Aurora Station: Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο

Απάντηση
Lakis
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2021 10:35 am

Aurora Station: Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο

Δημοσίευση από Lakis »

Η εταιρία Orion Span ανακοίνωσε την πρόθεση της να δημιουργήσει το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο το οποίο θα τεθεί σε τροχιά στα τέλη του 2021. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την μοναδική εμπειρία της πτήσης στο διάστημα σε ένα ταξίδι διάρκειας 12 ημερών αφού πρώτα προηγηθεί τρίμηνη διαστημική εκπαίδευση.

Η κατασκευή του διαστημικού ξενοδοχείο ξεκίνησε ήδη στο Χιούστον του Τέξας και σε αυτήν συμμετέχουν βετεράνοι μηχανικοί με προϋπηρεσία από την κατασκευή του διεθνούς διαστημικού σταθμού. Το σκάφος θα έχει διαστάσεις 13,5 επί 4,5 μέτρα και ο διαθέσιμος χώρος για τους επιβάτες θα φτάνει τα 160 κυβικά μέτρα.

Το Aurora Station θα τεθεί σε τροχιά ύψους 320 χιλιομέτρων, δηλαδή λίγο χαμηλότερη από αυτήν του διεθνούς διαστημικού σταθμού (ISS) που είναι στα 400 χιλιόμετρα και θα πραγματοποιεί μια πλήρη περιφορά κάθε 90 λεπτά.

Το κόστος διαμονής μιας μέρας θα αντιστοιχεί σε 792.000 δολάρια ενώ η παραμονή για 12 μέρες θα ανέρχεται συνολικά μαζί μετά έξοδα μεταφοράς στα 9,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η Orion Span δεν είναι η μοναδική εταιρία που σχεδιάζει την κατασκευή διαστημικού ξενοδοχείου υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δυο εταιρίες, η Axiom Space καθώς και η Bigelow Aerospace που εργάζονται στην ίδια κατεύθυνση. Τα διαστημικά ταξίδια για ιδιώτες αναμένεται στα επόμενα χρόνια να αναπτυχθούν και να αποτελέσουν μια ακόμα εναλλακτική μορφή τουρισμού.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αεροπλάνα”