Το Google Buzz ανοίγει τις πόρτες του

Μπορεί το Google Buzz να μην κατάφερε να δημιουργήσει και τόσο… “buzz” (“σάλο”, “συζητήσεις”), ή να φανεί ως σοβαρός εχθρός του Facebook και, κυρίως, του Twitter, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι μια καλή social λύση για microblogging. Απλά, όταν έχεις απέναντι σου μεγαθήρια με αρκετή… “προϋπηρεσία” και υποστήριξη από εφαρμογές, εκατομμύρια χρήστες και εκτενή αναγνώριση, δεν είναι και εύκολο να “κάνεις όνομα” – ακόμη και αν η “μαμά” σου είναι η Google. Ποιός είπε, όμως, πως το buzz “έπαιξε και έχασε”;

Η Google δείχνει να “χτίζει” σιγά-σιγά το buzz, σκοπεύοντας όχι απλά να το ενδυναμώσει, αλλά να το μετατρέψει σε έναν από τους κυρίαρχους “παίκτες” στο χώρο του microblogging. Τελευταία της κίνηση, η προσθήκη ενός API, ενός “συστήματος πρόσβασης στις λειτουργίες και δυνατότητες του buzz”, μέσω του οποίου άλλες ιντερνετικές υπηρεσίες και εφαρμογές θα μπορούν να συνεργάζονται μαζί του. Και δεν μιλάμε για μια τυχαία και βιαστική κίνηση (όπως η αρχική παρουσίαση της υπηρεσίας), αλλά για… μελετημένη αντεπίθεση!

Ανάμεσα στους πρώτους επίσημους υποστηρικτές του Google buzz που θα εκμεταλλευτούν το API του για να διευκολύνουν την πρόσβαση στην υπηρεσία, βρίσκονται και “μεγάλα ονόματα” όπως το Tweetdeck, το Seesmic και το Boxee. Η πιστοποίηση στοιχείων του χρήστη θα γίνεται μέσω του διαδεδομένου OAuth (Open Authentication). Και ακριβώς επειδή λύσεις όπως αυτές τις Seesmic δεν περιορίζονται στο desktop, αλλά παρέχουν και clients για κινητά, το buzz σύντομα θα βρίσκεται και στις οθόνες των Android και iPhone.

Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσει ο ανταγωνισμός να αντιμετωπίζει το buzz λιγάκι πιο σοβαρά, και όχι απλά ως έναν μιμητή;

Προηγούμενο άρθροΗ HP με WebOS στο παιχνίδι των tablets
Επόμενο άρθροΚάτω το Pirate Bay, σε απλά Ελληνικά μη προσβάσιμο
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας