ΑρχικήΟικονομίαΤο Youbit κλείνει οριστικά μετά το δεύτερο χακάρισμα, δηλώνοντας πτώχευση

Το Youbit κλείνει οριστικά μετά το δεύτερο χακάρισμα, δηλώνοντας πτώχευση

Το Youbit κλείνει οριστικά μετά το δεύτερο χακάρισμα, δηλώνοντας πτώχευση.

Το Youbit ανακοίνωσε σήμερα ότι η εταιρεία της θα κλείσει και πως θα καταθέσει πτώχευση, μετά το δεύτερο χακάρισμα που δέχθηκε φέτος, και μάλιστα μέσα σε ένα χρόνο.

Το Youbit χτυπήθηκε από τους χάκερς στις 04:35 τοπική ώρα την Τρίτη και έχασε το 17% του συνολικού ενεργητικού της, σύμφωνα με το Reuters.

Το Κορεατικό κρυπτονόμισμα δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό που κλάπηκε, ωστόσο η ζημιά ανέρχεται στο 75% όλων των περιουσιακών στοιχείων της. Επίσης, έχει σταματήσει Κάθε είδους συναλλαγή που αφορά το ψηφιακό της νόμισμα και θα εργαστεί για να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες των πελατών της.

Ένας υπάλληλος της Υπηρεσίας Διαδικτύου και Ασφάλειας της Νότιας Κορέας (KISA), δήλωσε στο Reuters ότι αξιωματικοί της αστυνομίας και της KISA ξεκίνησαν από κοινού μία ενδελεχής έρευνα για να ξεδιαλύνουν την κατάσταση.

Το Youbit είχε χτυπηθεί για πρώτη φορά από τους χάκερς τον περασμένο Απρίλιο (2017) και είχε ως αποτέλεσμα να κλαπούν συνολικά περίπου 4.000 bitcoins, και η υπηρεσία κατασκοπείας της χώρας δήλωσε ορθά-κοφτά πως η επίθεση σχετίζεται άμεσα με τη Βόρεια Κορέα.

«Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι πολλοί οργανισμοί που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει ο κύριος στόχος των χάκερς, καθώς υπάρχουν κυριολεκτικά πολλά χρήματα για τους εγκληματίες», δήλωσε ο Dave Palmer, διευθυντής τεχνολογίας στο Darktrace. «Υπάρχει σαφώς ένα τεράστιο χάσμα προστασίας στην ασφάλεια των οργανισμών που πρέπει να καλυφθεί, διαφορετικά θα γεννιούνται καθημερινά τέτοιου είδους κρούσματα, κάνοντας πλούσιους κυβερνοεγκληματίες και φτωχότερες τις νόμιμες εταιρίες».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166