ΑρχικήΨυχαγωγίαΜουσικήΤο Spotify κατήγγειλε την Apple στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού

Το Spotify κατήγγειλε την Apple στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού

Το Spotify κατήγγειλε την Apple στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού

Το Spotify ανακοίνωσε ό,τι έχει υποβάλει καταγγελία εναντίον της Apple στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), αναφέροντας πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο λόγω αθέμιτων πρακτικών ανταγωνισμού που εφαρμόζει στο κατάστημα εφαρμογών της, και πως μέσω αυτής της μεθόδου η Apple αποκτά ένα ξεκάθαρο και συνάμα αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της που προσφέρουν ίδιες υπηρεσίες.

Ο συνιδρυτής του Spotify, ο Daniel Ek δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει εισαγάγει παράλογους κανόνες στο App Store που περιορίζουν εσκεμμένα τις επιλογές των χρηστών και καταπνίγουν την καινοτομία εις βάρος της υποτιθέμενης καλύτερης εμπειρίας του κόσμου που θέλει να χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές – ενεργώντας ουσιαστικά τόσο ως παίκτης όσο και ως διαιτητής για να μειώσει σκόπιμα τα οφέλη των άλλων προγραμματιστών που εμπορεύονται τις εφαρμογές τους στο App Store».

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε: «Αφού προσπαθήσαμε ανεπιτυχώς να επιλύσουμε τα ζητήματα απευθείας με την Apple και τελικά δεν επιτύχαμε τίποτα,, αναγκαζόμαστε τώρα δυστυχώς να βρούμε το δίκιο μας μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητώντας από τον οργανισμό να αναλάβει δράση για να διασφαλιστεί πως κανείς δεν θα λειτουργεί με αθέμιτες πρακτικές να κάμψει τον ανταγωνισμό».

Οι πρώτες καταγγελίες του Spotify εναντίον της Apple ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια, και σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο η Apple ελέγχει την πλατφόρμα iOS – την οποία χρησιμοποιεί και το Spotify για να λειτουργήσει η εφαρμογή του στα iPhones και τα iPads – όπου διατίθεται μέσω του App Store.

Συγκεκριμένα το Spotify κατηγορεί την Apple ό,τι λειτουργεί ως μια ανταγωνιστική υπηρεσία streaming υπηρεσία ακρόασης της μουσικής, μέσω του Apple Music. Δηλαδή, η Apple χρεώνει τις διαφορές ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το Spotify με μία προμήθεια της τάξεως του 30% στα έσοδα που συγκεντρώνονται μέσω της εφαρμογής, πράγμα που σημαίνει ό,τι το Spotify αναγκάζεται να χρεώνει ακριβότερα τις συνδρομές που παρέχει στους χρήστες στο iOS που αγγίζουν τα 13 δολάρια ανά μήνα έναντι 10 δολάρια μέσω του web, εν τω μεταξύ το Apple Musicκοστίζει 10 δολάρια το μήνα.

Επομένως καταλαβαίνουμε όλοι πως οι χρήστες θα προτιμήσουν αναμφισβήτητα τη φθηνότερη υπηρεσία, αφού πάνω-κάτω οι παροχές είναι περίπου οι ίδιες μεταξύ των εφαρμογών ακρόασης μουσικής.

Το Spotify για να καυτηριάσει αυτό το θέμα δημιούργησε ένα βίντεο που εξηγεί τους λόγους που πρέπει η Apple να συμπεριφέρεται τίμια εναντίον των ανταγωνιστών της. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.

https://youtu.be/l8SShgWqJvg
Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166