Το κόμμα, οι ταξιτζήδες και η δικαίωση του ΣΕΒ

Το θέμα, από πρώτη απόψη και μέσα στα τόσα άλλα που βομβαρδίζουν καθημερινά την κοινωνία, δεν συγκέντρωσε τη δέουσα προσοχή, πλην είναι εξόχως σοβαρό. Έπειτα από μαραθώνιες συσκέψεις του δυνδικάτου των ταξιτζήδων με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομίας Απ. Φωτιάδη, ο τελευταίος του ανακοίνωσε τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το θέμα της φορολογίας τους και των ταμειακών ταξιμέτρων, πέρα από τις οποίες δεν μπορούσε να υποχωρήσει.

Αύτά το πρωί, διότι το βράδυ οι ταξιτζήδες επισκέφθηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μ.Χρυσοχοΐδη και συμφώνησαν να παραταθεί για ένα μήνα η διορία παραγγελίας ταμειακών μηχανών και για τρεις μήνες η τοποθέτησή τους.

Φυσικά, δεν πρόκειται για κάποια δραματική αλλαγή, αλλά για την εξωθεσμική παρέμβαση ενός κομματικού οργάνου, που άλλαξε τις υποτιθέμενες τελεσίδικες αποφάσεις ενός υπουργείου, φυσικά με καθαρά προεκλογικά κριτήρια.

Ούτε όμως αυτό αρκούσε για να γίνει πρώτο θέμα της εφημερίδας. Όταν όμως πρόσφατα ο ΣΕΒ αναφέρθηκε στους κινδύνους που συνεπάγεται για την οικονομία και την αγορά μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, ενοούσε φυσικά ένα πλήθος κινήσεων και αντιλήψεων, όπως αυτό με τους ταξιτζήδες. Δηλαδή, για αποφάσεις με επικίνδυνη πολιτική έκπτωση και συνέπειες στο σύνολο μιας οικονομίας που δεν αντέχει τέτοιες πολυτέλειες…