Το σχέδιο του Σταύρου είναι η σωτηρία της χώρας

Μοντέρνοι καιροί: «Η σεξουαλικότητα είναι ένα υπέροχο δώρο που έδωσε ο Θεός στα πλάσματα που δημιούργησε». Τάδε έφη ο Πάπας Φραγκίσκος (φωτό) και γιασάν του Ποντίφικα. Αν η εκκλησία θέλει να λειτουργεί με νοοτροπία και πρακτική Μεσαίωνα, είναι δικαίωμά της. Οπως οι περισσότεροι εν Ελλάδι Μητροπολίτες.

Ο Πάπας, πάντως, έκανε ρούμπο: «Η σεξουαλική επαφή δεν μπορεί να περιορίζεται στην ανάγκη για αναπαραγωγή. Με κανέναν τρόπο δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι η ερωτική διάσταση της αγάπης είναι κακό, που πρέπει να γίνεται ανεκτό για το καλό της οικογένειας, αλλά είναι δώρο Θεού, που ομορφαίνει τη συνάντηση ανάμεσα στους συζύγους». Εκατό χρόνια μπροστά ο Ποντίφικας.

Όπα, είπα, λέω:

«Το ΔΝΤ θέλει αίμα». Τάδε έφη ο Κατρούγκαλος, με το μαντηλάκι στην πάνω τσέπη του σακακιού. Το ότι δηλώνει κομμουνιστής, αυτό δεν του απαγορεύει να είναι ταυτόχρονα και κομψός. Αυτή είναι όμως η δουλειά του; Να κάνει ρεπορτάζ; Να ενημερώνει και να τρομάζει τον κόσμο; Αυτά είναι δουλειά των δημοσιογράφων στα δελτία των 8. Η δουλειά του Κατρούγκαλου, που στέκεται πάντα στις μύτες για να δείχνει ψηλός, είναι να διαπραγματεύεται.

Για υπουργός πληρώνεται. Οχι για μεταφορέας ειδήσεων. Οπα, είπα, λέω: Ο Κοντονής, που ποτέ δεν μιλάει στην τύχη, είπε τη μεγάλη κουβέντα: «Η κυβέρνηση δεν κάνει πλάκα. Επιμένει για κάθαρση». Και για ποιον λόγο η διευκρίνιση; Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο να κάνουνε και πλάκα; Οπως στο δημοψήφισμα όπου κάνανε το όχι ναι; Ταυτόχρονα, ο δαιμόνιος Ζακυνθινός υπενθύμισε για μια ακόμη φορά ότι κρατάει σαν όπλο, σαν γερό χαρτί, την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Όταν, λοιπόν, ο Σταύρος έχει δυο άσους στο χέρι, πού πάνε τα γατάκια της FΙFΑ και της UΕFΑ με τα πεντάρια και τα εξάρια; Και τα σώβρακα θα τους πάρει. Και, για του λόγου το αληθές, σας δίνω και την αποκλειστική είδηση: Το Σάββατο το πρωί, έγινε στο Μαξίμου συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Χαράλαμπο Σταύρο. Ο ακάματος υπουργός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το ακριβές ποσό της αποζημίωσης που θα επιδικάσει στο δημόσιο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν τελικά οι κουτόφραγκοι της FΙFΑ οδηγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε Grexit.

Τα λεφτά ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια Γιούρο κι ο εν λόγω Κοντονής τόνισε στον Αλέξη ότι μπορεί να τα υπολογίζει για τον προϋπολογισμό του 2017. Αυτόπτες μάρτυρες μετέφεραν επί λέξει τα λόγια του Χαράλαμπου Σταύρου στον πρωθυπουργό: «Σύντροφε πρόεδρε, τους πιάσαμε κορόιδα. Αντί να παίρνουνε τα λεφτά της UΕFΑ ο Μαρινάκης και οι λοιποί καπιταλιστές, θα πάρουμε πολλά περισσότερα εμείς, το ελληνικό κράτος, σαν αποζημίωση».

Όπα, είπα, λέω:

Η τροπολογία που πέρασαν τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, για να μπορέσει να έχει δεύτερη θητεία στο ΔΣ της ΔΕΗ, σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο Τζέκινς Χανς των Ελλήνων συνδικαλιστών, Νίκος Φωτόπουλος. Αυτό πάει να πει Κυβερνώσα Αριστερά. Στο νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης με τη Νέα Ζηλανδία πετάξανε μέσα κι έναν Φωτόπουλο. Για να επιβεβαιωθεί η μεγάλη κουβέντα που έχει πει ο Σόμερσετ Μομ: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να σε πάει παντού, αρκεί να το εγκαταλείψεις έγκαιρα».

Όπα, είπα, λέω: «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούνε να πάνε μπροστά τη χώρα, αλλά για να υλοποιηθεί το σχέδιό μας θέλουμε οκτώ με δέκα χρόνια. Αυτή είναι η άποψη του μετριοπαθούς και εχέφρονος Γιάννη Δραγασάκη. Για να διαψευσθούν οι Κασσάνδρες που υποστηρίζουν ότι τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2014, βαριά βαριά το 2016, θα έχουμε σπατσάρει από την κρίση. Σε δέκα χρόνια από σήμερα ο Κοντονής θα έχει φτιάξει ένα ποδόσφαιρο να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Αυτά.

