Συμβιβασμοί και Ισοπέδωση

Συμβιβασμοί και Ισοπέδωση

Άρθρο της θέτιδας Παπαδοπούλου

  • Πως πάει βρε μανάρι, όλα καλά;
  • Άσε Βαγγέλη, τον τελευταίο καιρό ανακάλυψα πως ο δικός μου έχει το τάδε κακό, το άλλο, το παράλλο, μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα…
  • Μάλιστα. Δε μου πέφτει λόγος, αλλά αφού περνάς τόσο άσχημα όσο μου λες, και έχεις όλα αυτά τα παράπονα, γιατί δε χωρίζεις να βρεις κάποιο άλλο παλικαράκι, κάποιον που να περνάτε πιο όμορφα μαζί;
  • Μα, όλοι τα ίδια είσαστε !

«κόκκαλο ο Βαγγέλης».

Εδώ λοιπόν, έρχομαι να δηλώσω τη ρητή και κατηγορηματική μου αντίθεση σε αυτή την ηλίθια λογική που θέλει «όλες τις γυναίκες να είναι αυτό» ή «όλοι οι άντρες να είναι το άλλο».

Όλα αυτά, κατ’ εμέ αποτελούν φτηνές και ηλίθιες δικαιολογίες για να μείνουμε στα αυγά μας, για να πείσουμε τους εαυτούς μας πως “είμαστε καλά και όπου και να πάμε, θα είναι τα ίδια και χειρότερα”. Αυτή η ηλίθια ατολμία, και τελικά ο συμβιβασμός με λιγότερα απ’ όσα δίνουμε, αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της προσωπικής μας ζωής. Ακόμα χειρότερα , η συγκεκριμένη νοοτροπία μπορεί να μας καταδικάσει σε μια απόλυτη συναισθηματική αναπηρία ή σε μια λειψή και γεμάτη απωθημένα προσωπική ζωή.

Μια θανατηφόρα ατάκα που άκουσα, κάποια στιγμή από μια διπλανή παρέα ενώ έπινα το ποτό μου, ήταν η εξής:

“Ρε , εγώ είμαι πολύ ρατσιστής με τις γκόμενες. Γι’ αυτό και είμαι αγάμητος”

Δεν έχω ιδέα πως και δε γύρισα να του πω:

“Συγχαρητήρια! Είσαι αγάμητος μεν, έχεις αυτογνωσία δε”

Τώρα πολλές θα βρίζετε, όμως όσο κάγκουρας και ανόητος κι αν είναι ο συγκεκριμένος τύπος, οφείλω να του αναγνωρίσω το εξής: Δε συμβιβάστηκε με κάποια τσούλα γκόμενα (γιατί υπάρχουν κι αυτές) λέγοντας “ε, και τι έγινε, αφού όλες είναι τσούλες”. Τουλάχιστον λοιπόν έδειξε μια συνέπεια και δε συμβιβάστηκε με κάτι άσχημο. Όχι πως επικροτώ τη θεωρία του, ούτε και τη λογική του. Όχι στην ολότητα της τουλάχιστον. Αν ήταν πραγματικά έξυπνος θα έλεγε “ΟΚ, μερικές είναι τσούλες, εγώ θα ψάχνω να βρίσκω εκείνες που δεν είναι”. Μπορεί λοιπόν ο φίλος μας να είναι ηλίθιος, όμως δε συμβιβάστηκε. Δε συμβιβάστηκε προκειμένου να καλύπτει τις σωματικές του -ή δεν ξέρω και γω ποιές άλλες- ανάγκες. Δε συμβιβάστηκε με κάτι λιγότερο από αυτό που πιθανώς να θέλει.

Δε μπορείς να ισοπεδώνεις, δε μπορείς να συμβιβάζεσαι με αυτό το σκεπτικό. Μπορείς να συμβιβαστείς με κάποιες λεπτομέρειες της συμπεριφοράς του άλλου, αλλά το να τον κατηγορείς για τεράστιες χοντράδες και ταυτόχρονα να συμβιβάζεσαι, αποτελεί δειλία και ανοησία.

Ειδικά δε για εσάς τις κοπέλες, να είστε σίγουρες πως μια μέρα θα φτάσετε σε μια Χ ηλικία, που ο φίλος σας με τα χοντρά κουσούρια, θα σας έχει παρατήσει -ή μετά από χρόνια η υπομονή σας θα έχει εξαντληθεί- και πλέον για εσάς η οθόνη θα λέει “GAME OVER” με μεγάλα φωτεινά γράμματα. Γιατί κακά τα ψέματα: τόσο η ομορφιά όσο και η δυνατότητα τεκνοποίησης έχουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας