Η απαγόρευση του TikTok στην ΕΕ «δεν αποκλείεται», λέει η von der Leyen

Απάντηση
stavros
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: Δευ Φεβ 21, 2022 3:14 pm

Η απαγόρευση του TikTok στην ΕΕ «δεν αποκλείεται», λέει η von der Leyen

Δημοσίευση από stavros »

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν άφησε να εννοηθεί ότι η απαγόρευση του TikTok στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια επιλογή, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σήμερα το απόγευμα στο Μάαστριχτ, με τους επικεφαλής υποψηφίους των κομμάτων για τις εκλογές του μπλοκ το 2024.

«Δεν αποκλείεται», είπε η φον ντερ Λάιεν, αφού ο συντονιστής αναφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το TikTok αντιμετωπίζει εθνική απαγόρευση, εκτός εάν πουληθεί από τον ιδιοκτήτη του, ByteDance.

Πρόσθεσε αμέσως ότι η Επιτροπή ήταν «το πρώτο ίδρυμα παγκοσμίως που απαγόρευσε το TikTok στα εταιρικά μας τηλέφωνα».

"Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok."

Η Von der Leyen δεν εμφανίστηκε με την ιδιότητά της ως πρόεδρος της Επιτροπής στο Μάαστριχτ, αλλά ως η κύρια υποψήφια του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος — αλλά η παρατήρηση έρχεται εν μέσω μιας σειράς κακών ειδήσεων για το TikTok στην Ευρώπη.

Την περασμένη εβδομάδα, το TikTok αποφάσισε να αναστείλει μια λειτουργία που ανταμείβει τους χρήστες για την αλληλεπίδραση με την εφαρμογή TikTok Lite, αφού η Επιτροπή άρχισε να εξετάζει τη δυνατότητα βάσει του εγχειριδίου κανόνων ελέγχου περιεχομένου του μπλοκ, τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) .

Το TikTok αντιμετωπίζει ξεχωριστή έρευνα — επίσης βάσει του DSA — για εικαζόμενες αποτυχίες στην προστασία ανηλίκων. Σύμφωνα με το DSA, η Επιτροπή μπορεί να διατάξει την προσωρινή αναστολή μιας υπηρεσίας ως έσχατη λύση σε κάθε περίπτωση.

Άλλοι υποψήφιοι στη συζήτηση ήταν πιο αδέσμευτοι. Η Marie-Agnes Strack-Zimmermann, η επικεφαλής υποψήφια για το φιλελεύθερο κόμμα ALDE, είπε ότι πρέπει να δούμε "τι συμβαίνει εκεί" όταν μιλάμε για το TikTok.

Η ίδια η Von der Leyen φέρεται να αποφεύγει το TikTok ενώ κάνει καμπάνια για δεύτερη θητεία.

Το TikTok δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο εγκαίρως για δημοσίευση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “TikTok”