5 χρηστικά λογισμικά που χαρακτηρίζονται ως άκρως απαραίτητα

5 χρηστικά λογισμικά που χαρακτηρίζονται ως άκρως απαραίτητα

Μήπως ακόμη βλέπετε βιντεάκια στο YouTube και εύχεστε ακόμη να μπορούσατε να τα κατεβάσετε στο PC σας πριν τα κατεβάσει το YouTube από το server του; Μήπως ακόμα ανοίγεται άλλο πρόγραμμα για audio και άλλο για video; Αν η απάντηση είναι «ναι!» ρίχτε μια ματιά παρακάτω: Το Texnologia.Net δοκίμασε και προτείνει προγραμματικές… λύσεις για την καθημερινή χρήση του υπολογιστή μας!

Πριν ξεκινήσουμε να σας παρουσιάζουμε τη λίστα των 5 προτεινόμενων λογισμικών, παρακολουθήστε πρώτα το τελευταίο βίντεο μας στο YouTube και έπειτα συνεχίζετε την ανάγνωση του άρθρου με την ησυχία σας:

Kantaris Media Player

Το Kantaris player είναι το παιδί θαύμα των media player. Γραμμένο σε κώδικα που προέρχεται από το γνωστό και πλήρες Videolan client (VLC) είναι ουσιαστικά η πιο αξιόπιστη open source εναλλακτική του Media Player των Windows. Είναι αέρινο στην αίσθηση, με tabs και διάφανα καθαρά γραφικά.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Kantaris από τα άλλα free players είναι ότι παίζει ό,τι audio ή video του δώσεις (mp3, wma, ogg, midi, ac3, aac, mp4, flac) χωρίς να ζητάει Codecs. Η βάση πολυμέσων που έχει είναι πανίσχυρη και τα γραφικά από τα πιο εντυπωσιακά που κυκλοφορούν.

Orbit Downloader

To Orbit Downloader είναι η απάντηση όταν η ερώτηση είναι πως κατεβάζεις βίντεο από το YouTube, το Myspace και άλλες videosharing υπηρεσίες! Μπορεί αυτό να το κάνουν ένα σωρό άλλα προγράμματα π.χ VideoGet, αλλά αφενός το Orbit αναγνωρίζει πολύ περισσότερες πηγές, αφετέρου έχει ένα επιπλέον ειδικό εργαλείο, το Grab++, για τα πιο «ζόρικά» swf βίντεο.

AVG antispyware

Για την προστασία του υπολογιστή μας τα έχουμε ξαναπεί! Επειδή η χρήση του διαδικτύου είναι πλέον καθημερινή, κινδυνεύουμε από ένα σωρό απειλές. Τα γνωστά brandnames στο χώρο των Antivirus δεν μπορούν να μας προστατεύσουν γιατί πολύ απλά ζητούν συνεχή ανανέωση.

Μια ιδιαίτερη απειλή είναι και τα περίφημα Troyans για τα οποία χρειαζόμαστε ένα καλό antispyware. To AVG antispyware είναι η κατάλληλη προσθήκη στο AVG antivirus! Ένα ιδιαίτερα εύχρηστο και αποτελεσματικό πρόγραμμα.

Το βασικό πλεονέκτημα του, όμως, δεν είναι η ευκολία, αλλά ότι κάνει realtime παρακολούθηση, σκανάροντας τα αρχεία στην εκτέλεση τους και κάθε νέα εφαρμογή που επιχειρεί να τρέξει χωρίς να κλείνει προγράμματα. Μια πολύ χρηστική επιλογή είναι το σβήσιμο των cookies επί τόπου, ενώ το σκανάρισμα είναι αυτόματο χωρίς να απαιτεί παρέμβαση του χρήστη!

CCleaner

Η καθημερινή χρήση του ηλεκτρονικού μας υπολογιστή και ειδικά οι online δραστηριότητες. αφήνουν ίχνη σε διάφορα αρχεία και φακέλους όπως στο history, στο index.dat, τα cookies τα temporary files ακόμα και το registry. Γι’ αυτό χρειάζεται ένα «σκουπάκι» απλό στη χρήση, γρήγορο και αποτελεσματικό.

Το CrapCleaner όχι μόνο τα καθαρίζει όλα αλλά βγαίνει και με επιπλέον Registry Cleaner για «αστραφτερά» αποτελέσματα και peace of mind. Αν δεν έχουμε εξοικείωση με τον υπολογιστή μας απλώς πατάμε το run cleaner στην πρώτη οθόνη που θα βγει και οι προεπιλογές του προγράμματος αρκουν για τα βασικά. Αν είμαστε «γνώστες» διαλέγουμε αυτά που θέλουμε να «καθαρίσουμε» ένα προς ένα.

Registry Mechanic

Τα προβλήματα στο αρχείο Registry είναι αυτά που ευθύνονται για τα περισσότερα crashes του υπολογιστή μας, την καθυστέρηση στη λειτουργία και τα μυνήματα λάθους. Το γράψε-σβήσε των προγραμμάτων, ειδικά, δημιουργεί ένα τεράστιο αρχείο, δύσκολο στην ανάγνωση και αξίες που απλώς δεν υπάρχουν. Ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τη δημιουργία τους.

Υπάρχει όμως κάτι μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε την κατάσταση. Ο «μάστορας» σκανάρει όλο το registry και αυτόματα διορθώνει τα λάθη με μερικά μόνο κλικ. Και για το «φόβο των Ιουδαίων» μας ζητάει τη δημιουργία backup αρχείου που καλό είναι να το κάνουμε. Ουσιαστικά το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι freeware αλλά κάπου κάπου πρέπει να βάζουμε και το χέρι στην τσέπη!

Winamp

Λίγα τα λόγια… μας για το Winamp. Ήταν η πρώτη μεγάλη «αγάπη» στα γεννοφάσκια του filesharing! Τότε που, φοιτητές ακόμα, κατεβάζαμε για να κατεβάζουμε και ακούγαμε για να χρησιμοποιούμε το Winamp και να δοκιμάσουμε τα skins.

Η ενσωμάτωση του audio με το video player ήταν σίγουρα προβληματική αλλά τα προβλήματα έχουν λυθεί οριστικά και τώρα η έκδοση 5.35 είναι ένα από τα πληρέστερα players. Οι εκδόσεις 5 περιλαμβάνουν υποστήριξη των κλασσικων και των καινούριων skins, καλύτερη βιβλιοθήκη μέσων, υποστήριξη για μετατροπή audio CD σε ψηφιακά format (AAC@2x στη δωρεάν έκδοση, MP3 στην επαγγελματική ), υποστήριξη για εγγραφή CD (6x στην δωρεάν έκδοση) και διάφορες άλλες τεχνικές αναβαθμίσεις για τον ήχο και την εμπειρία χρήσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας