Το ντοκιμαντέρ του Έλτον Τζον βρίσκεται στα σκαριά

Απάντηση
Tania
Δημοσιεύσεις: 101
Εγγραφή: Παρ Μάιος 20, 2022 11:51 am

Το ντοκιμαντέρ του Έλτον Τζον βρίσκεται στα σκαριά

Δημοσίευση από Tania »

Ένα επίσημο ντοκιμαντέρ του Έλτον Τζον βρίσκεται σε εξέλιξη.

Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances And the Years That Made His Legend θα επικεντρωθεί στην τρέχουσα αποχαιρετιστήρια περιοδεία του τραγουδιστή Rocket Man, ενώ θα κοιτάξει επίσης πίσω στα πρώτα πέντε χρόνια της καριέρας του Elton μεταξύ 1970 και 1975.

Επιπλέον, η ταινία ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει αποσπάσματα συναυλιών που δεν έχουν δει τα τελευταία 50 χρόνια, καθώς και αποκλειστικές νέες συνεντεύξεις, χειρόγραφες εγγραφές σε περιοδικά και σημερινά πλάνα του Έλτον και της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με το Deadline, το έργο θα είναι «το οριστικό πορτρέτο» και «επίσημο χαρακτηριστικό» για τον θρύλο της μουσικής. Η σκηνοθεσία και η παραγωγή θα γίνει από τον RJ Cutler, ο οποίος γύρισε το ντοκιμαντέρ Billie Eilish: The World's a Little Blurry το 2021 και τον σύζυγο του Elton, David Furnish.

«Τι συγκίνηση και τιμή είναι που ο David Furnish και εγώ δημιουργήσαμε αυτή τη οικεία και μοναδική εμφάνιση σε έναν από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στον κόσμο», είπε ο Cutler σε μια δήλωση. «Όπως και για πολλούς άλλους, η μουσική του Έλτον Τζον είχε βαθύ νόημα για μένα εδώ και δεκαετίες, και αυτή η ευκαιρία δεν είναι τίποτα λιγότερο από κορυφαίο και προνόμιο καριέρας».

«Ο Έλτον και εγώ δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο συνεργάτη από τον RJ Cutler για μια ταινία που αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από την καριέρα του Elton - είναι η ζωή του», πρόσθεσε ο Furnish. "Από το Troubadour στο Dodger Stadium, ξέραμε ότι ο RJ θα βοηθούσε στην καθοδήγηση της ιστορίας του Elton και των πολλών στρωμάτων του με τρόπο που να φαίνεται αυθεντικό και υποβλητικό. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε."

Η Disney Original Documentary και η Disney+ έχουν κερδίσει τα δικαιώματα για το ντοκιμαντέρ, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του σε φεστιβάλ κινηματογράφου και θα έχει περιορισμένη κινηματογραφική προβολή πριν από τη ροή στο Disney+.

Το έργο έρχεται μετά τη βιογραφική ταινία Rocketman του 2019, στην οποία ο Taron Egerton υποδύθηκε τον Elton.

Η τελευταία περιοδεία του 75χρονου στη Βόρεια Αμερική θα ολοκληρωθεί με τρεις νύχτες στο Dodger Stadium στο Λος Άντζελες τον Νοέμβριο και αυτές θα ηχογραφηθούν για το ντοκιμαντέρ. Η αποχαιρετιστήρια περιοδεία ολοκληρώνεται στην Ευρώπη τον Ιούλιο του 2023.
Tania
Δημοσιεύσεις: 101
Εγγραφή: Παρ Μάιος 20, 2022 11:51 am

Δημοσίευση από Tania »

Η εκπληκτική ζωή και η καριέρα του Sir Elton John θα καταγραφεί σε ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ της Disney+.

Το «Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances and the Years that Made His Legend» θα περιλαμβάνει αρχειακό υλικό που δεν έχετε ξαναδεί και νέες συνεντεύξεις.

Θα κυκλοφορήσει καθώς ο 75χρονος θρύλος της μουσικής ολοκληρώνει το σκέλος της βορειοαμερικανικής περιοδείας του «Farewell Yellow Brick Road» στο Dodger Stadium στο Λος Άντζελες στις 20 Νοεμβρίου.

Ο RJ Cutler, ο οποίος πρόσφατα σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ της Billie Eilish «Billie Η Eilish: The World's a Little Blurry» για τη Disney, είναι η σκηνοθεσία, ενώ ο σύζυγος του hitmaker του «Tiny Dancer», Ντέιβιντ Φέρνις, είναι παραγωγός.

Ο Cutler είπε: «Τι συγκίνηση και τιμή είναι που ο David Furnish και εγώ δημιουργήσαμε αυτήν την οικεία και μοναδική ματιά σε έναν από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στον κόσμο.

«Όπως και για πολλούς άλλους, η μουσική του Έλτον Τζον έχει βαθύ νόημα για μένα εδώ και δεκαετίες, και αυτή η ευκαιρία δεν είναι τίποτα λιγότερο από κορυφαίο και προνόμιο καριέρας».

Αν και δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας, το doc θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους πριν πάει στο Disney+.

Ο Bob Chapek, Διευθύνων Σύμβουλος της The Walt Disney Company, σχολίασε: «Δεν υπάρχουν υπερθετικά στοιχεία για να περιγράψουν τον Έλτον Τζον και τον αντίκτυπό του στη μουσική και τον πολιτισμό – είναι απλά ασυναγώνιστος.

«Όπως μια καλή ιστορία της Disney, η μουσική του Έλτον έχει τόσο παγκόσμια απήχηση όσο και την ικανότητα να συνδέεται με το κοινό σε ένα βαθιά προσωπικό επίπεδο. Είναι μέλος της οικογένειας της Disney από το 1994 όταν βοήθησε να γίνει το «The Lion King» ένα στιγμιαίο κλασικό και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί του σε αυτό το νέο ντοκιμαντέρ».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μουσική”