ΑρχικήΕιδήσειςΤο Hyperloop One επιλέγει 10 πιθανές διαδρομές για τη μεταφορά υψηλής ταχύτητας.

Το Hyperloop One επιλέγει 10 πιθανές διαδρομές για τη μεταφορά υψηλής ταχύτητας.

Το Hyperloop One επιλέγει 10 πιθανές διαδρομές για τη σύνδεση μεταφοράς υψηλής ταχύτητας.

Φέρνοντας μια μακρόχρονη παγκόσμια πρόκληση στο τέλος, το Hyperloop One έχει επιλέξει τα καλύτερα μέρη σε όλο τον κόσμο που θα μπορούσαν ενδεχομένως να φιλοξενήσουν το πρώτο πλήρες σύστημα μεταφοράς υπερπλήρωσης .

Αφού αξιολόγησε πάνω από 2.600 συμμετοχές στον διαγωνισμό, η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Hyperloop One που είναι υπεύθυνη για την υποδομή, τις μεταφορές και την τεχνολογία περιέγραψε 10 διαδρομές. Οι επιλεγμένες περιοχές έχουν συνολικό πληθυσμό 150 εκατομμυρίων σε πέντε χώρες – το Μεξικό, την Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά. Οι δυνητικές διαδρομές κυμαίνονται από 200 έως σχεδόν 700 μίλια σε κάθε περιοχή.

Η πρόκληση καλεί τα άτομα, τα πανεπιστήμια, τις επιχειρήσεις και τους κυβερνητικούς φορείς να αναπτύξουν ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του συστήματος μεταφοράς υψηλής ταχύτητας του Hyperloop One στην περιοχή τους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να υπερηφανεύεται για δύο πιθανές διαδρομές – μια που ενώνει το Λονδίνο και το Εδιμβούργο (414 μίλια) και η άλλη σύνδεση Γλασκώβης με την Λίβερπουλ (339 μίλια) – ενώ οι ΗΠΑ έχει πέντε, με τη μεγαλύτερη κάλυψη να φτάνει στα 640 μίλια από το Ντάλας στο Χιούστον.

Η Ινδία έχει επιλεγεί για δύο πιθανές διαδρομές – από το Μπενγκαλούρ στο Τσενάι και τη Βομβάη προς το Τσενάι. Το Μεξικό και ο Καναδάς στρογγυλοποιούν τον κατάλογο με ένα μόνο δρομολόγιο.

Το Hyperloop One θα διεξαγάγει τώρα μια εις βάθος μελέτη για να καθορίσει την εμπορική βιωσιμότητα κάθε διαδρομής για να εξετάσει όλους τους οικονομικούς και ρυθμιστικούς παράγοντες. Η εταιρεία θα εκπονήσει προβλέψεις πορείας, την επιχειρησιακή περίπτωση, την προκαταρκτική τεχνική ανάλυση και επίσης θα φιλοξενήσει εργαστήρια για να συναντηθεί με τα ενδιαφερόμενα μέρη και θα βοηθήσει στη δημιουργία των απαραίτητων συνεργασιών.

Η εταιρεία έχει επίσης ανακοινώσει μια συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών του Κολοράντο (CDOT) για τη διεξαγωγή μελέτης σκοπιμότητας για να διερευνήσει τη δυνατότητα να φέρει το Hyperloop στην Πολιτεία της.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Hyperloop One για να διερευνήσουμε το επόμενο βήμα της εφικτότητας αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας, μεταβάλλοντας ενδεχομένως τον τρόπο με τον οποίο κινείται το Κολοράντο”, δήλωσε ο Shailen Bhatt, εκτελεστικός διευθυντής της CDOT. “Η τεχνολογία Hyperloop θα μπορούσε να ευθυγραμμιστεί άμεσα με τους στόχους μας για βελτίωση της κινητικότητας και της ασφάλειας στο Κολοράντο και έχουμε ενθαρρυνθεί από τη συνεχή πρόοδο που έχει σημειώσει η τεχνολογία”.

Το Hyperloop Ultimate στοχεύει να δημιουργήσει μέχρι το 2021 τρεις διαδρομές πλήρους κλίμακας hyperloop. Η εταιρεία, η οποία έχει ήδη πραγματοποιήσει μελέτες σκοπιμότητας σε αρκετές χώρες, δοκιμάζει την τεχνολογία Hyperloop για αρκετό διάστημα. Σε μια πρόσφατη δοκιμή πλήρους κλίμακας στην έρημο της Νεβάδα, το pod της σχεδόν αγγίξει το σημάδι ταχύτητας 200 μίλια / ώρα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166