ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Twitter δίνει χώρο στο μίσος και τον εξτρεμισμό, λέει η ...

Το Twitter δίνει χώρο στο μίσος και τον εξτρεμισμό, λέει η βουλευτής Yvette Cooper

Το Twitter “δίνει χώρο στο μίσος και τον εξτρεμισμό”, παραλείποντας να απομακρύνει προσβλητικές αναρτήσεις των χρηστών, λέει η βουλευτής Yvette Cooper η οποία μεταξύ άλλων κατηγόρησε την εταιρεία για το ρατσισμό κατά των γυναικών, διότι χρειάστηκε αρκετός καιρός για να απομακρυνθούν αναρτήσεις που υμνούν το μισογυνισμό.

Η Υπουργός Εργασίας της Μεγάλης Βρετανίας, η Yvette Cooper ξεκίνησε ένα νέο κύμα επικρίσεων εναντίον του Twitter για την αποτυχία να απομακρύνει σύντομα από την πλατφόρμα του, το μίσος και το μισογυνιστικό περιεχόμενο.

Σε επιστολή που απέστειλε στην επιχείρηση του Σαν Φρανσίσκο, ο πρόεδρος της επιτροπής επιλογής εσωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου και ο ιδρυτής της εκστρατείας Ανάκτηση του Διαδικτύου (Reclaim the Internet) για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής κακοποίησης. επιτέθηκε στο Twitter διότι κωλυσιεργεί αισθητά και δεν πράττει τα δέοντα, ούτως ώστε να αντιμετωπίσει την κατάχρηση, το ρατσιστικό περιεχόμενο ακόμα και μετά την αναφορά από τους χρήστες.

“Το Twitter ισχυρίζεται ότι θα σταματήσει την ρητορική μίσους, αλλά απλά δεν το κάνει στην πράξη”, ανέφερε η κ. Cooper στην επιστολή που συνυπέγραψε με την εταιρεία Fawcett.

“Ο ρατσιστής, ο μισογυνιστής και η απειλητική κατάχρηση έχουν πλέον βασιλεύσει σε αυτόν τον ιστότοπο, και κατά συνέπεια είναι πολύ αργά για να ενεργήσουν, ώστε να εξαλείψουν αυτές τις προβληματικές συμπεριφορές. Είναι αποτρόπαιο και ανεύθυνο”.

Η επιστολή υπογράφηκε από τον Sam Smethers, διευθύνοντα σύμβουλο της Fawcett Society και ζήτησε από το Twitter να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τη μεθοδολογία και τον μέσο χρόνο που χρειάζεται για να εξετάσει αναφορές και να αφαιρέσει τα προσβλητικά tweets.

Επίσης, θέτει ερωτήματα στην εταιρεία σχετικά με τα βήματα που έχουν ληφθεί για την επιτάχυνση της διαδικασίας, τον αριθμό των εργαζομένων που καθαρίζουν ενεργά τον ιστότοπο για το περιεχομένο μίσους και τις πολιτικές του σχετικά με την αναστολή λογαριασμών και την κατάργηση των tweets.

Η Fawcett Society δήλωσε ότι το Twitter αποτυγχάνει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του απέναντι στην κοινωνία και να αντιληφθεί γρήγορα τον μισογυνισμό.

Η επιστολή επεσήμανε 14 παραδείγματα ρατσιστικών, καταχρηστικών και απειλητικών tweets εναντίον των βουλευτών, εναντίον της σκιώδους αρχηγού της τοπικής αυτοδιοίκησης Diane Abbott, της βουλευτής Labour Luciana Berger, της αντι-Brexit της εκστρατείας Gina Miller και του βουλευτή του εργατικού κόμματος Jo Cox , ο οποίος δολοφονήθηκε από ένα ακροδεξιό το τελευταίο έτος.

Μερικά από τα προσβλητικά tweets που αναφέρθηκαν στο Twitter περιείχαν ένα άσχημο μήνυμα εναντίον της Brendan Cox, την χήρα του Jo Cox, τον οποίο χαρακτήριζαν ως «μουσουλμάνο απολογητή» του οποίου η σύζυγος «πληρώθηκε από τις συμμορίες στην για να δρα στην εκλογική του περιφέρεια», “, Αναφέρει ο Huffington Post.

“Το Twitter διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διάλυση των ψεύτικων ή παραπλανητικών ειδήσεων, την τόνωση της ευγενούς συζήτησης, την ευαισθητοποίηση του κοινού για σημαντικά γεγονότα και την απλή επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους”, ανέφερε ο Cooper. “Αλλά γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό η παρούσα πλατφόρμα να μην δηλητηριάζεται από κακοποίηση, βίαιες απειλές και εκφοβισμό.

“Το Twitter πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, είπε ο Cooper. “Οι γυναίκες υποβάλλονται σε τακτική κατάχρηση στο διαδίκτυο με ατιμωρησία για τους δράστες και αυτό πρέπει να αλλάξει”.

Η έντονη κριτική έρχεται μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εισαγγελέα του Στέμματος τη Δευτέρα ότι τα εγκλήματα μίσους στο διαδίκτυο θα αντιμετωπίζονται σοβαρά ως αδικήματα πρόσωπο με πρόσωπο.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του Twitter είπε σε μια δήλωση: “Η κατάχρηση και η παρενόχληση δεν έχουν θέση στο Twitter. Έχουμε παρουσιάσει μια σειρά από νέα εργαλεία και χαρακτηριστικά για να βελτιώσουμε την πλατφόρμα μας για όλους και τώρα αναλαμβάνουμε δράση 10 φορές γρηγορότερα κατά των καταχρηστικών λογαριασμών κάθε μέρα.

“Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε αυτές τις προσπάθειες και να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση”

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166