Θερμή υποδοχή στην Κύπρο για τη Man & Manetti

Η εταιρεία Tsingis & Lambrianides Trading Co Ltd, αποκλειστική αντιπρόσωπος της ελληνικής εταιρείας Μan & Μanetti στην Κύπρο, πραγματοποίησε πρόσφατα, με ιδιαίτερη επιτυχία, τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος Man & Manetti στη Λευκωσία, στην οδό Στασικράτους 45Β, με franchisees τους Χρ. Τσίγκη και Δημήτρη Λαμπριανίδη.

Η επιλογή των νέων franchisees, μεταξύ πολλών άλλων υποψήφιων δικαιοδόχων, σύμφωνα με τα κριτήρια της εταιρείας, βασίστηκε στο προφίλ των συγκεκριμένων συνεργατών και στην εξεύρεση του στρατηγικού εμπορικού σημείου. Τα δύο αυτά διαφοροποιητικά στοιχεία εγγυώνται –σε συνδυασμό με την ουσιαστική υποστήριξη που προσφέρει η εταιρεία σε όλα τα μέλη του δικτύου franchise– την επιτυχία του νέου καταστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια τέλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δρ Κύπρος Χρυσοστομίδης, και τίμησαν με την παρουσία τους, ο υπ. Οικονομικών της κυπριακής κυβέρνησης, βουλευτές και αξιωματούχοι του κράτους, παράγοντες της Πολιτείας, καθώς φίλοι και πελάτες του καταστήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την επιτυχία του πρώτου καταστήματος Μan & Manetti, η αποκλειστική αντιπρόσωπος Tsingis & Lambrianides Trading Co Ltd προσβλέπει σύντομα στη δημιουργία και δεύτερου καταστήματος σε άλλη πόλη της Κύπρου.

Οι εξελίξεις αυτές στον χώρο της Man & Manetti έρχονται, όπως αναφέρει ο κ. Μάνος Γαληνάκης, υπεύθυνος μάρκετινγκ της μητρικής εταιρείας, ως φυσικό επακόλουθο της στρατηγικής της σταθερής ανάπτυξης που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια. Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της Man & Manetti, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνάκης, την αναδεικνύουν σε μια από τις κορυφαίες εταιρίες που δραστηριοποιούνται μέσω franchising στον κλάδο της ανδρικής ένδυσης, με αποτέλεσμα η εταιρεία, μετά από 17 χρόνια αδιάκοπης εστίασης στις ανάγκες του καταναλωτή, να αριθμεί σήμερα 19 καταστήματα Man & Manetti στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας για το διάστημα 2003 – 2004, προβλέπεται η δημιουργία 3-4 νέων καταστημάτων εντός της Ελλάδας και η επέκταση της σε μία ακόμα αγορά του εξωτερικού. Στα καταστήματα της αλυσίδας ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κυρίως τα επώνυμα πουκάμισα Manetti, έχοντας στον ίδιο χώρο τη δυνατότητα να κάνει επιλογές και από τη μεγάλη ποικιλία που διαθέτουν τα καταστήματα της αλυσίδας σε γραβάτες, μανικετόκουμπα καθώς και άλλα αξεσουάρ ανδρικής ένδυσης. Η συλλογή τόσο στα πουκάμισα όσο και στα άλλα προϊόντα διαμορφώνεται από το τμήμα σχεδιασμού μόδας, πάντα με τα αυστηρότερα κριτήρια. Το τμήμα μελετάει, ενημερώνεται και επιλέγει για τις δημιουργίες του τα καλύτερα Eυρωπαϊκά εργοστάσια, ώστε πάντα το τελικό προϊόν να είναι άξιο της υπογραφής που φέρει.

Το πακέτο franchise που προσφέρει στον υποψήφιο συνεργάτη η Manetti SA, σύμφωνα με τους συντάκτες του, διατηρεί ένα πλήθος ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, τα οποία καθιστούν την επένδυση υψίστης κερδοφορίας αλλά και χαμηλού επαγγελματικού ρίσκου. Το πακέτο franchise που δημιούργησε η εταιρεία σε συνεργασία με την FC & D προβλέπει απόσβεση της αρχικής επένδυσης σε σύντομο χρονικό διάστημα, ταχεία ροή εμπορευμάτων μέσω διαδικασιών Stock-control logistics, με αποτέλεσμα ο συνεργάτης-franchisee να μην επιβαρύνεται με περιττό κόστος αδιάθετων εμπορευμάτων.