ΑρχικήΕιδήσειςΤο Alphabet Project Loon θα αποκαταστήσει την ασύρματη τηλεπικοινωνία στο Πουέρτο Ρίκο

Το Alphabet Project Loon θα αποκαταστήσει την ασύρματη τηλεπικοινωνία στο Πουέρτο Ρίκο

Το Alphabet Project Loon θα αποκαταστήσει την ασύρματη τηλεπικοινωνία στο Πουέρτο Ρίκο, εξαιτίας του καταστροφικού τυφώνα Μαρία που έπληξε τη χώρα.

Η FCC ενέκρινε μια πειραματική άδεια για το Project Loon της Alphabet Inc προκειμένου να αποκαταστήσει την ασύρματη υπηρεσία τηλεπικοινωνίας από τον καταστροφικό τυφώνα που έπληξε το Πουέρτο Ρίκο (πριν λίγες εβδομάδες) χρησιμοποιώντας ειδικά τεχνολογικά μπαλόνια που θα αιωρούνται σε υψηλό υψόμετρο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή προσωπικού της FCC, τον Matthew Berry.

Αν και η τεχνολογία Loon δεν είναι απολύτως αποδεδειγμένη ότι μπορεί να λειτουργήσει άψογα, θα μπορούσε να συμβάλει στην επιτάχυνση της αποκατάστασης ζωτικών επικοινωνιών, καθώς η περιοχή των ΗΠΑ εργάζεται για να ανακάμψει από την καταστροφή του τυφώνα Maria.

Επίσης, θα μπορούσε να βοηθήσει στην απόδειξη της επιχειρησιακής ικανότητας του Loon, μέσω ενός πειραματικού εργαλείου που φέρει την ονομασία “moonshots” και έκανε το ντεμπούτο του ως τμήμα της Google και τώρα στεγάζεται κάτω από την θυγατρική X του Alphabet .

Περισσότερο από το 80% των κυψελοειδών πύργων τηλεπικοινωνίας του Πουέρτο Ρίκο παραμένουν εκτός λειτουργίας περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά την άφιξη του τυφώνα Μαρία και σχεδόν το ένα τρίτο των δήμων του νησιού δεν είναι σε θέση να κάνει χρήση της υπηρεσίας, σύμφωνα με την FCC .

Η ανοικοδόμηση των συμβατικών κυψελοειδών πύργων θα είναι “ένας μακρύς δρόμος”, δήλωσε η T-Mobile στο CNN , χάρη στις προκλήσεις που δεν περιλαμβάνουν μόνο το κόστος κατασκευής, αλλά, σύμφωνα με ορισμένες εταιρείες, την κλοπή εξαρτημάτων ή του υλικού και εγκληματικότητα κατά των επιχειρήσεων.

Τα μπαλόνια Loon, τα οποία μεταφέρουν εξοπλισμό επικοινωνιών που φτάνει μέχρι και 20 χιλιόμετρα στην ατμόσφαιρα, θα παρακάμψουν αυτά τα εμπόδια στο έδαφος – τουλάχιστον προσωρινά. Το Loon πρόσφατα είχε μεταβεί στο Περού για να επιδιορθώσει το διαδίκτυο και την υπηρεσία LTE μετά από πλημμύρες που κατέστρεψαν το δίκτυο, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέχοντας κάλυψη για μια περιοχή περίπου του μεγέθους της Ελβετίας. Τα μπαλόνια που πετούσαν στον ουρανό του Περού, στην πραγματικότητα, ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από το Πουέρτο Ρίκο.

Ωστόσο, η αποκατάσταση της επικοινωνίας στο Πουέρτο Ρίκο μπορεί να είναι πιο δύσκολο. Το Loon απαιτεί να εργάζονται νυχθημερόν οι τοπικοί εταίροι, και όπως στην περίπτωση του σχεδίου του Περού, ήδη υπήρχαν σχέσεις με τους παρόχους ασύρματων δικτύων και άλλους επιχειρησιακούς τομείς. Αλλά σε προηγούμενες δηλώσεις του στο Mashable , ένας εκπρόσωπος του Loon δήλωσε ότι η προσπάθεια του Πουέρτο Ρίκο θα είναι “λίγο πιο περίπλοκη γιατί αρχίζουμε από το μηδέν”.

Η σύναψη συμβάσεων με τις κυβερνήσεις για ανάπτυξη σε περιοχές καταστροφών θα μπορούσε τελικά να γίνει μια ροή εισοδήματος για το Loon, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2013. Το Alphabet άρχισε να αναπτύσσεται επιθετικά για να δημιουργήσει περαιτέρω πολύτιμα οικονομικά έσοδα, εν μέρει με την ελπίδα διαφοροποίησης πέρα ​​από την διαφημιστική δραστηριότητα. από την οποία προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των κερδών της.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166