ΑρχικήΨυχαγωγίαΜουσικήΤο Spotify διεισδύει στην online ηχογράφηση μετά την απόκτηση της Soundtrap

Το Spotify διεισδύει στην online ηχογράφηση μετά την απόκτηση της Soundtrap

Το Spotify διεισδύει στην online ηχογράφηση μετά την απόκτηση της Soundtrap.

Το Spotify ανακοίνωσε επίσημα ότι απέκτησε τη Σουηδική εταιρεία Soundtrap , η οποία προσφέρει στο ευρύ κοινό την δυνατότητα να ηχογραφούν μουσική και τραγούδια στο online στούντιο ηχογράφησης της. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Η Soundtrap, που ιδρύθηκε το 2012, είχε συγκεντρώσει περίπου 8,5 εκατομμύρια δολάρια για να στοχεύσει στους ερασιτέχνες μουσικούς που θέλουν να ηχογραφήσουν τα δικά τους κομμάτια μέσω μιας πλατφόρμας που βασίζεται στο σύννεφο και λειτουργεί σε κινητά και σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Αν και η αρχική της εστίαση ήταν στον κόσμο της μουσικής, η Soundtrap κέρδισε δημοτικότητα ως εκπαιδευτικό εργαλείο, το οποίο οδήγησε την εταιρεία να ξεκινήσει μια έκδοση για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Όσον αφορά το Spotify και το Soundtrap, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα εντελώς τι πρόκειται να πράξουν μελλοντικός. Ωστόσο, προς το παρόν ολόκληρη η ομάδα της Soundtrap θα συμμετάσχει ταυτόχρονα στο Spotify της Στοκχόλμης, ενώ η Spotify έχει επιβεβαιώσει ότι η υπηρεσία Soundtrap θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει, έως ότου ληφθούν νέες αποφάσεις.

Ως εκ τούτου, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πώς η Spotify θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί μια υπηρεσία όπως η Soundtrap: Ένας κόσμος στον οποίο η Spotify επιτρέπει στους καλλιτέχνες να ηχογραφούν τον δικό τους ήχο διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας της, παρόμοια με αυτή που προσφέρει ήδη το SoundCloud. “Η ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση του Soundtrap είναι σε μεγάλο βαθμό ευθυγραμμισμένη με το όραμα του Spotify για εκδημοκρατισμό του μουσικού οικοσυστήματος”, ανέφερε ο Spotify σε δελτίο τύπου .

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166