Κεφαλόβρυση Τριφυλίας Μεσσηνίας (Ρίπεσι)

Άρθρο της Μαρίας Σηφάκη.

Η Κεφαλόβρυση, ή αλλιώς Ρίπεσι, όνομα που είχε στα χρόνια της τουρκοκρατίας, βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας, στη περιφέρεια της Τριφυλίας. Στα 520 μέτρα υψόμετρο, η γεωγραφική του θέση σε συνδυασμό με τα πλούσια στοιχεία της φύσης δημιουργούν ένα παραδεισένιο κλίμα το οποίο μένει αξέχαστο σε κάθε επισκέπτη!

Το χωριό, έχει πλέον γύρω στους 40 μόνιμους κατοίκους, αλλά δραστηριοποιούνται ήδη εκεί νέα παιδιά με διάθεση και όρεξη για δουλειά έχοντας αξιοποιήσει την ομορφιά του τόπου! Επιχειρήσεις όπως καφενεία και εστιατόρια με τα πιο διάσημα τοπικά φαγητά της περιοχής εδρεύουν στα πολύ όμορφα διακοσμημένα κτίρια του χωριού!

Η θέα είναι άπλετη και με το που επισκεφτεί κανείς το χωριό, πριν ακόμη εισέλθει στο κυρίως μέρος, καταλαβαίνει πως θα ζήσει κάτι ξεχωριστό και όμορφο.

Το όνομα κεφαλόβρυση, που είναι και το επικρατέστερο, το πήρε από την κεντρική βρύση με τις τρεις γούρνες που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη κεντρική πλατεία του χωριού!

Λίγο πριν φτάσουμε στη πλατεία υπάρχει η εκκλησία του χωριού, αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, που είναι και ο προστάτης του τόπου. Χτίστηκε το 1853 και υπάγεται στην ιερά μητρόπολη Ολυμπίας Τριφυλιάς.

Κατά καιρούς λειτούργησαν εκεί αρκετοί ευλαβέστατοι ιερείς με πιο γνωστό τον αρχιμανδρίτη Γεώργιο Πορικό στον οποίο οι κάτοικοι αφιέρωσαν την προτομή που βρίσκεται δεξιά του ναού!

Αμέσως πριν το ναό βρίσκεται και η παιδική χαρά μέσα στην οποία υπάρχουν οι προτομές σπουδαίων οπλαρχηγών που έδωσαν την ζωή τους στην ελληνική επανάσταση για να ελευθερώσουν την πατρίδα τους!

Μία από τις σπουδαίες προσωπικότητες, επίσης, που διαφήμισαν το χωριό είναι και ο ολυμπιονίκης Γεώργιος Πετμεζάς, όπου δεσπόζει η προτομή του στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Πραγματικά είναι τόσα πολλά τα σημεία του χωριού που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, και είμαι σίγουρος ότι θα το αγαπήσει!

Κάπου εδώ το αφιέρωμα φτάνει στο τέλος, του με ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα που είχα την τύχη να αποτυπώσω από την έξοδο του χωριού με την θέα να καταλήγει στον κυπαρισσιακό κόλπο και γαληνεύει τη ψυχή όποιου το παρατηρήσει!

Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα να το επισκεφτείτε και να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Προηγούμενο άρθροΚάποια αιθέρια έλαια ευνοούν τη γυναικομαστία
Επόμενο άρθροΣτους δύο τρίτος χωρεί;
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας