ΑρχικήΟικονομίαΗ SparkLabs εγκαινιάζει το τελευταίο πρόγραμμα οικονομικής επιτάχυνσης

Η SparkLabs εγκαινιάζει το τελευταίο πρόγραμμα οικονομικής επιτάχυνσης

Η SparkLabs εγκαινιάζει το τελευταίο πρόγραμμα οικονομικής επιτάχυνσης για τις νεοσύστατες (startup) επιχειρήσεις στην Ταϊπέι.

Το δίκτυο Accelerator της SparkLabs εγκαινιάζει το νέο του πρόγραμμα σήμερα στην Ταϊπέι. Με επικεφαλής τον συνεργάτη Edgar Chiu, η SparkLabs Taipei θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία των νεοσύστατων επιχειρήσεων της Ταϊβάν για να εισέλθουν σε άλλες χώρες.

Ο Chiu ήταν COO του προγραμματιστή εφαρμογών Gogolook που εδρεύει στην Ταϊπέι, όταν αποκτήθηκε από τη Naver , μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαδικτύου της Κορέας, το 2013. Στη συνέχεια, ο Chiu έγινε ο ιδρυτικός γενικός διευθυντής της Camp Mobile Taiwan, υποκαταστήματος της θυγατρικής της Naver για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά.

“Έχουμε ήδη πολλούς Accelerator στην Ταϊπέι, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ακόμα ένα χάσμα για τις ταϊβανέζικες νεοσύστατες επιχειρήσεις που θέλουν να φτάσουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Νομίζω ότι υπάρχει έλλειψη εμπειρίας για το να μπορέσουν να εισχωρήσουν στην παγκόσμια αγορά και θέλουμε να το διορθώσουμε αυτό “, είπε ο Chiu.

Η SparkLabs εγκαινίασε τον πρώτο επιταχυντή της στη Σεούλ πριν από πέντε χρόνια και τώρα διαθέτει προγράμματα στο Πεκίνο και το Songdo (μια νέα “έξυπνη πόλη” που χτίστηκε νότια της Σεούλ και χρηματοδοτήθηκε από την κορεατική κυβέρνηση).

Θα ανοίξει επίσης ένα χρηματοοικονομικό επιταχυντή τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ το επόμενο έτος. Η SparkLabs ισχυρίζεται ότι το 79% των 74 πτυχιούχων της έχει λάβει χρηματοδότηση παρακολούθησης και πάνω από $ 195 εκατομμύρια σε επιχειρηματικά κεφάλαια μέχρι στιγμής.

Ιστορίες επιτυχίας από τον επιταχυντή της συμπεριλαμβάνουν την εταιρία καλλυντικών Memebox και την online πλατφόρμα μαθηματικής μάθησης Knowre , οι οποίες διευρύνθηκαν στις ΗΠΑ με τη βοήθεια του SparkLabs.

Η SparkLabs Taipei σκοπεύει να διεξάγει την πρώτη ημέρα επίδειξης από τις αρχές του επόμενου έτους. Κάθε χρόνο θα φιλοξενεί δύο παρτίδες από οκτώ έως 12 εταιρείες για τρεις μήνες. Οι νεοσύστατες εταιρείες λαμβάνουν κεφάλαια ύψους έως και 40.000 δολαρίων, με αντάλλαγμα έως και 6% σε μετοχές, χώρους γραφείων και πρόσβαση στο δίκτυο 150 μέντορες της SparkLabs στην Silicon Valley, την Κορέα, την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Ο Chiu λέει ότι οι ιδρυτές θα συνδυαστούν με τέσσερις έως έξι μέντορες και θα ενθαρρυνθούν να τους μιλήσουν εβδομαδιαίως.

Το μικρό μέγεθος της Ταϊβάν (συνολικός πληθυσμός 24 εκατομμυρίων) σημαίνει ότι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που στοχεύουν στην ταχεία ανάπτυξη συνήθως πρέπει να πάνε στο εξωτερικό, αλλά η Ταϊβάν εξακολουθεί να είναι μια καλή αγορά δοκιμών λόγω του υψηλού ποσοστού διείσδυσης των smartphone και της προθυμίας των χρηστών να υιοθετούν πρώιμα εφαρμογές Online υπηρεσίες. Ενώ το οικοσύστημα εκκίνησης της Ταϊβάν συγκρίνεται συχνά με άλλες ασιατικές χώρες, ο Chiu πιστεύει ότι το καλύτερο μοντέλο του μπορεί να είναι το Ισραήλ.

