Το Samsung Galaxy S7 είναι ευάλωτο σε ευπάθειες που εκθέτει τους χρήστες

Το Samsung Galaxy S7 είναι ευάλωτο σε ευπάθειες που εκθέτει τους χρήστες

Το Samsung Galaxy S7 είναι ευάλωτο σε ευπάθειες που εκθέτει τους χρήστες.

Ένα από τα smartphones της Samsung, το οποίο αναμφισβήτητα γνώρισε πολύ καλές πωλήσεις, αποκαλύφθηκε από ερευνητές ότι είναι εξαιρετικά ευάλωτο σε επιθέσεις από τους χάκερς, εξαιτίας μιας γνωστής ευπάθειας.

Συγκεκριμένα το Samsung Galaxy S7 παρουσιάζει τρομερή αδυναμία στο περίφημο exploit Meltdown, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει στους χάκερς να παρακολουθήσουν τις συνήθειες των χρηστών του τηλεφώνου χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Το Meltdown απασχόλησε για πολύ καιρό τα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων στις αρχές του τρέχοντος έτους, αφού επηρέασε αρνητικά σχεδόν όλους τους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές και ορισμένα smartphones σε όλο τον κόσμο.

Εκείνο το διάστημα η Samsung ισχυρίστηκε ότι συσκευές της δεν κινδύνευαν από το Meltdown, ωστόσο οι ερευνητές από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Graz στην Αυστρία έχουν αναπτύξει έναν τρόπο, ο οποίος αποδεικνύει την ευκολία του ζητήματος. Μιλώντας στο συνέδριο ασφάλειας Black Hat στο Λας Βέγκας, οι ερευνητές ανέφεραν επίσης ότι και άλλα πολλά smartphones ενδεχομένως να παρουσιάζουν αδυναμία σε αυτό το τρωτό σημείο.

Ο ερευνητής Michael Schwarz δήλωσε στο Reuters: .«Υπάρχουν δυνητικά ακόμη περισσότερα τηλέφωνα που πιθανόν να επηρεάζονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα, απλά στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιες είναι, επιπλέον επειδή τυγχάνει να μην ξέρουμε ποιες είναι συσκευές, προφανώς οι κατασκευάστριες εταιρείες δεν θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να επιδιορθώσουν το ζήτημα και κατά συνέπεια οι χρήστες θα παραμείνουν εκτεθειμένοι στα χέρια των κυβερνοεγκληματιών».

Συνολικά υπάρχουν περίπου 30 εκατομμύρια συσκευές Galaxy S7 που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους χρήστες σε όλες τις χώρες του πλανήτη, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Gartner, παρόλο που η Samsung απελευθέρωσε δύο ακόμα νέες γενιές τηλεφώνων από τότε, οπότε το πρόβλημα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι φαίνεται.

Ο Ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας ανέφερε: «Η Samsung παίρνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, και όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί με προτεραιότητα την ασφάλεια».

Η εταιρεία σημείωσε ότι δεν είχε λάβει οποιαδήποτε καταγγελίες από τους χρήστες και ότι η Samsung είχε κυκλοφορήσει αρκετές ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας για το Galaxy S7 τον Ιανουάριο, ενώ τον Ιούλιο κυκλοφόρησε μια ακόμη νέα έκδοση λογισμικού, θωρακίζοντας το σύστημα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας