ΑρχικήHow toAmazon Prime Video: Παρακολούθηση ταινιών χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο

Amazon Prime Video: Παρακολούθηση ταινιών χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο

Ένα κοινό χαρακτηριστικό που το συναντάει κανείς στις πλατφόρμες streaming είναι η παρακολούθηση ταινιών και σειρών χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο κάτι που δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο μόνο του Netflix ή του Disney+, αλλά το διαθέτει και το Amazon Prime Video.

Το Amazon Prime Video έχει εδραιωθεί ως μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες streaming στον κόσμο, ξεχωρίζοντας για την προσφορά ενός εκτεταμένου καταλόγου ταινιών, σειρών και ντοκιμαντέρ.

Επιπλέον, διαθέτει αποκλειστικό περιεχόμενο με την επωνυμία Amazon Originals, το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του διεθνούς κοινού χάρη στη μεγάλη ποικιλία του.

Επιπλέον, μια πολύ σημαντική επιλογή αυτής της πλατφόρμας που λίγοι χρήστες γνωρίζουν είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε το περιεχόμενο, χωρίς να χρειάζεται να έχετε σύνδεση στο ίντερνετ.

Παρακάτω ακολουθεί ένας λεπτομερής οδηγός για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το χρήσιμο και πολύτιμο χαρακτηριστικό.

Πως να κατεβάσετε ταινίες από το Amazon Prime Video

Μία από τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες στους χρήστες είναι η επιλογή λήψης περιεχομένου για να το παρακολουθήσουν εκτός σύνδεσης, Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε καταστάσεις όπου δεν υπάρχει στο διαδίκτυο, όπως σε μακρινά ταξίδια ή σε μέρη με περιορισμένη κάλυψη.

Για να κατεβάσετε περιεχόμενο, απαιτείται να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Amazon Prime Video. Στην περίπτωση των ταινιών, αρκεί να αναζητήσετε τον τίτλο που θέλετε, και έπειτα να επιλέξετε την επιλογή “Λήψη” και μετά να επιλέξετε την ποιότητα στην οποία θέλετε να αποθηκευτεί το περιεχόμενο που θα κατεβάσετε στη συσκευή σας.

Όσον αφορά τις σειρές, υπάρχει η επιλογή λήψης ολόκληρης της σεζόν ή μεμονωμένων επεισοδίων, κάτι που προσφέρει μεγάλη ευελιξία, αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη πόσο χώρο διαθέτει η συσκευή σας.

Πόσο αποθηκευτικό χώρο χρειάζομαι για να κατεβάσω περιεχόμενο από το Prime Video;

Η διαδικασία λήψης περιεχομένου απαιτεί επαρκή αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή. Για παράδειγμα, ένα επεισόδιο 60 λεπτών μπορεί να καταλάβει από 0,14 GB έως 1,82 GB, ανάλογα με την επιλεγμένη ποιότητα ανάλυσης.

Αυτή η μεταβλητότητα στο μέγεθος του αρχείου επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται καλύτερα τον αποθηκευτικό τους χώρο και να επιλέγουν την κατάλληλη ποιότητα ανάλογα με τις ανάγκες και τα διαθέσιμα δεδομένα που έχουν προς κατανάλωση.

Επιπλέον, για να δουν το κατεβασμένο περιεχόμενο, οι χρήστες πρέπει να έχουν πρόσβαση στην ενότητα “Λήψεις” μέσα στην εφαρμογή Amazon Prime Video. Αυτή η ενότητα οργανώνει όλες τις αποθηκευμένες ταινίες και σειρές, διευκολύνοντας την εύρεση και την αναπαραγωγή τους οποιαδήποτε στιγμή.

Η φιλική προς τον χρήστη και εύχρηστη διεπαφή συμβάλλει σε μια θετική εμπειρία χρήστη, η οποία αποτελεί σημαντικό πρόσθετο πλεονέκτημα σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά.

Γιατί το Amazon Prime Video είναι τόσο δημοφιλές

Η πλατφόρμα Amazon Prime Video ξεχωρίζει για την ικανότητα της να αναπαράγει περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας, φτάνοντας έως και UHD 4K + HDR. Αυτή η λειτουργικότητα εξασφαλίζει στους χρήστες μια ανώτερη εμπειρία προβολής, με ευκρινείς εικόνες και ζωηρά χρώματα.

Επιπλέον, η πλατφόρμα επιτρέπει τη δημιουργία πολλαπλών προφίλ σε έναν λογαριασμό, διευκολύνοντας διαφορετικά μέλη μιας οικογένειας ή ομάδας να μοιράζονται μια ενιαία συνδρομή χωρίς να επηρεάζονται οι ατομικές προτιμήσεις προβολής. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα προβολής περιεχομένου σε πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ ένα άτομο απολαμβάνει την αγαπημένη του σειρά στην τηλεόραση, ένα άλλο μπορεί να βλέπει μια ταινία στο smartphone ή το tablet του χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα ελκυστική σε νοικοκυριά όπου η κατανάλωση οπτικοακουστικού περιεχομένου είναι εντατική.

Πως να αποκτήσετε πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Η πρόσβαση στο Amazon Prime Video γίνεται μέσω συνδρομής που προσφέρει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, επιτρέποντας στους νέους χρήστες να εξερευνήσουν και να εξοικειωθούν με την πλατφόρμα χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουν κάποιο χρηματικό αντίτιμο.

Μετά το πέρας αυτής της περιόδου, το μηνιαίο κόστος κυμαίνεται γύρω στα 6,99 ευρώ, ή περίπου 40 ευρώ ετησίως εάν επιλεγεί η πλήρης συνδρομή, γεγονός που αποτελεί σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για όσους προτιμούν το ετήσιο συνδρομητικό πακέτο.

Εκτός από την πρόσβαση στο ψηφιακό περιεχόμενο, η συνδρομή στο Amazon Prime Video περιλαμβάνει και μια σειρά από επιπλέον οφέλη. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η υπηρεσία ταχείας και δωρεάν αποστολής σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων από το κατάστημα Amazon, ένα πλεονέκτημα που έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στην προσέλκυση και διατήρηση των συνδρομητών.

Άλλες υπηρεσίες της εταιρείας, όπως το Amazon Music και το Amazon Photos, αποτελούν επίσης μέρος αυτού του πακέτου, έτσι οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν με μια μόνο συνδρομή πολλά πράγματα ταυτόχρονα, η οποία αποτελεί μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά σε σχέση με άλλες πλατφόρμες streaming.

Τα αρνητικά της παρακολούθησης ταινιών χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο

Περιορισμένος Χώρος Αποθήκευσης

 • Απαιτήσεις Αποθηκευτικού Χώρου: Η λήψη ταινιών και σειρών καταλαμβάνει σημαντικό χώρο στη συσκευή. Ειδικά οι υψηλές αναλύσεις, όπως HD και UHD, απαιτούν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, κάτι που μπορεί να είναι πρόβλημα σε συσκευές με περιορισμένη χωρητικότητα.
 • Διαχείριση Αρχείων: Οι χρήστες πρέπει να διαχειρίζονται συνεχώς τον αποθηκευτικό τους χώρο, διαγράφοντας παλαιότερο περιεχόμενο για να κατεβάσουν νέο.

Περιορισμοί Λήψεων

 • Αριθμός Λήψεων: Υπάρχει όριο στον αριθμό των τίτλων που μπορούν να ληφθούν ταυτόχρονα, ανάλογα με την περιοχή και την πολιτική του Amazon.
 • Χρονικοί Περιορισμοί: Οι ληφθείσες ταινίες και σειρές έχουν συχνά χρονικό περιορισμό προβολής πριν λήξουν και χρειαστούν επανενεργοποίηση μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Διαθεσιμότητα Περιεχομένου

 • Περιορισμένο Περιεχόμενο για Λήψη: Δεν είναι διαθέσιμο για λήψη όλο το περιεχόμενο του Amazon Prime Video. Ορισμένοι τίτλοι δεν υποστηρίζουν τη δυνατότητα offline προβολής λόγω περιορισμών στα πνευματικά δικαιώματα.
 • Περιφερειακοί Περιορισμοί: Η διαθεσιμότητα του περιεχομένου που δύναται να ληφθεί ενδεχομένως να διαφέρει ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή του χρήστη.

Ποιότητα Λήψεων

 • Ποιότητα Εικόνας: Η ποιότητα των λήψεων μπορεί να είναι χαμηλότερη από αυτή της online προβολής λόγω περιορισμών στην αποθήκευση δεδομένων και τη συμπίεση των αρχείων.
 • Μεταβλητή Ποιότητα: Οι χρήστες πρέπει να επιλέγουν την ποιότητα της λήψης (χαμηλή, μεσαία, υψηλή), κάτι που μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία προβολής αν επιλέξουν χαμηλότερη ποιότητα για εξοικονόμηση χώρου.

Ανάγκη για Συνεχή Διαχείριση

 • Συνεχής Ενημέρωση: Οι χρήστες πρέπει να ενημερώνουν συνεχώς τη λίστα των ληφθέντων τίτλων τους, ειδικά όταν λήγει η διαθεσιμότητα τους.
 • Επανενεργοποίηση Λήψεων: Οι τίτλοι που έχουν ληφθεί μπορεί να απαιτούν επανενεργοποίηση μετά από ένα χρονικό διάστημα, κάτι που απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο.

Εξάρτηση από την Εφαρμογή

 • Ανάγκη για Εφαρμογή: Η λήψη και η προβολή περιεχομένου offline απαιτεί τη χρήση της εφαρμογής του Amazon Prime Video, περιορίζοντας τη δυνατότητα μεταφοράς των αρχείων σε άλλες συσκευές ή εφαρμογές.
 • Εφαρμογή Υπό Συντήρηση: Η εφαρμογή μπορεί να απαιτεί τακτικές ενημερώσεις, κάτι που μπορεί να είναι ενοχλητικό για τους χρήστες που προτιμούν την offline προβολή.

Ασφάλεια και Προσωπικά Δεδομένα

 • Διαχείριση Προσωπικών Δεδομένων: Η χρήση της εφαρμογής για λήψεις ενδέχεται να απαιτεί πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και άδειες που ορισμένοι χρήστες μπορεί να θεωρούν εισβολή στην ιδιωτικότητα τους.
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166