Που τόσον φιλανθρωπισμόν βρέθηκε για να κρύψεις, που άλλων τα εγκλήματα σου προκαλούνε τύψεις. -Ζωρζ Πιλαλί.

Η κάθε εκκλησία και το κάθε μοναστήρι πουλάνε το δικό τους «τίμιο ξύλο»

ΣΑΛΟΣ, λέει, με το μπρελόκ του Παντελίδη. Κάποιοι πονηροί ανοίξανε φάμπρικα και τα πουλάνε μέσω fb. Από δέκα μέχρι δεκαπέντε γιούρο το κομμάτι. Ενα μπρελόκ του ενός γιούρο, που παίρνει αξία επειδή έχει τα αρχικά ΠΑΝΠΑΝΤ. Πού είναι, όμως, το περίεργο; Επειδή όλο αυτό το νταραβέρι γίνεται ερήμην του αποθανόντος Παντελή; Κι ο Αγιος Χριστόφορος, ο κυνοκέφαλος, που εορτάζει στις 9 Μαΐου, έχει πεθάνει προ πολλού. Κάποιοι, χωρίς να τον ρωτήσουν, τον έχουν ανακηρύξει προστάτη των οδοιπόρων και των οδηγών. Και βγάζουνε μπρελόκ και εικονίτσες για τους πιστούς.

Αν έχεις δηλαδή τα κλειδιά του αυτοκινήτου σε μπρελόκ του Αγίου Χριστόφορου, έτσι και στουκάρεις, θα σε προστατεύσει η χάρη του. Παίρνει τίποτα ποσοστά επί των πωλήσεων η Ορθόδοξη εκκλησία; Στην τσέπη τα βάζουνε όλα οι πονηροί. Οπως κι ο τζίρος που γίνεται με το «τίμιο ξύλο». Ούτε έλεγχος υπάρχει, ούτε πιστοποίηση, ούτε κεντρική διαχείριση. Η κάθε εκκλησία και το κάθε μοναστήρι πουλάνε το δικό τους «τίμιο ξύλο».

Που αν ήτανε πραγματικό «τίμιο ξύλο», ούτε τα δέντρα του Αμαζονίου δεν θα φτάνανε. Ετσι και με τα μπρελόκ με τα αρχικά του Παντελίδη. Αφού δεν υπάρχει κατοχύρωση, ο καθαείς μπορεί να βγάλει, να πουλάει και να κονομάει. Μπορεί να υπολογίσει κανείς πόσα φανελάκια με τον Τσε Γκεβάρα έχουνε πουληθεί; Αμέτρητα. Πήρε τίποτα ποσοστά ο Κουβανός ο φωτογράφος, ο Αλμπέρτο Κόρντα, που την τράβηξε;

Πόσο αριστερή είναι η πρόταση του Τόσκα, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε ακατοίκητα νησιά;

Πέρασε ένας χρόνος, αλλά το πήρε χαμπάρι ο Κουβέλης

Δεν είναι μόνο ο δήθεν πατριώτης, Γιώργος Καρατζαφέρης, που θέλει ντε και καλά να βγει από τον πολιτικό τάφο. Ενα άλλο πολιτικό πτώμα επιδιώκει επίσης την ανάστασή του. Ο δήθεν αριστερός Φώτης Κουβέλης. Που μετά τον θάνατο της ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται σαν πρόεδρος της «Ενωτικής Κίνησης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς». Οπως στο εμπόριο, έτσι και στην πολιτική. Όταν ένα μαγαζί δεν έχει πελάτες και βαράει μύγες, το κλείνουνε κι ανοίγουνε άλλο. Ο εν λόγω Κουβέλης, λοιπόν, δήλωσε μετά λόγου γνώσεως: «Ωρίμασαν οι συνθήκες για να συναντηθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πολιτικός είπαμε ότι είναι. Δεν είναι κορόιδο, να μένει εκτός κόλπου. Αφού, λοιπόν, εμφανίσθηκε έτοιμος να υπουργοποιηθεί αν του το ζητήσει ο Τσίπρας, τα έκανε πενηνταράκια: «Ο ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποίησε μια σημαντική ευρωπαϊκή στροφή, καρπός της οποίας ήταν η σκληρή, αλλά αναγκαία συμφωνία με τους δανειστές». Μπορεί να χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος, αλλά τελικά το πήρε χαμπάρι.

Ότι το αριστεριλίκι που πούλαγε ο Τσίπρας ήτανε παραμύθι-φούρναρης. Αφού, λοιπόν, όλοι το ίδιο είμαστε, αφού όλοι θέλουμε Ευρώ και Ευρώπη, για ποιον λόγο να υπογράφουν τα Μνημόνια οι σκληροί και ανάλγητοι δεξιοί; Θα τα υπογράφουμε μετά πόνου ψυχής εμείς, οι αριστεροί. Ο Αδωνις Γεωργιάδης, όταν υπέγραφε, το φχαριστιότανε. Εμείς, όταν υπογράφουμε, κλαίμε. Και δεν τελειώσαμε.

Υπάρχουν και τα ακόμα χειρότερα. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, νυν ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην ΠΑΣΟΚ, πρότεινε σαν λύση τον Κώστα Σημίτη: «Με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτει, μπορεί να ενσαρκώσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον μια σύγχρονη στρατηγική για την ανασύνθεση της ελληνικής Κεντροαριστεράς». Σαν να προταθεί για να βγάλει το ποδόσφαιρο από την κρίση ο Σαλιαρέλης.