Τι είναι μια τρύπα: αντικείμενο ή απουσία αντικειμένου;

Στο διάστημα υπάρχουν οι λεγόμενες Μαύρες Τρύπες. Αυτές είναι αστρονομικά αντικείμενα, ωστόσο μπορούν να θεωρηθούν και ως “απουσία χωροχρόνου”, αφού οι νόμοι της φυσικής παύουν να ισχύουν εκεί. Στους επιταχυντές σωματιδίων τα θετικά φορτισμένα ποζιτρόνια θεωρούνται μαθηματικά σημεία εκεί όπου απουσιάζουν τα αντίθετά τους, τα αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνια. Έτσι και εμφανιστεί ένα ηλεκτρόνιο και πάει να ξαναμπεί στην “κενή” θέση του, αλληλοκαταστρέφεται με το αντίθετό του. Αυτή είναι η λεγόμενη αντίδραση ύλης και αντιύλης. Όμως το μη-υπάρχον έχει κι άλλες παρενέργειες, εξίσου σοβαρές. Πολλαπλασιάστε όποιον αριθμό θέλετε με το μηδέν και θα λάβετε μηδέν.

Διαιρέστε τον και θα λάβετε άπειρο. Το μηδέν, το τίποτα, το μη ον διαθέτει όχι μόνο οντότητα αλλά και πάθος! Αν πιστέψουμε τις υποθέσεις της σύγχρονης κοσμολογίας, το κενό αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία του σύμπαντος στο οποίο ζούμε. Πώς όμως από το κενό ξεπήδησε το παν; Διαβάστε τα πάντα για το… τίποτα στο κύριο άρθρο μας και αναρωτηθείτε κι εσείς, μαζί με τον Σαίξπηρ, αν πράγματι η ζωή μας είναι “πολύ κακό για το τίποτα”. Πλοηγηθείτε στον ανασχεδιασμένο κόμβο μας στο Διαδίκτυο. Εκτός από το πλήθος των πληροφοριών που θα βρείτε, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συμμετάσχετε κι εσείς στην “ανακάλυψη της γνώσης και του κόσμου”.

Προηγούμενο άρθροΜποτιλιάρισμα τέλος από το 2004
Επόμενο άρθροΑντιμετώπιση χωρίς προκαταλήψεις
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας