ΑρχικήΛογισμικάΤο Hollywood θέλει Flash – "θάβει" την Apple

Το Hollywood θέλει Flash – “θάβει” την Apple

Τελικά, η κίνηση εναντίων της Adobe από τον Steve Jobs, και η ολική άρνηση υποστήριξης του Flash στο iPhone και το iPad, φαίνεται όλο και περισσότερο σαν μια… αυτοκτονική κίνηση από “την εταιρεία με το μηλαράκι”. Ναι, μπορεί να έχει δίκιο στο ότι “το Flash τρώει μπαταρία από τη συσκευή”, μα το ίδιο δεν συμβαίνει και με ό,τι άλλο παρουσιάζει βίντεο ή με τα full-screen παιχνίδια; Μπορεί κανείς να παίζει επί 8 ώρες ένα παιχνίδι στο iPhone του δίχως να αδειάσει η μπαταρία; Και τώρα, ο Steve Jobs βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μην έχει “απέναντι του” μόνο ένα μεγάλο σύνολο χρηστών και την ούτως η άλλως ανταγωνιστική Google (την πρώτη που παρέχει πλήρη υποστήριξη Flash στο νέο της Android 2.2 “FroYo”), αλλά και… το Hollywood!

Συγκεκριμένα, δυο μεγαθήρια του Hollywood, η Time Warner και η NBC Universal, ανέφεραν πως δεν θα αναδιοργανωθούν ώστε “να είναι συμβατές” με το iPhone και το iPad, κάτι λογικό τη στιγμή που… δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα στους υπολογιστές, τα netbooks και, σύντομα… όλα τα μη-Apple κινητά και tablets. Γιατί να επενδύσουν για να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους, μόνο και μόνο για να καλύψουν τα… καπρίτσια του κ. Jobs; Αντίθετα, περιμένουν να αλλάξει εκείνος τη στάση του και να προσαρμοστεί με την πραγματικότητα του υπόλοιπου… πλανήτη!

Όπως φαίνεται να είπαν οι δύο εταιρείες στην Apple, οποιαδήποτε αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης από πλευράς τους “θα ήταν ακριβή και δεν θα άξιζε την επένδυση”. Μάλιστα “ακούγεται” πως ένας υπεύθυνος μιας εκ των εταιρειών θεωρεί πως η κατάσταση στο μέλλον θα καταντήσει… απελπιστική για την Apple, αν δεν “αλλάξει μυαλά”, αφού όχι μόνο το στυλ… δικτάτορα του Steve Jobs είναι ενοχλητικό, αλλά επιπλεόν ο ερχομός της Google TV θα μειώσει περισσότερο την όποια “δύναμη” έχει σήμερα ο Jobs.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166