Key West 2020

Απάντηση
Lakis
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2021 10:35 am

Key West 2020

Δημοσίευση από Lakis »

Τα σκάφη Key West είναι αμερικανικής προέλευσης και απευθύνονται κυρίως στο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για ψάρεμα. Το ναυπηγείο λειτουργεί από το 1986 και εκτείνεται σε 160.000 τετ. πόδια. Η γκάμα των Key West αποτελείται από 16 συνολικά μοντέλα, που ξεκινούν από τα 4.62 και καταλήγουν στα 7.11 μέτρα, ενώ υπάρχουν διάφοροι τύποι σκαφών, όπως για παράδειγμα σκάφη τύπου open, walkaround, center console, cabin κ.ά.

Όλα τα σκάφη Key West χαρακτηρίζονται από μεγάλες και ελεύθερες επιφάνειες και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, μερικοί εκ των οποίων είναι ειδικά διαμορφωμένοι για τη λεία. Το μικρότερο από όλα διαθέτει έναν πρυμνιό καναπέ που αποτελεί παράλληλα και το κάθισμα του πιλοτηρίου, με μια μικρή κονσόλα ακριβώς μπροστά, ενώ όλος ο υπόλοιπος χώρος μέχρι την πλώρη είναι ελεύθερος.

Με το ίδιο σκεπτικό έχουν κατασκευαστεί και τα σκάφη που ανήκουν στη σειρά 2020, η οποία αποτελείται από τρία μοντέλα με διαφορετική διαρρύθμιση. Όπως είναι αναμενόμενο, τα Key West 2020 διαθέτουν ίδια γάστρα, η οποία είναι πλαναρίσματος με deadrise 19 μοίρες.

Η πρώτη έκδοση 2020 CC είναι center console. Μια κεντρική και ιδιαίτερα πρακτική κονσόλα είναι τοποθετημένη στο κέντρο, αφήνοντας ελεύθερους χώρους πλώρα και πρύμα. Όπως είθισται στα σκάφη ψαρέματος, το τιμόνι έχει οριζόντια κλίση για τη καλύτερη πλοήγηση του σκάφους από όρθια στάση και τη λειτουργία του κινητήρα σε χαμηλές στροφές. Διατίθενται δύο περιστρεφόμενα και αποσπώμενα καθίσματα, καθώς επίσης και ένα επιπλέον μπροστά από το πιλοτήριο. Πλευρικά υπάρχουν ειδικοί χώροι για τα καλάμια του ψαρέματος και οι αντίστοιχες καλαμοθήκες. Πρύμα είναι τοποθετημένα δύο ταμπούκια, στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν το δοχείο ελαίου της μηχανής και οι μπαταρίες.

Στο 2020 DC η κονσόλα είναι εγκατεστημένη στη δεξιά πλευρά, ενώ ενδιάμεσα υπάρχει διάδρομος και σπαστό παρμπρίζ, που οδηγεί στην πλωριά περιοχή. Ένα επιπλέον κάθισμα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, καθώς επίσης και ένας πρυμνιός καναπές. Η έκδοση του Key West 2020 WA με καμπίνα προορίζεται για πιο μακρινά δρομολόγια, ενώ ο συγκεκριμένος τύπος σκάφους είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας. Ο λόγος είναι απλός και έγκειται στο γεγονός ότι συνδυάζει το χόμπι του ψαρέματος με την απόλαυση ενός ταξιδιού, αφού στην καμπίνα του μπορούν να κοιμηθούν άνετα δύο άτομα.
Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στη δεξιά πλευρά και αποτελείται από ευρύχωρη κονσόλα και αναπαυτικό κάθισμα, ενώ στην αριστερή πλευρά υπάρχει ένα επιπλέον περιστρεφόμενο κάθισμα για τον συγκυβερνήτη. Ο χώρος προστατεύεται επαρκώς από παρμπρίζ και υπάρχει η δυνατότητα χρήσης τέντας ηλίου. Η πρόσβαση στην καμπίνα του σκάφους σηματοδοτείται από τη φάλκα που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο καθίσματα και είναι σχετικά ψηλή. Στο κέντρο της υπερκατασκευής υπάρχει ένα μεγάλο hatch, που εξυπηρετεί για τον φυσικό φωτισμό, ενώ η φάλκα φροντίζει τόσο για τον φωτισμό όσο και για τον εξαερισμό του χώρου.

Ο φυσικός φωτισμός συμπληρώνεται επίσης και από δύο φινιστρίνια. Επιστρέφοντας στο κατάστρωμα, διαπιστώνουμε μια μεγάλη ελεύθερη επιφάνεια πρύμα, από όπου μπορεί κανείς να ψαρέψει με όλες τις ευκολίες. Σημαντική είναι η ύπαρξη ειδικών χώρων όπου τοποθετούνται τα σύνεργα ψαρέματος. Η πρόσβαση στην καθαρή περιοχή της πλώρης πραγματοποιείται με σχετική ευκολία από τους δύο πλευρικούς διαδρόμους, ενώ το υπερυψωμένο προστατευτικό ρέλι παρέχει επιπλέον ασφάλεια.

Είναι ήδη γνωστό, τουλάχιστον από τους πιο έμπειρους yachtsmen που αγαπούν το ψάρεμα, ότι η γκάμα των σκαφών Key West μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στην ελληνική αγορά, ενώ η δυνατότητα επιλογής ενός σκάφους με πολλά διαφορετικά μοντέλα που προσφέρει το ναυπηγείο είναι ένα επιπλέον στοιχείο, που διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους.

Σχετικά με την προωστήρια δύναμη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξωλέμβιος κινητήρας με συνιστώμενη ισχύ από 115 έως 135 ίππους, οπότε είναι δυνατή η χρήση και τετράχρονου. Η μέγιστη ιπποδύναμη φθάνει τους 200 ίππους, ενώ στην περίπτωση επιλογής κινητήρα προηγμένης τεχνολογίας η οικονομία στα καύσιμα θα είναι σημαντική.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
  • Ολικό μήκος: 6,14 μέτρα.
  • Μέγιστο πλάτος: 2,44 μέτρα.
  • Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 227 λίτρα.
  • Μέγιστη εγκατεστημένη ισχύς: 200 ίπποι.
  • Συνιστώμενη ισχύς: 115-135 ίπποι.
  • Deadrise: 19 μοίρες.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σκάφος, πλοία”