Canon VIXIA HF G60

Απάντηση
stavros
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: Δευ Φεβ 21, 2022 3:14 pm

Canon VIXIA HF G60

Δημοσίευση από stavros »

Λοιπόν…. Έχω αγοράσει δύο Canon HF G60, και επέστρεψα το ένα και σκέφτηκα έντονα να επιστρέψω το δεύτερο. Το θέμα είναι ότι αυτή η κάμερα, παρά την εικόνα, δεν έχει υπέρυθρη/νυχτερινή όραση. Είναι πολύ περίεργο γιατί κάθε φωτογραφία δείχνει ότι όταν ξεσφηνώνεις την οθόνη LCD υπάρχει υπέρυθρη/νυχτερινή όραση... επιτρέψτε μου να σας πω φίλους... δεν υπάρχει. Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό γιατί - είτε το πιστεύετε είτε όχι - είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να αγοράσω την Canon HF G60.

Αφού ξεπέρασα το ζήτημα της αποστολής υπέρυθρων/νυχτερινής όρασης - είμαι κυρίως ευχαριστημένος με την κάμερα. Ο μεγαλύτερος αισθητήρας παρέχει ένα επίπεδο υψηλότερης ποιότητας εικόνας (χρώμα και ευκρίνεια) σε σχέση με το 1/2,3 στα προηγούμενα μοντέλα. Το IQ είναι αρκετά αισθητό όμως, αρκετά ώστε αποφάσισα να κρατήσω μια από τις κάμερες.

Σημειώσεις -
- Το PQ/IQ είναι σταθερό - δεν είναι στο επίπεδο των καμερών MFT (όπως η GH5), αλλά είναι ένα αξιοσημείωτο βήμα σε σχέση με άλλες συσκευές χειρός Canon

- Και πάλι λείπει η υπέρυθρη/νυχτερινή όραση... αυτό με ενοχλεί αφού περίμενα πάνω από ένα μήνα για να δημοσιεύσω αυτήν την κριτική (αφού ειδοποίησα τον πωλητή ότι η περιγραφή είναι λάθος) και εξακολουθεί να δείχνει την εναλλαγή υπέρυθρων/νυχτερινής όρασης.

- Διπλές υποδοχές μνήμης που φορτώνουν από πάνω. Φαίνονται να είναι λίγο μικρά... είναι πολύ στενό να βάζω τις κάρτες μου Sony Tough στις υποδοχές.

- Για εγγραφή σε 4k στα 150mbs θα χρειαστείτε μια πραγματική κάρτα εγγραφής 299mbs. Δοκίμασα να χρησιμοποιήσω μια κάρτα εγγραφής Sony Tough 150mbs και κατέληξα να λάβω σφάλματα ταχύτητας. Λοιπόν… θα θέλετε να έχετε επιπλέον μετρητά στην άκρη για να αγοράσετε τις κάρτες εγγραφής 299mbs. Προσοχή... είναι ακριβά

- Δεν θα υπεισέλθω σε πολλές λεπτομέρειες, αλλά τα χειριστήρια είναι λίγο δυσκίνητα. Ποτέ δεν ήμουν μεγάλος θαυμαστής των οθονών μενού της Canon. Μακάρι να σου έδιναν ένα οδηγό.

- Σε κορυφαία ποιότητα, τα αρχεία βίντεο είναι πολύ μεγάλα, αλλά μάλλον το ξέρατε!

- Μικρόφωνο... Πρέπει να κάνω λίγο ακόμα πειραματισμό, αλλά το εγγενές μικρόφωνο πήρε έναν τόνο θορύβου ανέμου. Νόμιζα ότι είχα το φίλτρο ανοιχτό... αλλά ίσως έκανα κάτι λάθος. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα εξωτερικό mc θα πρέπει να είναι παθητικό (κάποιος παρακαλώ αφήστε μου ένα σχόλιο αν αυτό είναι λάθος!). Η Canon HF G60 δεν διαθέτει είσοδο μικροφώνου XLR. Συνολικά, το εγγενές μικρόφωνο λειτούργησε εντάξει... αρκετά τυπικό.

- εργονομία.... δεν είναι κακό για φορητό. Είναι και σχετικά ελαφρύ... κανένα θέμα

- LCD οθόνη - ωραία και φωτεινή!

- Σταθεροποίηση... άλλοι έχουν παραπονεθεί, αλλά νομίζω ότι κάνει εκπληκτικά καλή δουλειά για τη σταθερότητα. Δεν είναι σαν να το έχετε σε DJI gimbal, αλλά φαίνεται να είναι αρκετά δυναμικό.

- θα γίνουν προσαρμογές... Δεν μου άρεσε το προκαθορισμένο χρώμα που είναι στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Ήταν ακόρεστο και όχι πολύ ευχάριστο. Πήγα με το ζωντανό σκηνικό (το οποίο ήταν εκπληκτικά δύσκολο να το βρεις) που εκτόξευσε τον κορεσμό και έκανε το υλικό να φαίνεται, και ειλικρινά, πιο ρεαλιστικό.

- Κάμερα σε επίπεδο επαγγελματία ή καταναλωτή; Αυτό είναι ένα είδος τσιμπίδας. Ο γενικός καταναλωτής μπορεί να μην μπορεί να ρυθμίσει την κάμερα για να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά της (εννοώ ότι αν κάνετε εγγραφή στα 35 mbs αντί για 150 mbs, έχετε χάσει πολύ από το πλεονέκτημα). Οι επαγγελματίες, από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην απολαμβάνουν τη ρύθμιση του μενού και τη συνολική έλλειψη προσαρμογής.

Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να προσεγγίσουμε, αλλά νομίζω ότι τα περισσότερα από αυτά που παρατήρησα τα πέτυχα αρκετά γρήγορα.

Τελική ετυμηγορία... Θα δώσω στην κάμερα 3 αστέρια. Καταργώ ένα πλήρες αστέρι για την υπέρυθρη/νυχτερινή όραση που λείπει και ένα άλλο λόγω της 1)ρύθμισης του μενού 2) της στεγανότητας των υποδοχών κάρτας μνήμης 3) γενικά είναι καλός σε πολλά πράγματα, αλλά αναγκαστικά εξαιρετικός σε όλα. Θα το συνιστούσα σε όποιον δεν χρειάζεται τη λειτουργία νυχτερινής όρασης.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Canon”