Αξίζει να Παλέψεις για 16 λεπτομέρειες

Αξίζει να Παλέψεις για 16 λεπτομέρειες

Αξίζει να παλέψεις γι’ αυτά, προφανώς γιατί κάποια πράγματα απαιτεί κόπο να τα αποκτήσεις, και σαφώς δεν αρκούν οι καλοί τρόποι. Το Texnologia.Net έφτιαξε ένα συνοπτικό κατάλογο με όλα εκείνα τα στοιχεία που δεν θεωρούνται δεδομένα, και χρειάζεται να κοπιάσεις για να τα κερδίσεις.

 1. Το πρόγραμμα γυμναστικής σου. Αδιαπραγμάτευτο. Λόγος για να χαλάσεις συμφωνίες. Βεβαιώσου πως όλοι το ξέρουν.
 2. Η καταπολέμηση της θεωρίας πως δύο άνθρωποι πρέπει να κάνουν έρωτα πριν καν ερωτευθούν, γιατί δεν μπορείς να ερωτευθείς κάποιον ολοκληρωτικά αν δεν τον ξέρεις ολοκληρωτικά – και το σεξ περιέχει πολλές αποκαλύψεις.
 3. Η αγαπημένη σου ομάδα/μπάντα/πολιτική θεωρία/ταινία/θρησκεία, η οποία μόλις σου είπε κάποιος πως είναι αίσχος. Μπορεί πραγματικά να είναι χάλια. Και τι έγινε; Κάποιος μόλις υποβίβασε τα πάθη σου κάτω από το χώμα. Δώσ’ του να φάει λίγο.
 4. Δεκαπέντε τοις εκατό έκπτωση. Θα πάρεις 10%.
 5. Η θέση σου στη σκάλα προς την κορυφή. Ο μισθός σου μπαίνει ακόμη κανονικά, αλλά κάτι δεν πάει καλά. Κάνουν σχέδια χωρίς εσένα. Καιρός να λάμψεις και πάλι.
 6. Το δικαίωμα σου να φύγεις από το μπαρ όσο νωρίς κι όσο νηφάλιος θέλεις. Θα σε αποκαλέσουν με διάφορα κοσμητικά επίθετα. Δεν είσαι τίποτα από αυτά.
 7. Το δικαίωμά σου να δώσεις τα κλειδιά σε ένα φιλαράκι και να πιεις ένα γύρο ακόμα. Το πρωί το κεφάλι σου θα πονάει και θα γυρίζει, αλλά κάποιες φορές πρέπει να ρισκάρεις την απώλεια της βραχυπρόθεσμης μνήμης στο όνομα του κέρδους μιας σημαντικότερης μακροπρόθεσμης ανάμνησης.
 8. Αυτή η μικρή φέτα του χρόνου που σου ανήκει. Μπορεί να μην τη βρεις πριν φτάσει 10 μ.μ., αλλά βεβαιώσου πως θα τη βρεις, γιατί μετά το χρόνο μετάβασης, το χρόνο εργασίας, το χρόνο για δείπνο και το χρόνο για εκείνη, ο δικός σου χρόνος είναι η τελευταία άμυνά σου έναντι της πλήρους εκμηδένισης του εαυτού σου.
 9. Οι συνήθειες σου. Εκείνη πεθαίνει για να σε αλλάξει, αλλά θα έπρεπε να ξέρει από την αρχή ότι οι άντρες δεν αλλάζουν. Μπορούμε να εξελιχθούμε, αλλά αυτό χρειάζεται καιρό.
 10. Έναν τέλειο συνδυασμό διατηρημένων νιάτων κι επίκτητης σοφίας, ειδικά στο σεξ.
 11. Το τηλεκοντρόλ.
 12. Η ιερότητα της ουράς. Tο να περάσει στα μουλωχτά μπροστά σου είναι σοβαρή προσβολή – λέει ότι ο χρόνος του είναι σημαντικότερος από τον δικό σου. Ολοι μετράμε τον ίδιο αντίστροφο χρόνο προς το θάνατο, φιλαράκι. Αρνήσου. Σκληρά. Η υπόλοιπη σειρά θα σε στηρίξει.
 13. Το να βγάζεις λεφτά από εκείνο το μοναδικό πράγμα, στο οποίο είσαι πραγματικά καλός. Πρέπει να υπάρχει τρόπος να το εξαργυρώνεις.
 14. Η αληθινή απάντηση: πωλητές, γραφειοκράτες κι αφεντικά κάθε είδους είναι ό,τι είναι, γιατί οι άνθρωποι βολεύονται με τις διφορούμενες απαντήσεις τους. Αντιστάσου στις αηδίες τους – τοποθετήσου με μία ομοβροντία νηπιακής λογικής: μα γιατί;
 15. Ευτυχία. Δεν μπορείς να την ορίσεις; Πάλεψε για την παντελή απουσία μιζέριας και μετά συνέχισε.
 16. Η οικογένεια, γιατί όπως είπε κι ο Δον: «Ενας άντρας που δεν περνά χρόνο με την οικογένειά του, δεν μπορεί να γίνει ποτέ αληθινός άντρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας