ΑρχικήΔιαδίκτυο143 εκατομμύρια πελάτες της Equifax δέχτηκαν πλήγμα από κυβερνοεπίθεση

143 εκατομμύρια πελάτες της Equifax δέχτηκαν πλήγμα από κυβερνοεπίθεση

143 εκατομμύρια πελάτες της Equifax δέχτηκαν πλήγμα από κυβερνοεπίθεση και το συγκεκριμένο συμβάν θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της τεχνολογίας των ΗΠΑ.

Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των 143 εκατομμυρίων αμερικανών πελατών της γιγαντιαίας εταιρείας Equifax έχουν παραβιαστεί από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο σε ένα από τα μεγαλύτερα αχρήματα δεδομένων στην ιστορία των ΗΠΑ.

Παρόλο που δεν επηρεάστηκαν οι βάσεις δεδομένων καταναλωτικών και εμπορικών πιστώσεων, η εταιρεία δήλωσε ότι οι χάκερ είχαν πρόσβαση στους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις από τα μέσα Μαΐου μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Επιπλέον, οι αριθμοί πιστωτικών καρτών περίπου 209.000 καταναλωτών επηρεάστηκαν.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Richard F Smith δήλωσε, σύμφωνα με την Associated Press: “Ζητώ συγγνώμη από τους καταναλωτές και τους επιχειρηματικούς πελάτες μας για την ανησυχία και την απογοήτευση που τους προκάλεσε αυτό το γεγονός”

“Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ηγέτες στη διαχείριση και προστασία των δεδομένων, και διεξάγουμε μια διεξοδική επισκόπηση των γενικών λειτουργιών ασφαλείας μας”.

Οι εγκληματίες χρησιμοποίησαν τις πληροφορίες για να καταλάβουν την ταυτότητα των ανθρώπων για να εκτελέσουν δόλιες δραστηριότητες και κατά συνέπεια μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τους πελάτες μας ,να έχουν δοσοληψίες στο χρηματοπιστωτικό τομέα, αναφορικά με τα δάνεια.

Ο αναλυτής ασφαλείας της Gartner, ο Avivah Litan, δήλωσε στο Guardian: “Σε μια κλίμακα από ένα έως δέκα, αυτό το συμβάν κατατάσσεται στο 10 από την άποψη της πιθανής κλοπής ταυτότητας. Τα πιστωτικά γραφεία διατηρούν τόσα πολλά στοιχεία για εμάς που επηρεάζουν σχεδόν όλα όσα κάνουμε”.

Τρία ανώτατα στελέχη της Equifax πούλησαν μετοχές της εταιρείας αξίας περίπου 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την ανακάλυψη της παραβίασης, αλλά πριν ενημερωθεί το κοινό. Από τη δημόσια ανακοίνωση, η τιμή της μετοχής της εταιρείας μειώθηκε κατά περισσότερο από 13%.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166