Η έρευνα της ΕΕ για κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα «προχωρά», λέει η Επιτροπή

Απάντηση
stavros
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: Δευ Φεβ 21, 2022 3:14 pm

Η έρευνα της ΕΕ για κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα «προχωρά», λέει η Επιτροπή

Δημοσίευση από stavros »

Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις κινεζικές επιδοτήσεις για ηλεκτρικά οχήματα «προχωρά», δήλωσε ο επικεφαλής εμπορίου Valdis Dombrovskis στο POLITICO Brussels Playbook — και άφησε να εννοηθεί ότι οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να επιβάλουν δασμούς «πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές».

Οι Βρυξέλλες αναμένεται να επιβάλουν προσωρινούς δασμούς στις εισαγωγές νέων οχημάτων με μπαταρία από την Κίνα από τότε που ξεκίνησε την έρευνα ανταγωνισμού υπερπαραγωγών τον Οκτώβριο, εν μέσω ισχυρισμών ότι οι τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις της Κίνας αποπληθωρίζουν τεχνητά τις τιμές εις βάρος των ευρωπαίων κατασκευαστών.

Η νόμιμη προθεσμία για τη θέσπιση προσωρινών μέτρων όπως δασμοί ή ποσοστώσεις είναι η 4η Ιουλίου, εννέα μήνες μετά την έναρξη της έρευνάς της από την Επιτροπή.

Όταν το Playbook ρώτησε τον Ντομπρόβσκις για την πιθανότητα προσωρινών μέτρων, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος είπε: «Μπορούμε να περιμένουμε τα επόμενα βήματα πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές».

Η έρευνα της Επιτροπής —που επισημάνθηκε για πρώτη φορά στην ομιλία της Προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Σεπτέμβριο, όταν προειδοποίησε ότι οι παγκόσμιες αγορές «πλημμύριζαν» από φθηνά κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα— ήρθε μετά από πίεση από τη γαλλική κυβέρνηση για ισχυρότερη ευρωπαϊκή βιομηχανική άμυνα. ενάντια στην ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων του Πεκίνου.

Προκάλεσε οργή στην Κίνα και πυροδότησε ανησυχίες για έναν ευρύτερο εμπορικό πόλεμο.

Ερωτηθείς εάν μια ανακοίνωση για τα προσωρινά μέτρα θα γινόταν πριν ή μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Ιουνίου, ο Ντομπρόβσκις ήταν φιλόξενος, λέγοντας ότι δεν είναι σε θέση να «προαναγγείλει συγκεκριμένες ημερομηνίες» και ότι το νομικό πλαίσιο «καθορίζει ορισμένους χρόνους που εμείς Θα πρέπει να σεβαστεί.»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αυτοκίνητα”