Όλες οι υπηρεσίες του Universal Analytics θα σταματήσουν να λειτουργούν από την 1η Ιουλίου 2024

Απάντηση
Areti
Δημοσιεύσεις: 101
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 11, 2022 12:24 pm

Όλες οι υπηρεσίες του Universal Analytics θα σταματήσουν να λειτουργούν από την 1η Ιουλίου 2024

Δημοσίευση από Areti »

Την 1η Ιουλίου 2024, οι ιδιοκτησίες Google Analytics 4 θα έχουν αντικαταστήσει πλήρως τις ιδιοκτησίες Universal Analytics, όπως έχει ανακοινωθεί στο παρελθόν. Από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα, η Google θα αρχίσει να απενεργοποιεί όλες τις υπηρεσίες Universal Analytics και τα API του Universal Analytics. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτησίες Universal Analytics δεν θα είναι προσβάσιμες μέσω της διεπαφής του Google Analytics και των API. Αν δεν έχετε ολοκληρώσει τη μετεγκατάσταση στις ιδιοκτησίες Google Analytics 4, ακολουθήστε τον οδηγό μετεγκατάστασης, για να ξεκινήσετε την εναλλαγή σήμερα κιόλας.

Εξαγωγή των δεδομένων σας

Για να διατηρήσετε την πρόσβαση στα δεδομένα από την ιδιοκτησία Universal Analytics, πρέπει να κατεβάσετε ή να εξαγάγετε τώρα τα δεδομένα σας. Αν αυτό δεν γίνει μέσω μίας από τις μεθόδους που παρέχεται στο Κέντρο βοήθειαςτου Google Analytics, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν οριστικά από την Google και δεν θα υπάρχει δυνατότητα ανάκτησής τους. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την ενσωμάτωση του BigQuery για την εξαγωγή δεδομένων ιστορικού από την ιδιοκτησία Universal Analytics 360, σας προτείνουμε με έμφαση να την ξεκινήσετε άμεσα.

Ενσωματώσεις προϊόντος

Τα δεδομένα και οι ρυθμίσεις του Universal Analytics για τα οποία αποκτάται πρόσβαση ή χρησιμοποιούνται μέσω των ενσωματώσεων διαφημιζομένου, εκδότη ή άλλων ενσωματώσεων προϊόντος δεν θα είναι διαθέσιμα όταν σταματήσουν οι υπηρεσίες. Για παράδειγμα:
  • Οι στόχοι του Universal Analytics και οι συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου θα σταματήσουν να μετρούν νέες μετατροπές, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με συνδεδεμένους λογαριασμούς διαφήμισης. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόδοση καμπάνιας διαφήμισης, αν αυτές οι μετατροπές χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με την Έξυπνη υποβολή προσφορών.
  • Οι λίστες κοινού του Universal Analytics θα κλείσουν. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ενεργοποίηση και την απόδοση των μέσων καμπάνιας διαφήμισης.
  • Τα αιτήματα API που σχετίζονται με τις ιδιοκτησίες Universal Analytics θα αποτύχουν, συμπεριλαμβανομένων των αιτημάτων για διαγραφή των δεδομένων του Universal Analytics μέσω του User Deletion API. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα εργαλεία που βασίζονται σε κάποιο API, όπως το Looker Studio, δεν θα εμφανίζουν δεδομένα του Universal Analytics.
  • Μπορεί να υποβληθεί αίτημα για την εξαγωγή από το BigQuery και τη συμπλήρωση δεδομένων ιστορικού από τις ιδιοκτησίες Universal Analytics 360 μόνο έως και τις 30 Ιουνίου 2024. Τα δεδομένα που έχουν εξαχθεί ήδη παραμένουν διαθέσιμα στο BigQuery.
  • Θα διαγραφούν τα έργα Attribution που ανήκαν στο Attribution (beta) στο Google Analytics.
Με εκτίμηση,

Η ομάδα του Google Analytics
Απάντηση

Επιστροφή στο “Google Analytics”