Sony ZV-1 Vlog Camera

Απάντηση
Anita
Δημοσιεύσεις: 168
Εγγραφή: Παρ Οκτ 22, 2021 3:55 pm

Sony ZV-1 Vlog Camera

Δημοσίευση από Anita »

Το αγόρασα μόλις κυκλοφόρησε για να αντικαταστήσω την Canon M50 που ήταν μια φωτογραφική μηχανή που μου άρεσε αλλά χρειαζόμουν κάτι πιο ελαφρύ και συμπαγές.

Έχω εντυπωσιαστεί με την ποιότητα της εικόνας και την πληθώρα των χαρακτηριστικών που διαθέτει το ZV-1 και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό.

Δεν είναι χωρίς ελαττώματα, ωστόσο και κατά τη γνώμη μου, και ανάλογα με το στυλ χρήσης σας, χρειάζεται κάποια προσαρμογή και αξεσουάρ για να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Έχω προσθέσει ένα κλουβί Small Rig που σας επιτρέπει να τοποθετείτε άλλα αντικείμενα στην κάμερα με ευκολία και επίσης σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε τη θύρα της μπαταρίας/της κάρτας SD χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσετε το τρίποδο εάν χρησιμοποιείτε. Περιστασιακά χρησιμοποιώ επίσης ένα εξωτερικό μικρόφωνο, αλλά με κάθε ειλικρίνεια αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς το ενσωματωμένο μικρόφωνο είναι πραγματικά πολύ πολύ καλό και φυσικά διατηρεί το αποτύπωμα χαμηλά όταν ταξιδεύω. Σας δίνει επίσης καλύτερη πρόσφυση με την κάμερα.

Στις αρχές του 2021 η Sony ενημέρωσε το υλικολογισμικό που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την κάμερα ως κάμερα web (εικόνα και ήχος - ναι!), ωστόσο θα πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιήσετε μια εικονική μπαταρία συνδεδεμένη σε πηγή τροφοδοσίας 5v, καθώς έχω διαπιστώσει ότι εάν χρησιμοποιείτε την μπαταρία και συνδέστε στην τροφοδοσία η μπαταρία θα αδειάσει ακόμα.

Θα συνιστούσα επίσης μια εφεδρική μπαταρία ή δύο. Οι μπαταρίες είναι μικροσκοπικές και πραγματικά δεν διαρκούν πολύ με βαριά χρήση.

Τέλος, παρήγγειλα τον ευρυγώνιο φακό ULANZI 18 mm που προσαρμόζεται μέσω αυτοκόλλητης βάσης και βιδώνετε τον φακό. Αυτό ανοίγει λίγο το οπτικό πεδίο και είναι πολύ χρήσιμο.

Τα κύρια αρνητικά αυτής της κάμερας (τα οποία μπορούν να ταξινομηθούν ως επί το πλείστον με αξεσουάρ) είναι το στενό οπτικό πεδίο, η κακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η τοποθέτηση της μπαταρίας/πόρτας SD (δεν υπάρχει πρόβλημα εάν χρησιμοποιείτε τη φωτογραφική μηχανή χειρός) και η σταθεροποίηση εικόνας ενώ το "καλό" απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα σύγχρονο iPhone/GoPRo/DJi Osmo Action. (Έχω ένα Gimbal Zhiyun Crane M2 για αυτό). Τέλος, η οθόνη δεν είναι πλήρης οθόνη αφής, μπορείτε μόνο να αγγίξετε για να εστιάσετε ή να παρακολουθήσετε ένα αντικείμενο.

Συνολικά, μια υπέροχη κάμερα που μπορεί να καλύψει πολλές διαφορετικές ανάγκες από το σημείο και τη λήψη, μέχρι το vlogging, το ζουμ/τις συναντήσεις ομάδων, μια κάμερα για να τα κυβερνά όλα! Παρόλο που είναι ελαφρώς αντάξια της βαθμολογίας 5 αστέρων.

Έχοντας πει όλα αυτά, ωστόσο, σας συνιστώ να παρακολουθήσετε μερικούς οδηγούς για να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο και να βοηθήσετε στην πλοήγηση και την κατανόηση του γελοία υπερβολικά περίπλοκου συστήματος μενού της Sony. Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να το κατανοήσετε αυτό και επίσης να προσαρμόσετε τα κουμπιά της κάμερας για τις λειτουργίες που χρησιμοποιείτε περισσότερο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Compact Φωτογραφικές Μηχανές”