Το WhatsApp σας επιτρέπει να ελέγχετε ποιος σας προσθέτει σε μια ομάδα

Το WhatsApp σας επιτρέπει να ελέγχετε ποιος σας προσθέτει σε μια ομάδα

Το WhatsApp ανακοίνωσε ό,τι θα εφαρμόσει σημαντικές αλλαγές στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να δώσει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται με ομάδες, (αγγλικά: groups) αντιμετωπίζοντας έτσι ορισμένα σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με το ιδιωτικό απόρρητο στην πλατφόρμα

Η υπηρεσία που ανήκει στο Facebook από τον Φεβρουάριο του 2014, δήλωσε ό,τι οι χρήστες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ελέγξουν ποιος μπορεί να τους προσθέσει σε μία ομάδα, κάτι που προφανώς δεν συνέβαινε κατά το παρελθόν, και υπήρχαν αρκετές διαμαρτυρίες από ορισμένα άτομα, αφού ο καθένας μπορούσε άνετα να προσθέσει κάποιον άλλον σε μία απαράδεκτη ομάδα με περίεργο περιεχόμενο χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Από δω και στο εξής, για να προσθέσετε ένα άτομο σε μία συγκεκριμένη ομάδα, οι διαχειριστές ή τα μέλη θα πρέπει πρώτα να στείλουν ένα προσωπικό μήνυμα στον ενδιαφερόμενο με τον σύνδεσμο πρόσκλησης. Αυτό το άτομο μπορεί στη συνέχεια να αποφασίσει εάν επιθυμεί να συμμετάσχει στην ομάδα μέσω του συνδέσμου πρόσκλησης ή όχι.

Σημείωση: «Ο σύνδεσμος πρόσκλησης θα είναι ενεργός για 72 ώρες (δηλαδή τρεις μέρες), και μετέπειτα εφόσον δεν γίνει καμία ενέργεια από τον ενδιαφερόμενο θα καταστεί ανενεργός».

Για να ενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία , ακολουθήστε τα εξής βήματα: Αρχικά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Λογαριασμός> Απόρρητο> Ομάδες, και επιλέγετε εάν επιθυμείτε να μην σας προσθέτουν αυτόματα σε κάποια ομάδα ή όχι.

Επίσης, η λειτουργία θα καταστεί διαθέσιμη στους χρήστες σε όλο τον κόσμο τις προσεχείς εβδομάδες, εν τούτοις για να απολαύσετε το καινούργιο χαρακτηριστικό θα πρέπει να αναβαθμίσετε την εφαρμογή στην τελευταία έκδοση του WhatsApp.

Σε γενικές γραμμές, ο λόγος που το WhatsApp πρόσθεσε αυτήν την επιλογή στην πλατφόρμα του, οφείλεται στο γεγονός πως μία μεγάλη μερίδα χρηστών έχει εκφράσει έντονα την απογοήτευσή τους σχετικά με τα ανεπιθύμητα μηνύματα που λαμβάνει διαρκώς από κάποιους επιτήδειους που ενοχλούν ασύστολα τον κόσμο, και κατά δεύτερο λόγο γιατί έχει παραγίνει το κακό με τις ομάδες που δίχως να ρωτούν κανέναν, προσθέτουν στα groups τον οποιοδήποτε εν αγνοία του ενδιαφερόμενου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας