεύθυνσης πραγματοποιούνται… με τη σκέψη, χωρίς να ταράζεται η ηρεμία του συνόλου. Δεν χρειάζεται να μεγαλοποιείς τα πράγματα για να ευχαριστηθείς το GSR 600 στην οδήγηση. Στημένος στη συμβατική θέση οδήγησης, απλά χαράζεις τις γραμμές σου και το Suzuki υπακούει στις εντολές σου χωρίς να δυσανασχετεί.

Τα φρένα του είναι ένας από τους τομείς που σ’ αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένο, τόσο με τις επιδόσεις τους όσο και με την ασφάλεια που σου παρέχουν κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Αν νομίζει κανείς ότι χρειάζεται μόνο τετραέμβολα εξωτικά συστήματα πέδησης για να φρενάρει σωστά, τότε είναι γελασμένος. Τα φρένα του GSR παρέχουν δύναμη και πάνω απ’ όλα καλή αίσθηση και προοδευτικότητα. Η παρουσία του ABS ενισχύει την ασφάλεια στις απαιτητικές καταστάσεις. Ωστόσο, ενεργοποιείται την κατάλληλη στιγμή κι όχι πρόωρα, όπως συναντάει κανείς σε άλλες περιπτώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας