«Θα χαίρονται την μπάλα» στον Παναθηναϊκό

Συνεπής στο ραντεβού του ο Χενκ Τεν Κάτε έφτασε χθες στην Αθήνα μαζί με τους βοηθούς του Χέραλντ Φαν Ντερ Λεμ, ΜακΣνούι και τον γυμναστή Λόρενς Εμπεν και από σήμερα πέφτει με τα «μούτρα» στη δουλειά προκειμένου να δημιουργήσει τον νέο μεγάλο Παναθηναϊκό.

Ο Ολλανδός προπονητής, που σήμερα στη 1 μ.μ. θα παρουσιαστεί επίσημα στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη, αναφερόμενος στη συνεργασία του με την «πράσινη» ΠΑΕ τόνισε αμέσως μετά την άφιξή του:

«Είμαι πολύ περήφανος που θα δουλέψω στον Παναθηναϊκό, πόσο μάλλον τη χρονιά που η ομάδα κλείνει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι ότι όλοι θα χαίρονται να βλέπουν την μπάλα που θα παίζει η ομάδα. Αύριο (σήμερα) στη συνέντευξη Τύπου θα σας παρουσιάσω τις ιδέες μου για τον Παναθηναϊκό».

Τον Ολλανδό προπονητή υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου και ο Ανδρέας Δρουκόπουλος, οι οποίοι τον συνόδευσαν στο ξενοδοχείο, ενώ αργότερα ο Τεν Κάτε συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Νίκο Πατέρα με τον οποίο συζήτησε οργανωτικά και μετεγγραφικά θέματα.

Όσον αφορά τον μετεγγραφικό τομέα, η είδηση ότι ξαφνικά ανέκυψε πρόβλημα στη μετεγγραφή του Ερνάν Πεγεράνο, που μέχρι προχθές θεωρούνταν «τελειωμένη», μπορεί να είναι «κατασκευασμένη» τόσο από τη Βελέζ όσο και από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή προκειμένου να πιέσουν τον Παναθηναϊκό ν’ ανεβάσει το ποσό της προσφοράς και προς τις δύο πλευρές.

Ο Αργεντίνος κεντρικός αμυντικός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του «Radio La Red», τόνισε:

«Την περασμένη βδομάδα ήταν τελειωμένη η μετεγγραφή στον Παναθηναϊκό. Η Αλμερία με ήθελε επίσης, αλλά πρόσφερε λιγότερα χρήματα για συμβόλαιο 3 ετών. Τώρα έκανε νέα προσφορά και δεν υπάρχει κάτι που να με υποχρεώνει να πάω στην Ελλάδα. Οι δύο προτάσεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες και μοιάζουν. Πάντως, η οικογένειά μου προτιμά την Ισπανία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πεγεράνο έχει κάποια οικονομικά προβλήματα με την εφορία της πατρίδας του, τα οποία θέλει να λύσει μέσα από τη μετεγγραφή του.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα μετεγγραφικά θέματα, όλα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ονόματα «πάνε κι έρχονται», αλλά τίποτα το συγκεκριμένο. Ισως μερικά ξεκαθαρίσουν τώρα που ο Τεν Κάτε βρίσκεται στην Αθήνα και κάνει τις οριστικές εισηγήσεις του για παίκτες τόσο από τον εσωτερικό όσο και από τον εξωτερικό χώρο.