Συνάντηση Sony με Samsung για τις LCD οθόνες

Σημαντικά στελέχη των Sony και Samsung συναντήθηκαν με στόχο να συζητήσουν σχετικά με τη συμμαχία τους, όσον αφορά στις οθόνες και τηλεοράσεις LCD. Ο CEO της Sony, Howard Stringer βρέθηκε με τον αντιπρόεδρο της Samsung, Lee Kun-hee, τον CEO της, Choi Geesung και τον COO Jay Y. Lee και, θεωρητικά, τα είπαν με στόχο να βελτιωθεί η ροή LCD panels προς τη Sony, η οποία έχει συναντήσει προβλήματα αδυναμίας ανταπόκρισης στη ζήτηση του κόσμου για οθόνες και τηλεοράσεις βασισμένες σε αυτή την τεχνολογία.

Θεωρητικά, η συζήτηση είχε ως στόχο να αυξηθεί ή, τουλάχιστον, να συνεχιστεί η τρέχουσα “ροή” LCD flat panels από τη Samsung προς τη Sony, που αν και έχει συμμαχία και με τη Sharp, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τις στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Πρακτικά, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι ειπώθηκε “πίσω από κλειστές πόρτες”.

Αν και μέλη και των δυο εταιρειών παρουσίασαν τη συνάντηση ως τυπική και αναμενόμενη, καθόλου σημαντική και, απλά, μια από τις πολλές που συμβαίνουν ανάμεσα στις δύο εταιρείες (που “δηλώνουν φίλοι”, κατά τους ίδιους), η συζήτηση ήρθε σε κάπως περίεργη στιγμή: λίγο πριν τη… μαζική επίθεση της Sony όσον αφορά στο 3D στο σαλόνι μας, και μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με την Google για ενσωμάτωση του Google TV σε νέα μοντέλα τηλεοράσεων (και set-top boxes) της εταιρείας. Θεωρώ πως η συνάντηση δεν είχε απλά ως θέμα την κάλυψη των υπαρχόντων αναγκών της Sony, αλλά ίσως και μια συζήτηση για την υϊοθέτηση ενός πιθανού standard όσον αφορά στην τρισδιάστατη προβολή (ώστε να μην έχει κάθε εταιρεία διαφορετικό τρόπο προβολής 3D στις τηλεοράσεις της, αναγκάζοντας τους καταναλωτές και στη χρήση διαφορετικών γυαλιών, διαφορετικών προτύπων προβολής ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές και κονσόλες κ.λπ.), ή -θέλω να ελπίζω- την προσπάθεια επέκτασης του Google TV και σε άλλους κατασκευαστές τηλεοράσεων.

Για να καταλάβετε “γιατί είναι σημαντικός ο ορισμός ενός standard όσον αφορά στο 3D” φαντασθείτε να χαλάει η Sony τηλεόραση σας και να πρέπει ή να αγοράσετε και πάλι, αναγκαστικά, Sony, διότι μόνο αυτή “θα είναι συμβατή” με την κονσόλα, το DVD/blu-Ray player σας, είτε να αλλάξετε όλο τον εξοπλισμό σας. Όχι και ό,τι καλύτερο, έτσι; Αν, από την άλλη, καθιερωθεί ένας τρόπος προβολής ώστε, για παράδειγμα, ένα blu-Ray player της Samsung να μπορεί “να δείχνει” και σε τηλεοράσεις Sony, κ.λπ., όλα στον κόσμο θα είναι… όμορφα και ανθηρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας