My PlayStation is radioactive

Απάντηση
stavros
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: Δευ Φεβ 21, 2022 3:14 pm

My PlayStation is radioactive

Δημοσίευση από stavros »

Τελικά φαίνεται ότι με το που μπήκε το 2011 τα γεγονότα στην υφήλιο έχουν αρχίσει να διαδέχονται το ένα το άλλο. Από τα γεγονότα στην Αίγυπτο την Υεμένη και την Τυνησία, στην επίθεση του ΝΑΤΟ στην Λιβύη και πάνω από όλα τον πρόσφατο σεισμό στην Ιαπωνία, τα πράγματα πλέον έχουν αρχίσει να δείχνουν αρκετά σκοτεινά για να αποτελέσουν κάποιο σενάριο για επερχόμενη ταινία του Roland Emmerich.

Η αγαπημένη, σχεδόν σε όλους μας, Ιαπωνία επλήγη από έναν σεισμό της τάξης των 9 Ρίχτερ πριν κάποιες μέρες δημιουργώντας ένα τσουνάμι που κατάπιε μεγάλα μέρη της χώρας. Ο κόσμος παρακολουθούσε με έκπληξη τα βίντεο με το νερό να παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά του θυμίζοντας την ταινία 2012. Μέσα σε λίγες ώρες μια χώρα από τις πιο σύγχρονες του κόσμου παραλύει. Τα νέα για διαρροή ραδιενεργού υλικού στην ατμόσφαιρα γίνονται καθημερινά και πιο αληθινά με τις συνεχείς αποτυχίες των συνεργείων να παγώσουν τον αντιδραστήρα.

Που με οδηγούν όλα αυτά, όταν ζω σε ένα σπίτι με ασφάλεια και μπορώ απλά να αλλάξω ένα κανάλι στην τηλεόραση αν ψυχοπλακωθώ; Μα φυσικά στην αναζήτηση λίγης ξεκούρασης μέσω κάποιου παιχνιδιού από το PlayStation 3. Άλλωστε όλα αυτά συμβαίνουν κάπου μακριά. Εμείς εδώ έχουμε προβλήματα με απεργίες των ΜΜΜ. Άσε που οι περισσότεροι φίλοι μου είναι απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες και δεν μπορούμε ούτε μια μπύρα να πιούμε έξω. Η διασκέδαση λοιπόν εντός σπιτιού είναι επιτακτική! Δε θα αφήσω αυτή την κατάσταση να με πάρει από κάτω. Επιλέγοντας λοιπόν την είσοδο HDMI σήματος στη Sony τηλεόρασή μου, φορτώνω το Metal Gear Solid 4. Θέλω να παίξω λίγο online και να δείξω σε όλους ποιος είναι ο Big Boss. Εκεί θα βγάλω όλο μου το στρες…

-Server is offline-

Μα είμαστε σοβαροί; Τέλος πάντων... θα βάλω λίγο Final Fantasy XI. Πότε δεν του έδωσα την σημασία που έπρεπε και σήμερα είναι η μέρα. Όπως είναι όταν έχεις μια καλή ταινία που σου την έχει προτείνει ο καλύτερος σου φίλος και σε έχει πρήξει να την δεις και εσύ για κάποιο λόγο, αν και ξέρεις ότι θα σ' αρέσει, δεν την βλέπεις μέχρι που μια μέρα μετά από δύο χρόνια λες «σήμερα θα την απολαύσω ολόκληρη». Κάτι τέτοιο συνέβη και με το Final Fantasy XI.

-Server is offline-

Ψάχνω για κρυφές κάμερες στο δωμάτιο μήπως είμαι σε κάποια από αυτές τις εκπομπές των μουσικών καναλιών που ο ένας φίλος κάνει πλάκα στον άλλο, δημιουργώντας κουφές συμπτώσεις. Μόλις σιγουρεύτηκα ότι δε γελάει κανείς εις βάρος μου αντιλαμβάνομαι μάλλον την πηγή των προβλημάτων μου. Μάλλον το router μου θέλει restart. Τελικά ούτε αυτό. Αποφασίζω να κάτσω στο Sato γραφείο μου.... Κάτι μου διαφεύγει...

The horrific earthquakes that have been plaguing Japan for the past week have lead to rolling black outs and a call to conserve energy. Major video game companies like Square Enix are helping in whatever ways they can, including shutting down servers for their games to conserve energy. Affected servers include Final Fantasy XIV, Final Fantasy XI, and PlayOnline. Konami has also shut down servers for Metal Gear Online.

Δεν είναι αστείο αλλά και θλιβερό ταυτόχρονα πώς κάτι τόσο τραγικό και μεγάλο από την άλλη άκρη του κόσμου μπορεί να μας αγγίξει μόνο αν μας λείψει κάτι έστω και μηδαμινό από την δική μας καθημερινή ζωή; Σίγουρα όλοι μας στεναχωρηθήκαμε με τα συμβάντα αλλά μέσα σε 10 λεπτά είχαμε απορροφηθεί από άλλα πιο… σημαντικά προβλήματα. Αλλά τελικά τι είναι πιο σημαντικό από ένα σεισμό 9 Ρίχτερ; Από 20.000 αγνοούμενους και 8.000 νεκρούς; Από 3 πυρηνικούς αντιδραστήρες που αφήνουν στην ατμόσφαιρα ραδιενέργεια και από ένα τσουνάμι που διέλυσε μια χώρα σε θέματα ωρών;

Όλα στην ζωή είναι θέμα οπτικής. Ο πλούσιος θα στεναχωρηθεί που ενώ μπορούσε να είχε κέρδος 10 εκατομμύρια ευρώ, κέρδισε μόνο 3 (εκατομμύρια). Ο μεσοαστός θα στεναχωρηθεί που για άλλη μια φορά πρέπει να πληρώσει 1,80 το λίτρο την βενζίνη και δε θα μπορέσει να πάει αυτές τις διακοπές στον Παρνασσό για να ξελασκάρει από την πίεση στο γραφείο του. Ο φτωχός θα στεναχωρηθεί που για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να αγοράσει λίγο κρέας για τα παιδιά του. Αυτή τη φορά, ο Ιάπωνας θα στεναχωρηθεί που μέσα σε λίγες ώρες χτυπήθηκε η χώρα του σε σημείο που την ανάγκασε να "γονατίσει" και να ζητάει βοήθεια από παντού.

Και τελικά όλοι οι προαναφερθέντες θα πρέπει να προσεύχονται και να ευχαριστούν -ναι να ευχαριστούν- αυτό στο οποίο πιστεύουν που δε γεννήθηκαν σε κάποια χώρα της Αφρικής, όπου καθημερινά οι δικτατορίες βιάζουν και διαμελίζουν παιδιά και νέους και που καμία Αμερική δεν τους λυπήθηκε, ώστε να επέμβει, μιας και είχαν την ατυχία από κάτω από το χώμα που πατάνε να μην υπάρχει πετρέλαιο.

Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους της Ιαπωνίας...
Απάντηση

Επιστροφή στο “PlayStation παιχνίδια”