Το Ransomware επαναφέρει τους φορτηγατζήδες της Αμερικής στο στυλό και το χαρτί

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

Το Ransomware επαναφέρει τους φορτηγατζήδες της Αμερικής στο στυλό και το χαρτί

Δημοσίευση από mixalis »

Η ORBCOMM, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη διαχείριση στόλου και λύσεις παρακολούθησης φορτίου, επιβεβαίωσε ότι μια επίθεση ransomware είναι η αιτία των πρόσφατων διαταραχών της υπηρεσίας.

Λόγω των διακοπών πρόσβασης, πολλές εταιρείες μεταφοράς φορτηγών δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις δραστηριότητές τους. Από τις 6 Σεπτεμβρίου, οι πελάτες της ORBCOMM άρχισαν να αναφέρουν αδυναμία παρακολούθησης των φορτηγών τους και χρήσης συσκευών παρακολούθησης χρόνου Blue Tree ELD, αναγκάζοντας τους οδηγούς φορτηγών να στραφούν σε χάρτινα αρχεία καταγραφής.

Λίγο μετά την επίθεση, η Michelle Ferris, αντιπρόεδρος εταιρικής επικοινωνίας στην ORBCOMM, δημοσίευσε τις ακόλουθες πληροφορίες σε όλους τους πελάτες και συνεργάτες της: «Η ORBCOMM αντιμετώπισε μια επίθεση ransomware στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, η οποία επηρέασε προσωρινά την πλατφόρμα FleetManager και το BT γραμμή παραγωγής." Όλα τα άλλα επιχειρηματικά συστήματα και λειτουργίες είναι πλήρως λειτουργικά, είπε ο Ferris.

Σε απάντηση σε αυτό το περιστατικό, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορέων των ΗΠΑ (FMCSA) εξέδωσε προσωρινή άδεια για τη χρήση χάρτινων κορμών μέχρι να αποκατασταθεί η υπηρεσία, αλλά το αργότερο στις 29 Σεπτεμβρίου, όταν η ORBCOMM αναμένει να ολοκληρώσει την αποκατάσταση των συστημάτων της.

Σύμφωνα με την FMCSA, «οι οδηγοί που χρησιμοποιούν συσκευές ELD ενδέχεται να συνεχίσουν να καταγράφουν τις ώρες υπηρεσίας τους σε χαρτί χάρτες ή σε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης έως ότου η ORBCOMM ειδοποιήσει την FMCSA ότι οι επηρεαζόμενες συσκευές Blue Tree ELD έχουν επαναρυθμιστεί».

Αυτό το περιστατικό στον κυβερνοχώρο φέρεται να έχει επηρεάσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς φορτηγών στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τους στόλους και το απόθεμά τους.

Προς το παρόν δεν είναι ακόμη γνωστό ποια ομάδα βρίσκεται πίσω από την επίθεση ransomware. Λόγω του εμπιστευτικού χαρακτήρα της έρευνας, η εταιρεία δεν κοινοποιεί πρόσθετες πληροφορίες.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κυβερνοεπίθεση”