ΑρχικήHow toΤα μυστικά της μαμάς για εξυπνότερη διαχείριση του νοικοκυριού

Τα μυστικά της μαμάς για εξυπνότερη διαχείριση του νοικοκυριού

Μικρά πονηρά μυστικά για εξυπνότερη διαχείριση του νοικοκυριού και της καθημερινότητας μας, που περνάνε από μαμά σε κόρη!

Κούραση στο γραφείο: Νικήστε την! Κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα, νιώθετε την κούραση να σας καταβάλλει και είσαστε έτοιμοι να ξαπλώσετε πάνω στο γραφείο; Μην το κάνετε, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν είναι καθόλου ευχάριστο να σας στείλουν να κοιμηθείτε σπίτι σας! Η κούραση στο γραφείο είναι κάτι που συμβαίνει σε πάρα πολλούς εργαζόμενους. Είναι φυσικό άλλωστε κάποια στιγμή μέσα στη δύσκολη ημέρα σας, να νιώθετε την εξάντληση να σας κυριεύει. Υπάρχουν μερικά, βασικά, tips, που μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε την εξάντληση και την κούραση που μας κυριεύει και να γυρίσουμε όλο ενέργεια στο γραφείο!

  • Ανοίξτε τα παράθυρα: Αφήστε τον φρέσκο αέρα να μπει στο γραφείο σας και νιώστε αμέσως ανανεωμένοι. Ο ελλιπής αερισμός προκαλεί υπνηλία. Αν είστε σε γραφείο που δεν έχει παράθυρα που ανοίγουν, κάνετε μια μικρή, σύντομη βόλτα έξω, ώστε να πάρετε τον αέρα σας!
  • Κάνετε ένα μικρό διάλειμμα: «Ξεκολλήστε» για δύο λεπτά τα μάτια σας από την οθόνη και θα νιώσετε καλύτερα. Κοιτάξτε κάπου μακριά, έξω από το παράθυρο ή ξεφυλλίστε μια εφημερίδα…
  • Φάτε κάτι γλυκό: Ένα κομματάκι (ένα όμως!) σοκολάτα μπορεί να σας δώσει την ενέργεια που σας λείπει!
  • Ενυδατωθείτε: Το γεγονός ότι δεν πίνετε αρκετό νερό, μπορεί να ευθύνεται για το αίσθημα κόπωσης που αισθάνεστε, για ζαλάδες, ακόμα και πονοκεφάλους. Έχετε στο γραφείο σας ένα μπουκάλι νερό και φροντίστε να πίνετε τακτικά.
  • Γυμναστείτε: Δεν εννοούμε, φυσικά, να αρχίσετε το στατικό ποδήλατο μέσα στο γραφείο! Ωστόσο, αν κινηθείτε λιγάκι θα γεμίσετε ενέργεια: κάντε μια μικρή βόλτα γύρω από το κτίριο στο διάλειμμά σας ή απλά σηκωθείτε από την καρέκλα σας και τεντωθείτε! Το στρέτσινγκ μπορεί να διώξει το αίσθημα κούρασης και να σας γεμίσει ενέργεια.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το σημαντικότερο από όλα είναι να υπάρχει ψυχραιμία μέσα στο σπίτι και να αποφεύγονται οι εντάσεις, ακόμη και αν η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα με φωνές και ύβρεις για σοβαρά πράγματα. Πάρτε τρεις βαθιές ανάσες και μετά ξεκινήστε την οποιαδήποτε συζήτηση και την επίλυση του προβλήματος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166