Το Shein θα αντιμετωπίσει αυστηρότερους κανόνες στην Ευρώπη

Απάντηση
stavros
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: Δευ Φεβ 21, 2022 3:14 pm

Το Shein θα αντιμετωπίσει αυστηρότερους κανόνες στην Ευρώπη

Δημοσίευση από stavros »

Το ηλεκτρονικό κατάστημα Shein που ιδρύθηκε στην Κίνα θα αντιμετωπίσει αυστηρούς κανόνες σχετικά σχετικά με τον τρόπο που χειρίζεται το περιεχόμενο στην πλατφόρμα του από τα τέλη Αυγούστου, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κίνηση για την επίβλεψη της δημοφιλής αλλά αμφιλεγόμενης πλατφόρμας, που είχε αναφερθεί προηγουμένως από το POLITICO, έρχεται καθώς η Ευρώπη έχει εντείνει τον έλεγχο των εταιρειών τεχνολογίας που εδρεύουν στην Κίνα. Το TikTok ανέστειλε αυτήν την εβδομάδα μια λειτουργία που θεωρείται από την ΕΕ ως «εθιστική» και δυνητικά παραβιάζει τη νομοθεσία του μπλοκ για την εποπτεία περιεχομένου, τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA).

Το στέλεχος της ΕΕ είπε ότι η Shein ήταν αρκετά μεγάλη ώστε να εμπίπτει σε περισσότερους κανόνες DSA, όπως λεπτομερείς εξωτερικούς ελέγχους και εκτιμήσεις κινδύνου σχετικά με παράνομο περιεχόμενο, όπως πλαστά ρούχα. Η εφαρμογή μόδας και αγοράς είπε ότι την επισκέπτονταν κάθε μήνα κατά μέσο όρο 108 εκατομμύρια Ευρωπαίοι.

Η Επιτροπή θα εποπτεύει τη λεγόμενη πολύ μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα υπό την απειλή διαφόρων ρυθμιστικών περιορισμών και πιθανών προστίμων έως και 6 τοις εκατό των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων της Shein.

Συμμετέχει σε περισσότερες από 20 μεγάλες πλατφόρμες όπως το AliExpress, το TikTok και το Amazon που έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες. Η κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Temu πρόκειται επίσης να αντιμετωπίσει επιπλέον κανόνες τους επόμενους μήνες, αφού είπε ότι αυτόν τον μήνα την επισκέπτονται 75 εκατομμύρια Ευρωπαίοι κάθε μήνα.

Η Shein αρχικά ήταν έμπορος λιανικής που πουλούσε τα δικά της προϊόντα, αλλά πέρυσι έγινε πλατφόρμα όταν ξεκίνησε μια διαδικτυακή αγορά που πωλούσε προϊόντα από άλλους κατασκευαστές. Η Amazon και μια ευρωπαϊκή αγορά, η Zalando, αμφισβητούν επί του παρόντος την κίνηση της ΕΕ να ρυθμίσει τους λιανοπωλητές βάσει της νομοθεσίας για το ψηφιακό περιεχόμενο.

Η εταιρεία, η οποία μετέφερε την έδρα της από την Κίνα στη Σιγκαπούρη το 2021, άρχισε να πωλεί σε ευρωπαϊκές χώρες στις αρχές της δεκαετίας του 2010.

Η Shein δέχεται πυρά για χρήση καταναγκαστικής εργασίας στην περιοχή Xinjiang της Κίνας, κάτι που αρνείται. Είναι επίσης επί του παρόντος ο στόχος των προσπαθειών των Γάλλων νομοθετών να χαλιναγωγήσουν τις εταιρείες ταχείας μόδας βάσει ενός νέου περιβαλλοντικού νόμου.

«Συμμεριζόμαστε τη φιλοδοξία της Επιτροπής να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές στην ΕΕ μπορούν να ψωνίζουν στο Διαδίκτυο με ηρεμία και δεσμευόμαστε να παίξουμε τον ρόλο μας», δήλωσε ο Leonard Lin, παγκόσμιος επικεφαλής δημοσίων υποθέσεων της Shein. «Μοιραζόμαστε επίσης τη δέσμευσή μας για τις αρχές της διαφάνειας και της λογοδοσίας που βρίσκονται στον πυρήνα του DSA, όπως αντικατοπτρίζεται στα πρότυπα διακυβέρνησης της αλυσίδας εφοδιασμού και στις δεσμεύσεις μας με τους χρήστες μας».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οικονομία”