“Η Κορέα μπόρεσε να αναπτύξει έξυπνο σχέδιο ανάπτυξης στις δικές της αγορές, αλλά οι νεοσύστατες εταιρείες της Ταϊβάν θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί και τολμηροί σαν τις ισραηλινές νεοσύστατες εταιρίες όπου έπρεπε να επιδιώξουν να φθάσουν παγκοσμίως από την αρχή”, ανέφερε ο προαναφερόμενος κύριος.

Ο Chiu αναφέρει την εφαρμογή PicCollage για την επιμέλεια φωτογραφιών ως παράδειγμα μιας ταϊβανέζικης startup εταιρείας που γνώρισε την επιτυχία στο εξωτερικό με 150 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Οι ιδρυτές της PicCollage εργάστηκαν και σπούδασαν στις ΗΠΑ πριν ξεκινήσουν την επιχείρηση, αλλά οι ιδρυτές που δεν έχουν αυτή την εμπειρία μπορούν να μάθουν πώς να προσαρμοστούν για το διεθνές κοινό, λέει ο Chiu.

Παραδείγματος χάριν, σημειώνει ότι οι ιδρυτές του Gogolook γεννήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στην Ταϊβάν, αλλά αποφάσισαν νωρίτερα να ξεκινήσουν το κύριο προϊόν τους, το αναγνωριστικό καλούντος Whoscall, στο εξωτερικό και να αναζητήσουν διεθνείς επενδυτές όταν διαπίστωσαν ότι τα ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα είναι ένα σχεδόν παγκόσμιο πρόβλημα. Στο Gogolook, ο Chiu ήταν υπεύθυνος για την εξασφάλιση παγκόσμιων συνεργασιών στην Ιαπωνία, την Κορέα, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία για το Whoscall, το οποίο έχει βγει από πάνω από 50 εκατομμύρια φορές.

“Εάν μπορείτε να βρείτε διεθνείς συνιδρυτές ή συνεργάτες, τότε θα επωφεληθείτε από αυτό, αλλά αν δεν μπορείτε, πρέπει να είστε πιο επιθετικοί για να αξιολογήσετε τους χρήστες από τις παγκόσμιες αγορές και επίσης να κάνετε περισσότερες δοκιμές προϊόντων για να μάθετε τι πραγματικά θέλει ο κόσμος, ” πρόσθεσε ο Chiu.

Η τεχνολογική βιομηχανία της Ταϊβάν είναι γνωστή για την αντοχή του στο υλικό. Ένα από τα πιο ξεχωριστά ξεκινήματα του υλικού είναι η ηλεκτρική εταιρεία σκούτερ Gogoro . Ο Chiu πιστεύει ότι οι πόροι κατασκευής υλικού της Ταϊβάν έχουν τη δυνατότητα να μεταφράζονται σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να οικοδομήσουν μόνο υποδομές για έξυπνες πόλεις, αλλά και να ενσωματώσουν λογισμικό που συχνά ενημερώνεται και προσαρμόζεται στις διάφορες αγορές.

Ο Chiu θα συνεργαστεί με τους δύο συνεργάτες του SparkLabs Taipei, Alex Wu και Tony Ling. Ο Wu είναι σήμερα αντιπρόεδρος μάρκετινγκ και επικοινωνιών στη Newsela και εργάστηκε στο παρελθόν σε Quora, Facebook και Obama για την Αμερική. Ο Ling ήταν προηγουμένως διευθύνων σύμβουλος της Silver Lake Partners, όπου καθόταν στα διοικητικά συμβούλια των GoDaddy και των συστημάτων IPC.

Το συμβουλευτικό συμβούλιο της SparkLabs Taipei περιλαμβάνει τον συνιδρυτή του YouTube Steve Chen, τον συνιδρυτή του Kabam Kevin Chou και τον Charles και τον Kai Huang, τους ιδρυτές του πρώτου εκδότη RedOctane του Guitar Hero.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166