Βιομηχανικός σχεδιαστής ετοιμάζει ριάλιτι για το BBC

Ο Φίλιπ Σταρκ ένας από τους πιο γνωστούς βιομηχανικούς σχεδιαστές του 21ου αιώνα πρόκειται να συνεργαστεί με το BBC 2 για ένα νέο ριάλιτι σόου. Το έργο του Φίλιπ Σταρκ εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων εσωτερικής διακόσμησης αλλά και προϊόντων μαζικής παραγωγής. Από ξενοδοχεία και γιοτ, μέχρι καρέκλες, οδοντόβουρτσες και μπουκάλια μπίρας.

Το ριάλιτι λοιπόν, που πρόκειται να βγει στον βρετανικό αέρα τον επόμενο χρόνο, επιδιώκει να αναδείξει το νέο ταλέντο στο βιομηχανικό σχεδιασμό, δίνοντάς του τη δυνατότητα να συνεργαστεί με τον Φίλιπ Σταρκ και να παρακολουθήσει μια σειρά από μαθήματα στη σχολή του δημιουργού στο Παρίσι.

Στην ουσία, ανάμεσα σε είκοσι πέντε άτομα που θα επιλεχθούν και θα εργάζονται πάνω σε σχέδια του Σταρκ θα αναδειχθεί ο νικητής, ο οποίος θα καλύψει μία από τις 10 θέσεις που δίνονται για φοίτηση στη σχολή του Σταρκ αλλά και εξάμηνη συνεργασία μαζί του.

Οι διαγωνιζόμενοι αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να αποδείξουν το ταλέντο τους στο σχέδιο, την έμπνευση, την πρωτοτυπία, με στόχο τον εντυπωσιασμό του μεγάλου καλλιτέχνη.

Οι υπεύθυνοι του BBC επισήμαναν ότι οποιοσδήποτε νιώθει ότι έχει ταλέντο στο σχέδιο μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για το νέο ριάλιτι.

«Αυτό που με ενθουσιάζει είναι ότι πρόκειται για μια παραγωγή που ασχολείται με το μέλλον της τέχνης. Προσπαθούμε να αφουγκραστούμε το ταλέντο νέων ανθρώπων και να τους βοηθήσουμε να αναδειχθούν σε μεγάλους δημιουργούς» ανέφερε ο Φίλιπ Σταρκ: «Δεν χρειάζεται να είσαι μεγαλοφυΐα για να είναι δημιουργικός. Η δημιουργικότητα είναι προσιτή για όλους».