Τα μυστικά της μαμάς για εξυπνότερη διαχείριση του νοικοκυριού

Τα μυστικά της μαμάς για εξυπνότερη διαχείριση του νοικοκυριού

Μικρά πονηρά μυστικά για εξυπνότερη διαχείριση του νοικοκυριού και της καθημερινότητας μας, που περνάνε από μαμά σε κόρη!

Κούραση στο γραφείο: Νικήστε την! Κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα, νιώθετε την κούραση να σας καταβάλλει και είσαστε έτοιμοι να ξαπλώσετε πάνω στο γραφείο; Μην το κάνετε, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν είναι καθόλου ευχάριστο να σας στείλουν να κοιμηθείτε σπίτι σας! Η κούραση στο γραφείο είναι κάτι που συμβαίνει σε πάρα πολλούς εργαζόμενους. Είναι φυσικό άλλωστε κάποια στιγμή μέσα στη δύσκολη ημέρα σας, να νιώθετε την εξάντληση να σας κυριεύει. Υπάρχουν μερικά, βασικά, tips, που μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε την εξάντληση και την κούραση που μας κυριεύει και να γυρίσουμε όλο ενέργεια στο γραφείο!

  • Ανοίξτε τα παράθυρα: Αφήστε τον φρέσκο αέρα να μπει στο γραφείο σας και νιώστε αμέσως ανανεωμένοι. Ο ελλιπής αερισμός προκαλεί υπνηλία. Αν είστε σε γραφείο που δεν έχει παράθυρα που ανοίγουν, κάνετε μια μικρή, σύντομη βόλτα έξω, ώστε να πάρετε τον αέρα σας!
  • Κάνετε ένα μικρό διάλειμμα: «Ξεκολλήστε» για δύο λεπτά τα μάτια σας από την οθόνη και θα νιώσετε καλύτερα. Κοιτάξτε κάπου μακριά, έξω από το παράθυρο ή ξεφυλλίστε μια εφημερίδα…
  • Φάτε κάτι γλυκό: Ένα κομματάκι (ένα όμως!) σοκολάτα μπορεί να σας δώσει την ενέργεια που σας λείπει!
  • Ενυδατωθείτε: Το γεγονός ότι δεν πίνετε αρκετό νερό, μπορεί να ευθύνεται για το αίσθημα κόπωσης που αισθάνεστε, για ζαλάδες, ακόμα και πονοκεφάλους. Έχετε στο γραφείο σας ένα μπουκάλι νερό και φροντίστε να πίνετε τακτικά.
  • Γυμναστείτε: Δεν εννοούμε, φυσικά, να αρχίσετε το στατικό ποδήλατο μέσα στο γραφείο! Ωστόσο, αν κινηθείτε λιγάκι θα γεμίσετε ενέργεια: κάντε μια μικρή βόλτα γύρω από το κτίριο στο διάλειμμά σας ή απλά σηκωθείτε από την καρέκλα σας και τεντωθείτε! Το στρέτσινγκ μπορεί να διώξει το αίσθημα κούρασης και να σας γεμίσει ενέργεια.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το σημαντικότερο από όλα είναι να υπάρχει ψυχραιμία μέσα στο σπίτι και να αποφεύγονται οι εντάσεις, ακόμη και αν η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα με φωνές και ύβρεις για σοβαρά πράγματα. Πάρτε τρεις βαθιές ανάσες και μετά ξεκινήστε την οποιαδήποτε συζήτηση και την επίλυση του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας