ΑρχικήΕιδήσειςΖευγάρι έκλεψε από την Amazon ηλεκτρονικά είδη αξίας $1,2 εκατ με πλαστοπροσωπία

Ζευγάρι έκλεψε από την Amazon ηλεκτρονικά είδη αξίας $1,2 εκατ με πλαστοπροσωπία

Ζευγάρι έκλεψε από την Amazon ηλεκτρονικά είδη αξίας $1,2 εκατ με πλαστοπροσωπία, χρησιμοποιώντας εκατοντάδες ψεύτικα στοιχεία.

Ένα ζευγάρι από τις ΗΠΑ έχει παραδεχτεί ότι έκλεψε ηλεκτρονικά είδη αξίας μεγαλύτερης από 1,2 εκατομμύρια δολάρια – συμπεριλαμβανομένων κονσόλες παιχνιδιών, ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και των tablets smartphones και άλλα πολλά από τον Amazon.

O Erin Joseph Finan, 38 ετών, και η Leah Jeanette Finan, 37 ετών, από το Muncie της Ιντιάνα, έχουν πλέον παραδεχθεί ότι έστησαν μία έξυπνη απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε Aμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο στην Ινδιανάπολη.

Σύμφωνα με την Star Press , η μέγιστη ποινή που μπορεί να τους καταβληθεί είναι φυλάκιση 20 ετών και πρόστιμα ύψους 500.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με μία έγκυρη πηγή, οι ύποπτοι θα υποχρεωθούν να καταβάλουν στην Amazon 1.218.504 δολάρια και θα πρέπει να παραιτηθούν από το δικαίωμα προσφυγής αν καταδικαστούν στην ελάχιστη ποινή των επτά.

Συνολικά, οι Finan φέρεται ότι έκλεψαν ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων των καμερών GoPro, των Microsoft Xboxes, των smartwatch της Samsung και των tablet της Microsoft Surface.

Δημιούργησαν «εκατοντάδες» ψεύτικα ηλεκτρονικά πρόσωπα και ταυτότητες για να παραγγείλουν τα εμπορεύματα, προτού επωφεληθούν από την πολιτική επιστροφής του λιανοπωλητή ισχυριζόμενοι ότι τα προϊόντα ήταν κατεστραμμένα ή δεν λειτουργούσαν.

Κατά τη διάρκεια ενός απροσδιόριστου χρονικού διαστήματος, οι αντικαταστάσεις αποστέλλονταν δωρεάν από την Amazon, με την πεποίθηση ότι θα επιστραφούν τα “ελαττωματικά” προϊόντα.

Τον Μάιο του 2017, η αστυνομία μετά από έρευνες ανακάλυψε την απάτη του ζευγαριού και επισήμως πλέον κατονομάστηκε από το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο, ως κατηγορούμενοι για τη διεξαγωγή αυτού του παράνομου σχεδίου σε συνεργασία με έναν τρίτο ύποπτο – τον 28χρονο Danijel Glumac, κάτοικος της Ινδιανάπολης.

Το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ) δήλωσε ότι το ζευγάρι “κατάφερνε διαρκώς να παραμένει αόρατο από τα μάτια του νόμου, κρύβοντας την καλοσχεδιασμένη απάτη τους”.

Οι Finan ισχυρίστηκαν ότι πώλησαν τα κλεμμένα ηλεκτρονικά από το φορτηγό τους στο Γκλουμάκ σε τιμή πολύ χαμηλότερη από τη νόμιμη αξία λιανικής τους.

Ο Γκλουμάκ αφού προμηθευόταν τα προϊόντα, αργότερα τα πουλούσε (μέσω εικονικής πώλησης) και τα έστελνε σε μια ανώνυμη επιχείρηση στην Νέα Υόρκη, η οποία με τη σειρά τους τα πουλούσε στο κοινό.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε πως ο Glumac νομιμοποιούσε τα έσοδα από την πώληση του των κλεμμένων ηλεκτρονικών ειδών μέσω τραπεζικών λογαριασμών που σχετίζονται με την επιχείρησή.

Συνολικά, ο Glumac φέρεται να έλαβε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια δολάρια από την ανώνυμη επιχείρηση (οντότητα) της Νέας Υόρκης, από την οποία κατέβαλε περίπου $725,000 στους Finan . Ο Glumac, σύμφωνα με το DoJ, κατηγορείται ως κλεπταποδόχος και για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο βοηθός εισαγγελέας και εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Νικ Λίντερ ανέφερε προηγουμένως ότι οι κατηγορίες εναντίον των Finan θα μπορούσαν να επιφέρουν τη μέγιστη ποινή φυλάκισης των 20 ετών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166