Η σχέση των Σκοπίων με την Βουλγαρία στην ιστορία

Απάντηση
Katerina
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 17, 2021 5:09 pm

Η σχέση των Σκοπίων με την Βουλγαρία στην ιστορία

Δημοσίευση από Katerina »

Μετά το 592 μΧ οι Σλάβοι πέρασαν τον Δούναβη και απείλησαν κάποια κομμάτια της Χερσονήσου του Αίμου (Βαλκανική). Μετά το 750 ένα μογγολοειδές -τουρκικό φύλλο οι Βούλγαροι επεβλήθησαν στρατιωτικά, πολιτικά και διοικητικά των Σλάβων. Πήραν απ' αυτούς τη γλώσσα τους, γι' αυτό η σημερινή Βουλγαρική είναι μια Σλαβική γλώσσα. Η Πρωτοβουλγαρική ήταν μια γλώσσα της οικογένειας των τουρκικών γλωσσών. Μάλιστα η γλώσσα της διοίκησης του Πρωτοβουλγαρικού Κράτους στην Βαλκανική ήταν τα Ελληνικά, αργότερα τα σλαβικοβουλγαρικά. Από το 800μΧ και μετά οι Βούλγαροι σχηματίζουν δυνατό κράτος και Σλαβομακεδόνες δεν υπάρχουν πουθενά. Μετά το 1850 οι Βούλγαροι σχηματίζουν το Νέο Βουλγαρικό κράτος τους και προκρίνονται οι ανατολικές βουλγαρικές διάλεκτοι έναντι των Σκοπίων και των δυτικών περιοχών Γενικά. Συν Πανσλαβική πολιτική της Ρωσίας που προσπαθεί να ξεσηκώσει και να εξισλαβίσει και πληθυσμούς με διφορούμενη εθνική συνείδηση. Παρά πολλοί Έλληνες, Βλάχοι, Σέρβοι και Αλβανοί βαφτίστηκαν Βούλγαροι. Οι περιοχές του κράτους της σημερινής Βόρειας Μακεδονίας Ποτέ δεν ονομάζονταν έτσι ούτε στην Αρχαιότητα, ούτε στον Μεσαίωνα αλλά ούτε επί Οθωμανών. Οι Βούλγαροι -ουσιαστικά-των Σκοπίων άρχισαν να ξεχωρίζουν από τον βουλγαρικό κορμό μετά το 1870-80 και να σχηματίζουν νέο έθνος. Χρησιμοποίησαν την ονομασία Μακεδονία και μακεδονικός λαός και γλώσσα για να ξεχωρίζουν και να διαφοροποιούνται από τους πραγματικούς Βουλγαρία, βουλγαρική γλώσσα και λαός. Λοιπόν:

1. Για να διαφοροποιηθούν από τους Βούλγαρους.

2. Πήραν τους όρους Μακεδονία διότι είναι κάτι λαμπερό και αυτοί οι όροι τους βοήθησαν να κατασκευάσουν, να ενσωματώσουν και να επινοήσουν εθνικούς μύθους (ψεύτικους• αλλά δεν έχει σημασία ,την δουλειά τους την έκαναν δηλαδή να συσπειρώσουν το νέο έθνος στα πρώτα δύσκολα στάδια).

3. Βοήθησαν αυτοί οι όροι και οι λέξεις διαχρονικά τις ελίτ των Σκοπίων να αποφύγουν την ενσωμάτωση στον Βουλγαρικό Εθνικό κορμό. Η αυτονομία και ανεξαρτησία σε κάποιους λίγους φέρνει πολλά οφέλη, όπως σε πολιτικούς, στρατιωτικούς, επιχειρηματίες και διανοούμενους. Για αυτό, ότι και να γινόταν αυτός ο λαός δεν θα απεμπολούσε με τίποτα τους λεξιλογικούς όρους Μακεδονία κτλ. Και πρέπει να παραδεχθούμε ότι υπέστη πολλές θυσίες, όπως εμπάργκο, οικονομικούς αποκλεισμούς κτλ. Για την επικράτηση και την υιοθέτηση των όρων της λέξης Μακεδονίας ευθύνεται και Ελλάδα και η Σερβία. Η Ελλάδα διότι έβλεπε με δέος την ολοκλήρωση της Μεγάλης Εθνικής Ιδέας των Βουλγάρων. Της Σερβίας για τους ίδιους λόγους συν του ότι πίστευε ότι στο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιστορία”