Η πρώτη διαστημική πτήση της Boeing με αστροναύτες

Απάντηση
Eiriini
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Τετ Ιουν 22, 2022 1:26 pm

Η πρώτη διαστημική πτήση της Boeing με αστροναύτες

Δημοσίευση από Eiriini »

Η πρώτη διαστημική πτήση της Boeing με αστροναύτες έχει καθυστερήσει για το επόμενο έτος λόγω των επισκευών που πρέπει να γίνουν στην κάψουλα μετά την τελευταία δοκιμαστική πτήση της.

Η απογείωση της κάψουλας Starliner με ένα ζευγάρι δοκιμαστικών πιλότων της NASA έχει πλέον προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη. Ήλπιζαν να το λανσάρουν μέχρι το τέλος του έτους.

Η Boeing εκτόξευσε δύο φορές το Starliner χωρίς πλήρωμα, πιο πρόσφατα τον Μάιο . Η κάψουλα κατάφερε να προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο δεύτερο γύρισμα, παρά τα προβλήματα ώθησης και άλλα προβλήματα. Ο διευθυντής προγράμματος της Boeing, Mark Nappi, είπε ότι αυτά τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν πριν επιβιβαστούν δύο αστροναύτες της NASA, ήδη από τον Φεβρουάριο.

Μερικά από τα προβλήματα με τον προωθητή πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από συντρίμμια. Επειδή αυτό το τμήμα της κάψουλας είχε χαρακωθεί πριν από την προσγείωση, «δεν θα μάθουμε ποτέ ακριβώς ποιο ήταν το πρόβλημα», είπε η Νάπι στους δημοσιογράφους.

Η Boeing ήταν ήδη πίσω από το SpaceX, την άλλη συμβατική υπηρεσία ταξί της NASA , όταν το Starliner έκανε το ντεμπούτο του το 2019. Η αρχική δοκιμαστική πτήση της κάψουλας με ένα μανεκέν διακόπηκε λόγω μιας σειράς προβλημάτων λογισμικού, που οδήγησαν στη φετινή παραίτηση.

Η SpaceX ετοιμάζεται για την έκτη πτήση του πληρώματος για τη NASA. Το Liftoff έχει ανακοπεί στις αρχές Οκτωβρίου λόγω όλης της κίνησης στον διαστημικό σταθμό .

Ο διευθυντής προγράμματος του διαστημικού σταθμού της NASA, Joel Montalbano, δήλωσε ότι η Boeing θα έχει προτεραιότητα τον Φεβρουάριο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αεροπλάνα”