ΑρχικήΨυχαγωγίαΜουσικήKoЯn - The Paradigm Shift. Παρουσίαση δίσκου

KoЯn – The Paradigm Shift. Παρουσίαση δίσκου

Είναι ωραίο πράγμα να ξανασυστήνεσαι με μια μπάντα που είχες αγαπήσει, κόψατε σχέσεις και μετα από 15 σχεδόν χρόνια να ξανασυναντιόυνται οι δρόμοι σας. Αυτό ακριβώς έγινε με εμένα και με τη σχέση μου με τους KoЯn.

Μετά τη τεράστια εμπορική τους επιτυχία και δύο Grammy, ακολούθησε η αποχώρηση του κιθαρίστα τους Brian «Head» Welch το 2003 και η μπάντα έκανε μια κοιλιά καθώς περιπλανήθηκε σε άλλους ήχους, από dubstep μέχρι industrial. Προσωπικά δε μου έκανε εντύπωση, ήταν κάτι που περίμενα από τέτοιου είδους συγκρότημα.

Ερχόμαστε λοιπόν στο σωτήριο (από πολλές απόψεις) έτος 2013, ο Welch επιστρέφει ύστερα από οχτώ χρόνια και σηματοδοτεί μια (επι-)στροφή των KoЯn στα “βασικά”, αυτά που μας έκαναν να τους αγαπήσουμε στο ξεκίνημα τους.

Το «The Paradigm Shift» είναι σκληρό και ταυτόχρονα μελωδικό. Εχει τα καθαρά nu-metal εμπορικά κομματάκια του βέβαια, αλλά βασικά κυριαρχεί αυτή η αρωστημένη ωμότητα που συνανταμε στα «Follow the Leader» και «Issues». Αυτό που απογειώνει κάποια κομμάτια είναι η μαεστρία με την οποία χρησιμοποιούνται κάποια πλήκτρα και ηλεκτρονικοί ήχοι σε συνδιασμό με το χαρακτηριστικό σκληρό ήχο των KoЯn της δεκαετίας του 1990. Ακούστε το τέταρτο (ποιο άλλο!!!) κομμάτι του άλμπουμ «Spike In My Veins» και θα με θυμηθείτε.

Τα φωνητικά του Jonathan Davis εναλλάσονται με τεράστια ευκολία από μελωδικά σε brutal και ενίοτε σε αυτό το “δικό” του χαρακτηριστικό αρρωστημένο ύφος λες και δε τραγουδάει ένας άνθρωπος αλλά τρείς. Σα χαμαιλέοντας προσαρμόζει τη φωνή του στις εκάστοτε ανάγκες του τραγουδιού λες και είναι το πιο φυσικό πράγμα στο κόσμο.

Συνολικά τα άλμπουμ περιέχει αρκετές πολύ καλές συνθέσεις όπως το «Pray For Me», «Spike In My Veins» (το καλύτερο κομμάτι του άλμπουμ κατά την άποψη μου),«Mass Hysteria], Paranoid And Aroused», το «Punishment Time» που άνετα θα μπορούσε να είναι στο “Follow the Leader” αν δεν είχε αυτό το ξενέρωτο ρεφραίν και τέλος το κομμάτι που κλείνει τη κανονική έκδοση του δίσκου «It’s All Wrong» (κι εδώ τα πλήκτρα και οι ηλεκτρονικοί ήχοι φτιάχνουν τρελή ατμόσφαιρα).

Η επιστροφή του Welch φαίνεται καθώς σκλήρυνε τον ήχο τη μπάντας πάλι και είμαι σίγουρος πως θα κάνουν εμπορική επιτυχία, τουλάχιστον στην Αμερική, με αυτό το άλμπουμ! Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη κυκλοφορία τους, αλλά σίγουρα είναι η καλύτερη επιστροφή στο κλασσικό τους ήχο που θα μπορούσαν να κάνουν.

Track List :

01.”Prey for Me”
02.”Love & Meth”
03.”What We Do”
04.”Spike in My Veins”
05.”Mass Hysteria”
06.”Paranoid and Aroused”
07.”Never Never”
08.”Punishment Time”
09.”Lullaby for a Sadist”
10.”Victimized”
11.”It’s All Wrong”

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166