Ξεκινάει το Apple’s WWDC 2014. Νέο iOS και OS X. Θα δούμε και το νέο iPhone?

Λίγες ώρες έχουν μείνει μέχρι την εναρκτήρια ομιλία του Worldwide Developers Conference 2014 της Apple.

Εκεί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανακοινωθεί το νέο iOS 8 (κωδική ονομασία Okemo), με βελτιώσεις στα γραφικά, την αλληλεπίδραση και την λειτουργικότητα του πυρήνα του λειτουργικού. Σίγουρες βελτιώσεις πρέπει να περιμένουμε στη Siri (καλύτερη επικοινωνία με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών), στους χάρτες (ενσωμάτωση δημόσιων συγκοινωνιών), μάλλον μια νέα εφαρμογή με τίτλο “Healthbook” για άσκηση και υγεία, μετατροπή του iTunes Radio σε αυτόνομη εφαρμογή, και διάφορες μικροβελτιώσει στο κέντρο ειδοποιήσεων, στα μηνύματα, στη ροή φωτογραφιών, κλπ. Βέβαια πόσα από τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν στο iOS 8 και πόσα θα μετατεθούν για το iOS 8.1 ή 9, μέχρι να το δούμε.

Επιπλέον, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα δούμε το νέο OS X 10.10, με κωδική ονομασία Syrah ή Yosemite, το οποίο κ θα κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο. Σ’ αυτό αναμένονται οπτικές κ αισθητικές βελτιώσεις, παρόμοιες με αυτές που εισήλθαν στο iOS 7, και ακόμη καλύτερη κατανάλωση ενέργειας κ φιλικότητας προς τους προχωρημένους χρήστες, που ξεκίνησαν με το OS X 10.9 . Από νέα χαρακτηριστικά, πιθανό είναι να δούμε νέα γλώσσα σχεδίασης, υποστήριξη για Siri, συμβατότητα με το AirDrop, μια καλύτερη εφαρμογή iBooks, και ίσως μεγαλύτερες βελτιώσεις για προγραμματιστές και API.

Σε συσκευές αντιθέτως είναι άγνωστο για το αν θα ανακοινωθεί κάτι. Επιγραμματικά να αναφέρουμε τι έχει ακουστεί, αλλά θα συνιστούσαμε να κρατάτε (πολύ) μικρό καλάθι:

Apple TV (& Game Store): το iTunes δεν προβλέπεται μέχρι τέλος της χρονιάς να μπορεί να υποστηρίξει 4K Video, οπότε εκ των έσω πίεση δεν υπάρχει, αλλά ο ανταγωνισμός έχει βελτιωθεί αισθητά, κ αν πρόκειται να δούμε το AppleTV 4, τώρα μάλλον θα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Όμως καθυστερήσεις στις παραλαβές νέου υλικού –που ούτε μέσα στο καλοκαίρι φαίνεται να καταφθάνουν- μειώνουν τις όποιες ελπίδες.

Από εκεί και πέρα είναι σχεδόν απίθανό να δούμε κάτι από τα παρακάτω:

  • Haswell Mac Mini: θα το θέλαμε, μιας και δεν έχει αναβαθμιστεί από το ’12, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί τίποτα αξιόλογο που θα μας έκανε να ελπίζουμε σημαντικά.
  • Low-Cost iMac & 8Gb iPhone 5S: όπως και με το Mac Mini όλοι θα τα θέλαμε, αλλά δεν έχει ακουστεί τίποτα.
  • iWatch: με τις τωρινές φήμες να λένε για κυκλοφορία προς το τέλος του ’14, κ χωρίς καμία διαρροή για το design του, μάλλον απέχει αρκετά από το να είναι προς παρουσίαση.
  • iPadAir 2 / iPad 6 / iPadmini 3: με το ζόρι έχουν περάσει 7 μήνες από την ανακοίνωση του καθενός από τα παραπάνω, οπότε μάλλον είναι αρκετά σύντομα για να δούμε κάτι καινούργιο.

Και μια είδηση της τελευταίας στιγμής που αν και κάπως περίεργη, έβαλε φωτιά στις φήμες περί του iPhone 6 και έδωσε ελπίδες ότι ίσως να γίνει η έκπληξη και να παρουσιαστεί στο WWDC’14.

Συγκεκριμένα, σήμερα η Foxconn –μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής κινητών και γνωστή για την κατασκευή όλων σχεδόν των μέχρι τώρα iPhone- εξέδωσε μια ανακοίνωση τύπου στην οποία κατά πρώτον επιβεβαιώνει ότι θα κατασκευάσει δυο μεγεθών iPhone 6, ένα στις 4.7 και ένα στις 5.5 ίντσες, και κατά δεύτερον ότι η παρέχει το 70% όλων των iPhone 6 4,7 ιντσών μέχρι το 2015. Επιπλέον αναφέρει ότι η παραγωγή του μοντέλου των 4,7 ιντσών θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούλιο και των 5,5 ιντσών τον Αύγουστο αντίστοιχα.

Αυτό που κάνει όμως ακόμη πιο περίεργη την ανακοίνωση τύπου –πέρα από τις ανέλπιστα σύντομες ημερομηνίες- είναι ότι σχετικά με τις ποσότητες που θα παραχθούν, αναφέρεται σε «πηγές», το οποίο ομολογουμένως προβληματίζει και μειώνει την αξιοπιστία ίσως της ανακοίνωσης.

Με αυτό δεδομένο, δεν θα ήταν πολύ παράξενο αν ανακοινωθεί και το iPhone 6 στο WWDC, μιας και θα αποτελούσε το κατάλληλο μάλλον event. Υπομονή λοιπόν, μερικές ώρες ακόμη.

Για όσους έχουν όρεξη και μείνουν ξάγρυπνοι:

Προηγούμενο άρθροΚαι το όνομα αυτού: Mortal Kombat X
Επόμενο άρθροCampari με συλλεκτικές ετικέτες
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας