«Τρύπα» στο iPhone εκθέτει τα δεδομένα του χρήστη

Μια τρύπα ασφαλείας που εντοπίστηκε στο iPhone επιτρέπει σε όποιον “βρει στα χέρια του” το iPhone ενός άλλου χρήστη να αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που βρίσκονται “μέσα” στη συσκευή.

Ακόμη και στο πλέον πρόσφατο μοντέλο, με τις τελευταίες ενημερώσεις και updates για το λειτουργικό σύστημα του (και, άρα, και την ασφάλεια του), ακόμη και “κλειδωμένο”, με PIN, οποιοδήποτε iPhone “τα ομολογεί όλα” κατόπιν της σύνδεσης του σε έναν υπολογιστή με Linux.

[ody]Πάντα μου το έλεγαν πως “το Linux το χρησιμοποιούν κακοί άνθρωποι, κομουνιστές και χάκερς”, και δεν τους άκουγα…[/ody]

Οι… εντοπίσαντες την τρύπα θεωρούν πως πρέπει να οφείλεται σε ένα σφάλμα buffer overflow (όταν η μνήμη της συσκευής ή ενός τμήματος της γεμίζει τόσο που “ξεχειλίζει”), με αποτέλεσμα να επιτρέπεται η πλήρης ανάγνωση όλων των δεδομένων της συσκευής.

Όχι τόσο τρομαχτικό, αλλά αρκετά ενδιαφέρον είναι πως οι ίδιοι θεωρούν ότι αν εντοπίσουν ένα επιπλέον παρόμοιο σφάλμα θα μπορούν και να “γράψουν” στη συσκευή (όχι μόνο να διαβάσουν τα δεδομένα της, αλλά και να τα διαγράψουν, να γράψουν νέα ή να “πειράξουν” όσα ήδη υπάρχουν).

Σαν να το βλέπω στην επόμενη περιπέτεια του Jason Bourne: ο πράκτορας “βουτά” το iPhone από την τσέπη του πρέσβη, τρέχει, το “χακάρει” στα γρήγορα με τρόπο που δεν θα αντιληφθεί το θύμα, και 3 λεπτά μετά “σκοντάφτει” τυχαία επάνω του και του το ξαναρίχνει στην τσέπη.

Προηγούμενο άρθροGoogle Chrome Web Store. Κατάφερε να χτυπήσει την Apple
Επόμενο άρθροΩ, μεγάλε Μπάαλ! Η Microsoft συνεργάζεται με την Apple!
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας