Ο Bernard Sumner του New Order επικρίνει τους «γελοίους» χρόνους αναμονής του NHS

Απάντηση
Tania
Δημοσιεύσεις: 101
Εγγραφή: Παρ Μάιος 20, 2022 11:51 am

Ο Bernard Sumner του New Order επικρίνει τους «γελοίους» χρόνους αναμονής του NHS

Δημοσίευση από Tania »

Ο Μπέρναρντ Σάμνερ του New Order επέκρινε τους «γελοίους» χρόνους αναμονής για την παροχή βοήθειας που σχετίζεται με την ψυχική υγεία στο Εθνικό σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου που ονομάζεται NHS.

Ο 66χρονος μουσικός μίλησε στο πλαίσιο ενός πάνελ πρόληψης αυτοκτονιών στο Κοινοβούλιο στο Γουέστμινστερ του Λονδίνου, την Τετάρτη (18.05.22), 42 χρόνια από την ημέρα που ο εκλιπών συνεργάτης του από τους Joy Division, Ίαν Κέρτις, αυτοκτόνησε σε ηλικία. 23 το 1980.

Ο Bernard - ο οποίος συνέχισε να παίζει με το νέο όνομα New Order με τους συμπαίκτες του συγκροτήματος των Joy Division, Peter Hook και Stephen Morris μετά τον θάνατο του Ian - μοιράστηκε τη σπαρακτική ιστορία της κόρης ενός φίλου, η οποία πέθανε από αυτοκτονία αφού της είπαν ότι θα αντιμετωπίσει ένα 18 -μήνα αναμονή για να λάβετε οποιαδήποτε βοήθεια από το NHS.

Είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας: «Δεν μπορείς να μπεις σε λίστα αναμονής αν σκέφτεσαι να αυτοκτονήσεις. Είναι γελοίο.

«Δεν μπορείς να περιμένεις 18 μήνες. Χρειάζεσαι βοήθεια αμέσως».

Ο Bernard συνέχισε περιέγραψε τον Ian ως έναν «χαρούμενο τύπο», του οποίου η «προσωπικότητα άλλαξε» όταν έπαιρνε βαρβιτουρικά - ένα φάρμακο που δρα ως κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος - που μπορεί να γίνει εθιστικό.

Είπε για τον Ίαν: «Κοιτάτε παλιές φωτογραφίες του Ίαν από εκείνη την περίοδο και πολλές φωτογραφίες είναι με το κεφάλι του στα χέρια του σε δοκιμαστήρια.

«Δεν ήταν πραγματικά έτσι. Οι φωτογραφίες που είναι τέτοιες τραβήχτηκαν τις δύο εβδομάδες πριν πεθάνει. Τον υπόλοιπο χρόνο – τον ​​περισσότερο καιρό – ήταν καλά.

«Αλλά ήταν τα βαρβιτουρικά που άλλαξαν την προσωπικότητά του. Είχε επίσης προβλήματα σχέσεων… και νομίζω ότι ίσως λόγω των βαρβιτουρικών τους δόθηκε έμφαση.

«Νομίζω ότι ένιωθε πολύ ένοχος για τα προβλήματα της σχέσης του. Νομίζω ότι ίσως αυτοκτόνησε λόγω της ενοχής που ένιωθε. Ήθελε να τιμωρήσει τον εαυτό του – αλλά (ήταν) τονίστηκε από αυτά τα βαρβιτουρικά».

Ο Στίβεν, 64 ετών, σύντροφος του Μπέρναρντ, ήταν επίσης παρών και παρότρυνε όσους δυσκολεύονται να μιλήσουν σε κάποιον.

Πρόσθεσε: «Νομίζω ότι το πρόβλημα με τον Ίαν και με την κατάθλιψη και οτιδήποτε τέτοιο – βρίσκεσαι σε μια συγκεκριμένη κατάσταση όπου πυγμαχείς και δεν ξέρεις σε ποιον μπορείς να μιλήσεις».

Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε εν μέσω Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μουσική”