Το BuzzFeed θα αγοράσει την HuffPost από την Verizon Communications

Το BuzzFeed θα αγοράσει την HuffPost από την Verizon Communications

Η BuzzFeed γνωστοποίησε στο ευρύ κοινό ότι θα αγοράσει την HuffPost από την Verizon Communications ως μέρος μιας συμφωνίας που θα βοηθήσει και τις τρεις εταιρείες να αναπτυχθούν περαιτέρω στον τομέα των ψηφιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσα από μία στρατηγική συνεργασία.

Η BuzzFeed και η Verizon δεν αποκάλυψαν τους όρους της συμφωνίας, ούτε έχει ανακοινωθεί η τελική τιμή πώλησης. Ωστόσο, εδώ τα πράγματα είναι λίγο περίεργα, αφού η BuzzFeed.com θα αγοράσει μεν τον ιστότοπο HuffPost.com που ανήκει στην ιδιοκτησία της verizon, αλλά η τελευταία παράλληλα θα αγοράσει το μειοψηφικό πακέτο του BuzzFeed και πλέον αυτές οι δύο επιχειρηματικές οντότητες θα συνεργαστούν τόσο στη δημιουργία περιεχομένου, όσο και στις διαφημίσεις.

Η κάμψη της διαφήμισης λόγω της πανδημίας έπληξε τόσο τους παραδοσιακούς όσο και τους ψηφιακούς οργανισμούς ΜΜΕ, με αρνητικό πρόσημο να απολυθούν πολλοί δημοσιογράφοι, και υπάλληλοι που εργαζόντουσαν σε αυτά τα διαδικτυακά μέσα. Να σημειωθεί για όσους δεν γνωρίζουν ότι το Facebook και η Google λαμβάνουν την πλειοψηφία των ψηφιακών διαφημίσεων, και κάπως έτσι, μαραζώνουν οικονομικά, ακόμη και μεγαθήρια σε τούτο το χώρο, όπως το New York Magazine που εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Vox Media.

Η Huffington Post που ιδρύθηκε από την ελληνοαμερικανίδα Αριάνα Χάφινγκτον το 2005, πέρασε στην ιδιοκτησία της Verizon μέσω της απόκτησης της AOL το 2015, η οποία επίσης εξαγόρασε την Yahoo το 2017. Η Verizon Media, έχει στο χαρτοφυλάκιό της κι άλλα σπουδαία εμπορικά σήματα, όπως τα τεχνολογικά blogs, το TechCrunch και το Engadget.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός του BuzzFeed, ο Jonah Peretti, ανέφερε ότι η παρούσα συμφωνία αναμένεται να κλείσει στις αρχές του 2021, χωρίς όμως να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Ο Peretti είπε ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει συνομιλίες με την HuffPost για να κατανοήσει την επιχείρηση προτού λάβει περαιτέρω αποφάσεις, ούτως ώστε να μη χαθούν οι ισορροπίες.

Ο προαναφερόμενος εξήγησε ότι το τμήμα ειδήσεων του BuzzFeed και του HuffPost έχουν διαφορετικό μοντέλο δημοσιογραφίας, και φυσικά θα συνεχίσουν να έχουν ξεχωριστές αποστολές. Άλλωστε το πρώτο μέσο είναι καθαρά ψυχαγωγικό και το δεύτερο εστιάζεται στην πολιτική ενημέρωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας