Το Qrator live και ανοιχτό στο κοινό

Ξεκίνησε σήμερα 13 Μαΐου η επίσημη λειτουργία του Qrator (www.qrator.com), της καινοτόμου δωρεάν ηλεκτρονικής (web & mobile) πλατφόρμας, που συνδέει τους δημιουργικούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη και παρότι ξεκινάει από την Ελλάδα φιλοδοξεί να κατακτήσει τον κόσμο.

Ο Νικόλας Ιωαννίδης ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Qrator, μιλώντας για το εγχείρημα στη σχετική συνέντευξη Τύπου που έγινε στην Αθήνα, ανέφερε σχετικά: «Πρόκειται για μια παγκόσμια, δημιουργική κοινότητα, που αποτελείται από ταλαντούχους δημιουργούς και το κοινό τους. Το Qrator εφαρμόζει πετυχημένους μηχανισμούς κοινωνικής δικτύωσης, που εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο διάδρασης μεταξύ των μελών της. Έχουμε ένα πολύ ευρύ φάσμα από δημιουργούς. Δημιουργούς που φτιάχνουν ποδήλατα στο Σαν Φρανσίσκο, κεραμίστες από τη Βρετανία, bakers από το Brooklyn, street artists από την Αθήνα, εικονογράφους από τη Γαλλία και πολλούς άλλους».

Το Qrator, ένα πολύ πιο δημιουργικό «Linkedin», δίνει δωρεάν βήμα στους δημιουργικούς επαγγελματίες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, ενισχύοντας το ψηφιακό τους αποτύπωμα και άρα το brand τους, με ένα μοναδικό και φιλικό προς το χρήστη τρόπο. Έτσι, αυξάνουν τις ευκαιρίες διάθεσης των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Ειδικότερα, στο Profile του ένας δημιουργός αναρτά μία κεντρική φωτογραφία, το avatar του, το διακριτικό του τίτλο, τη περιοχή στην οποία βρίσκεται, ένα σύντομο βιογραφικό, λέξεις κλειδιά για να τον βρίσκουν πιο εύκολα, συνδέει τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία έχει λογαριασμό, την ιστοσελίδα του. Ένα post μπορεί να συνδυάζει πολλαπλές πηγές (Instagram, YouTube, Tumblr, Vimeo, HardDrive, Web κ.α.), προσφέροντας έτσι πιο ζωντανό, διαδραστικό περιεχόμενο. Στο Work ο δημιουργός μπορεί να αναρτήσει περιεχόμενο γύρω από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες που παρέχει, την ταυτότητα και τη φιλοσοφία του, τη μέθοδό του, τα εργαλεία, τα υλικά, τους συνεργάτες, το χώρο του. Στο Culture μπορεί να δείξει την κουλτούρα του, αναρτώντας οπτικοακουστικό περιεχόμενο που τον ορίζει. Να επικοινωνήσει δηλαδή στην κοινότητα αυτά από αγαπάει.

«Πιστεύουμε ότι η δημιουργία είναι η κινητήρια δύναμη του αύριο. Πιστεύουμε επίσης ότι η δημιουργικότητα δεν είναι ένα χάρισμα για τους λίγους. Πιστεύουμε ότι όλοι μέσα μας κρύβουμε ένα δημιουργό» συμπλήρωσε ο Ν. Ιωαννίδης.

Οι στόχοι και οι προοπτικές

To Qrator είναι μία ελληνική ιδέα, που βρήκε γρήγορα υποστηρικτές παγκόσμια. Ως επιχείρηση, ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2011 στην Αγγλία και χρηματοδοτήθηκε το Δεκέμβριο του 2014 από ξένους και έλληνες επενδυτές, με περισσότερα από 1,4 εκατ. δολάρια. Συγκεκριμένα, από το PJ TechCatalyst, που διαχειρίζεται επενδυτικά κονδύλια της τράπεζας Πειραιώς και του European Investment Fund, και ξένους angel investors από την Αμερική, την Αυστραλία και τον Καναδά. Όλη η λειτουργία και ανάπτυξη γίνονται από Έλληνες επαγγελματίες στα Χανιά και την Αθήνα. Ο άμεσος στόχος των ιθυνόντων της πλατφόρμας είναι να φτάσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού τους 1.500 δημιουργούς και 150.000 καταναλωτές δημιουργικού περιεχομένου. Στη συνέχεια όταν δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα από μέλη, θα λανσάρουν υπηρεσίες: ευρέσεως ταλέντων, προώθησης και στατιστικών στοιχείων, που κατά περίπτωση, μπορεί να είναι και συνδρομητικού χαρακτήρα.

Προηγούμενο άρθροΔύο Ελληνίδες designer που μάγεψαν τον κόσμο
Επόμενο άρθροΚύμα προσφορών στην αγορά των Ι.Χ
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας