ΑρχικήΟικονομίαΗ Sequoia Capital China βρήκε επενδύσεις για την πλατφόρμα γονιδιωματικής AI

Η Sequoia Capital China βρήκε επενδύσεις για την πλατφόρμα γονιδιωματικής AI

Η Sequoia Capital China κατέχει επενδύσεις ύψους $240 εκατ στην πλατφόρμα γονιδιωματικής που βασίζεται στη τεχνητή νοημοσύνη (AI) του WuXi NextCode.

Το WuXi NextCode , το οποίο συλλέγει γονιδιωματικά δεδομένα για την αλληλουχία και την ανάλυση του DNA, ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε ένα γύρο αναζήτησης κεφαλαίων 240 εκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλής την Sequoia Capital China. Επίσης συμμετείχαν η Temasek, η 3W Partners, η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών της Jack Ma, και η Yunfeng Capital.

Η WuXi NextCode ιδρύθηκε το 2015, και χρησιμοποιεί γονιδιωματικά δεδομένα ή δεδομένα που σχετίζονται με το DNA για τον προσδιορισμό των λειτουργιών συγκεκριμένων γονιδίων. Η εταιρεία εδρεύει σε διάφορες περιοχές όπως Cambridge, Massachusetts. Ρέικιαβικ, Ισλανδία. και Σαγκάη και αντλεί δεδομένα από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών προγραμμάτων γονιδιώματος στην Αγγλία, την Ιρλανδία, το Κατάρ, τη Σιγκαπούρη και την Ισλανδία, καθώς και παγκόσμιες φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητικά νοσοκομεία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα.

“Στην Κίνα, μόλις ξεπεράσαμε την υπόθεση διάγνωσης των σπογγωδών ασθενειών των 10.000 χρόνων,” έγραψε ο συνιδρυτής του WuXi NextCode και ο διευθύνων σύμβουλος Hannes Smárason, σε μία συνέντευξή του. “Και έχουμε αναλύσει σπάνιες μοριακές διαγνωστικές ασθένειες στη χώρα.”

Τα δεδομένα προέρχονται από πηγές B2B – μέσω της κλινικής διάγνωσης, της ανακάλυψης στόχων και των κλινικών δοκιμών – και της άμεσης φροντίδας υγείας των καταναλωτών, χρησιμοποιώντας τα σπίτια τους. “Η διαφορά με το 23andMe είναι ότι τα προϊόντα αυτά είναι πιο εξελιγμένα και στοχεύουν στην παροχή πληροφοριών σχετικών με την υγεία », γράφει ο Smárason.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να αποθηκεύσουν τα δεδομένα είτε στο χώρο είτε στο σύννεφο, το τελευταίο από τα οποία επιτρέπει στους χρήστες να συνεργάζονται και να επωφελούνται από την πλατφόρμα όπου κι αν βρίσκονται. Ο Smárason ισχυρίζεται ότι έχει από 500.000 έως 600.000 γονιδιώματα στην πλατφόρμα και η εταιρεία στοχεύει στα 2 εκατομμύρια έως το 2020.

Η σημερινή χρηματοδότηση φέρνει το συνολικό ποσό της WuXi NextCode ανερχόμενο σε περίπου 285 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία κέρδισε 75 εκατομμύρια δολάρια το Μάιο και επέκτεινε τον γύρο της Σειράς Β για να συμπεριλάβει επιπλέον 165 εκατομμύρια δολάρια. Οι Temasek, Yunfeng Capital και 3W Partners συμμετείχαν επίσης στον αρχικό γύρο της σειράς B, μαζί με την Amgen Ventures.

Η νέα εισροή μετρητών θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος, θα φέρει περισσότερα δεδομένα στην πλατφόρμα μέσω της ανάπτυξης API και κιτ προγραμματιστών, θα αναπτυχθεί η καταναλωτική βάση στην Κίνα και θα συνεχίσει να προωθεί την τεχνολογία AI.

Το WuXi NextCode έχει σήμερα περίπου 350 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166